reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

rano ok 7-8 niby jest wyrzut prolaktyny i jak się bada wtedy, to może być zawyzony wynik. Podobno to jest bardzo duży błąd i dużo ludzi o tym nie wie i przychodzą z za wysoką prolaktyną i lekarz już po spojrzeniu na godzinę badania wie, że do powtórki.
Też o ttm nie wiedziałam, lekarka z Bociana mi powiedziała. Kazała odstawić dostinex i powtórzyć prolaktyne o 11, po śniadaniu, "za trzy tygodnie"

No to faktycznie dobrze wiedzieć
Akurat mam w normie, wiec jak realnie bylaby jeszcze nizsza no to nadal dobrze 😀

reklama
A to DHEA-S w jakim celu się bada? Mnie nikt tego nie zlecił.

Cos mi tłumaczyła ale sama nazwa to juz nie wiadomo o co chodzi 🤣
Zalecany w diagnostyce choroby Cushinga, raku nadnerczy, zaburzeniach wydzielania kory nadnerczy. Jest bardzo ważnym parametrem różnicującym choroby nadnerczy od chorób związanych z jajnikami czy jądrami.

Badanie DHEAS wraz z oznaczeniem FSH, LH, progesteronu oraz testosteronu jest pomocne w rozpoznaniu zespołu policystycznych jajników.

Mąż przyjechał z piesełem od weta No i był szybki seks bo musiał wracać do pracy 🥰🤭
Oby ten śluz przeprawił plemniki prosto do jajeczka
I Love You Swimming GIF by Sam Omo

a co do piesełów Wy tez tak panikujecie jak coś się dzieje z Waszymi dogami ?
Mój pierdnie nie tak i ja już jestem u weta 🤷‍♀️

❤️
Mamy podchodzić do inseminacji, jeśli biopsja bedzie czysta i wyniki nasienia męża w miare zadowalajce. Androlog 14.03 i pewnie zleci badania,potem z wynikami 24.04 mamy wizytę w poradni leczenia niepłodności i jak bedzie okej, to zaczniemy przygotowania do inseminacji.
Do tego dzis 8dc,endo 7mm, pecherzyk na prawym 15mm a na lewym 11mm.
Hejka,
pytałam dwa dni temu, jak Wasze nastawienie przed wizytą… Czekałam na Twoją relację.
Ale to co? Od razu zdecydowali, że po badaniach nasienia będzie inseminacja?
Nie zlecili Ci żadnych innych badań?

reklama
Jest to gorzej niż wkurzające
No ja teraz tez bardziej ufam dziewczynom tutaj niż lekarzom 🤷‍♀️

Ja powiem tak
Ja poczytam jak najbardziej to co tutaj piszecie (odnośnie lekow czy badan)i sie nad tym zastanawiam itp, ewentualnie mogę lekarza dopytać ale nigdy sama bym nie podjęla jakieś decyzji bez konsulatcji
Z tego powodu, ze no ile nas tyle widzimy przypadków, opinii, reakcji na leki, nawet objawow ciąży czy miesiączki. Jesteśmy tak inne.
Wiadomo lekarze są teraz różni i warto im patrzec na ręce i samemu się trochę w temacie orientować
Taka moja skromna opinia, nie kazdy musi sie zgadzać 😉
Nie ujmując, są tutaj dziewczyny które no wiedzę juz mają sporą 😉

Do góry