reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Oj powiem Ci że to było już po pozytywnym teście... On mi przepisał też że względu na krwawienie w pierwszej ciąży ale teraz to nie wiem... Może Wy mi powiecie czy mam brać 😁
szczerze mówiąc to ja nie rozumiem pchania proga jak jest poniżej 1, a beta dodatnia. Nie, nie uda się uratowac takiej ciąży a można jeszcze karmić ciażę uszkodzoną albo pozamacziczną.

reklama
Słuchajcie mam jeszcze taka zagwostke , bo skoro próg 21 to owu była a porobiło mi się tak że po porodzie wraz z okresem nie wrócił mi ból cycków. Teraz też mnie nie bolą , kiedyś miałam tak że nawet jak schodziłam po schodach to musiałam się łapać za klatę bo strasznie bolały. Czym to może być spowodowane?

A może warto rozważyć z lekarzem stymulację? Podobno czasem pomaga również przy słabej owu, nie tylko przy całkowitym braku.
To jest już po stymulacji :( w poprzednim cyklu fajnie zadziałała ale ciąży brak, a w jeszcze wcześniejszym owu była gdzieś w 32dc ale wtedy brałam lamettę 3-7dc a następne dwa razy 5-9.

Ja trochę, jak @LadyCaro z cieniami…
Nie zliczę, ile razy miałam sny o ciąży, kreskach, porodzie, posiadaniu dziecka.
Mąż też. Potem cały dzień się chodzi w dobrym humorze.

Historię znasz.

Życzę Ci z całego serca i oby to był dobry znak, ale dla mnie sny to nic innego jak nasza podświadomość.
wiesz, wydaje mi się, że to nie jest tak, że ktoś ma sen i jest pewny, że będzie to ciąża (no a przynajmniej raczej nie tutaj :D), a czasami miło się chwycić czegoś głupiego i wierzyć, że może nam los sprzyja, nawet jak wiemy, że to bez sensu :)

Kurczę, szczerze? Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. To raczej pytanie do mojej mamy, jak to zrobiła.
Sama bym tak chciała zrobić, o ile będzie mi dane zostać mamą.

Natomiast mogę wymienić, co z mojej perspektywy mogło na to wpłynąć:
- wychowywałam się od urodzenia bez ojca- mama poświęcała mi bardzo dużo czasu,
- jestem jedynaczką- jedynymi innymi dziećmi byli uczniowie mamy, ale to praca,
- nie ściemniała mi farmazonów od urodzenia. Jak miałam pytanie, a miałam ich zawsze mnóstwo, to odpowiadała zgodnie z prawdą,
- z każdym problemem mogłam do niej uderzyć,
- grała za mną w gry, czytała mi dużo książek, zabierała mnie na wycieczki- czyli sprowadzamy się znowu do spędzania razem mnóstwa czasu.
Hmm pierwszego i drugiego punktu mam nadzieję że nie spełnię, a kolejne biorę sobie do serca :)

wiesz, wydaje mi się, że to nie jest tak, że ktoś ma sen i jest pewny, że będzie to ciąża (no a przynajmniej raczej nie tutaj :D), a czasami miło się chwycić czegoś głupiego i wierzyć, że może nam los sprzyja, nawet jak wiemy, że to bez sensu :)
Ja może po tych 30 miesiącach po prostu złudzeń nie mam?
Ale nie chcę być psują dobrej zabawy, dlatego mnie tutaj mniej.

Fajnie mieć nadzieję oraz myśli, że musi się udać (choć nie musi, niestety)…
Dobra, już nic na ten temat nie piszę.

Wolę dobre fluidy sobie i Wam zapodawać.

Słuchajcie mam jeszcze taka zagwostke , bo skoro próg 21 to owu była a porobiło mi się tak że po porodzie wraz z okresem nie wrócił mi ból cycków. Teraz też mnie nie bolą , kiedyś miałam tak że nawet jak schodziłam po schodach to musiałam się łapać za klatę bo strasznie bolały. Czym to może być spowodowane?
Myślę, ze po prostu jakieś zmiany hormonalne. Jak prg jest okej to bym się tym nie przejmowała :)

reklama
@julietta2 a który jesteś dpo i czy masz pewność kiedy była owu?
17.01 miałam monitoring wieczorem i 20 mm pęcherzyk i gin powiedział -doba - max 2 i powinien pęknąć. U mnie raczej opcja duże pękają, bo w poprzednim miesiącu przy 24-25mm pękał...18.01 miałam pozotywny owulak to to najmarniej licząc, to max owu była 19 lub 20.01.
Więc z dokładnością +/-to mam dziś albo 14/15dpo.

Do góry