reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ja przyznam, że jestem mocno zdziwiona tym, że ktoś w ogóle liczy ewentualny termin porodu przed zajściem w ciążę. Nigdy na to nie wpadłam i w sumie dla mnie też bez różnicy zupełnie, zwłaszcza, że przewidywany termin może zupełnie różnić się od rzeczywistego. Mi osobiście szkoda byłoby cyklu na pauzowanie z tego powodu.

reklama
Ja przyznam, że jestem mocno zdziwiona tym, że ktoś w ogóle liczy ewentualny termin porodu przed zajściem w ciążę. Nigdy na to nie wpadłam i w sumie dla mnie też bez różnicy zupełnie, zwłaszcza, że przewidywany termin może zupełnie różnić się od rzeczywistego. Mi osobiście szkoda byłoby cyklu na pauzowanie z tego powodu.
No nie tylko z tego.
Już komuś wyjaśniałam finansowy aspekt tego. Po prawie 30 cyklach starań, to jeden w tą, czy tamtą nie robi różnicy. Może gdyby to były pierwsze miesiące starań, a ja naiwnie bym myślała, że w ciąży będę na pstryknięcie palcem, to bym na to nie patrzyła.

No ale najważniejsza kwestia- dwa miesiące po marcu lecimy przez pół świata.
Loty z przesiadkami w USA, męczące.
Raczej nie na pierwszy trymestr.
Jestem zmuszona marzec i kwiecień odpuścić, bałabym się. Gdyby to były wakacje w Europie, to bym może nie pauzowała, no ale Ameryka Środkowa to inna para kaloszy.
Tym bardziej, że jestem już po jednym poronieniu.

Ostatnia edycja:
U mnie 1dc!
Excited Music Video GIF by Train

Dziewczyny! Szanowna komisjo !
Może mi coś poradzicie...
Zmierzyłam temperaturę i znowu troche w dół wstałam silnelam na test...
Zdjecia są dosłownie z pierwszych 2 min... z tym, ze po odparowaniu no właśnie, ledwo widoczny cień wtf???
Juz przeszłam od euforii, strachu po zwątpienie.

Załączniki

• 20230221_055004.jpg
    20230221_055004.jpg
    759 KB · Wyświetleń: 155
  • 20230221_055041.jpg
    20230221_055041.jpg
    731,6 KB · Wyświetleń: 154
  • 20230221_060331.jpg
    20230221_060331.jpg
    851,6 KB · Wyświetleń: 151
  • 20230221_063250.jpg
    20230221_063250.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 137
  • Screenshot_20230221-063945_My Calendar.jpg
    Screenshot_20230221-063945_My Calendar.jpg
    128,1 KB · Wyświetleń: 142
Dziewczyny! Szanowna komisjo !
Może mi coś poradzicie...
Zmierzyłam temperaturę i znowu troche w dół wstałam silnelam na test...
Zdjecia są dosłownie z pierwszych 2 min... z tym, ze po odparowaniu no właśnie, ledwo widoczny cień wtf???
Juz przeszłam od euforii, strachu po zwątpienie.
Kurde na tym 2 i 3 zdjęciu jakby coś majaczy 🤔 Ile dpo ?

Dziewczyny powiem wam jeden wieczór mam zajęty i nie czytam a tu z rana 30 stron do nadrobienia 😅 Jeśli chodzi o moje sikanie to los sam podjął za mnie decyzję o zaczekaniu jeszcze bo nad ranem na śpiocha wstałam do toalety bo mnie pęcherz cisnął 😅 Tak więc czekam jeszcze conajmniej do jutra 😛

reklama
Do góry