reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ja przyznam, że jestem mocno zdziwiona tym, że ktoś w ogóle liczy ewentualny termin porodu przed zajściem w ciążę. Nigdy na to nie wpadłam i w sumie dla mnie też bez różnicy zupełnie, zwłaszcza, że przewidywany termin może zupełnie różnić się od rzeczywistego. Mi osobiście szkoda byłoby cyklu na pauzowanie z tego powodu.

reklama
Ja przyznam, że jestem mocno zdziwiona tym, że ktoś w ogóle liczy ewentualny termin porodu przed zajściem w ciążę. Nigdy na to nie wpadłam i w sumie dla mnie też bez różnicy zupełnie, zwłaszcza, że przewidywany termin może zupełnie różnić się od rzeczywistego. Mi osobiście szkoda byłoby cyklu na pauzowanie z tego powodu.
No nie tylko z tego.
Już komuś wyjaśniałam finansowy aspekt tego. Po prawie 30 cyklach starań, to jeden w tą, czy tamtą nie robi różnicy. Może gdyby to były pierwsze miesiące starań, a ja naiwnie bym myślała, że w ciąży będę na pstryknięcie palcem, to bym na to nie patrzyła.

No ale najważniejsza kwestia- dwa miesiące po marcu lecimy przez pół świata.
Loty z przesiadkami w USA, męczące.
Raczej nie na pierwszy trymestr.
Jestem zmuszona marzec i kwiecień odpuścić, bałabym się. Gdyby to były wakacje w Europie, to bym może nie pauzowała, no ale Ameryka Środkowa to inna para kaloszy.
Tym bardziej, że jestem już po jednym poronieniu.

Ostatnia edycja:
U mnie 1dc!
Excited Music Video GIF by Train

Dziewczyny! Szanowna komisjo !
Może mi coś poradzicie...
Zmierzyłam temperaturę i znowu troche w dół wstałam silnelam na test...
Zdjecia są dosłownie z pierwszych 2 min... z tym, ze po odparowaniu no właśnie, ledwo widoczny cień wtf???
Juz przeszłam od euforii, strachu po zwątpienie.

Załączniki

• 20230221_055004.jpg
    20230221_055004.jpg
    759 KB · Wyświetleń: 164
  • 20230221_055041.jpg
    20230221_055041.jpg
    731,6 KB · Wyświetleń: 162
  • 20230221_060331.jpg
    20230221_060331.jpg
    851,6 KB · Wyświetleń: 157
  • 20230221_063250.jpg
    20230221_063250.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 143
  • Screenshot_20230221-063945_My Calendar.jpg
    Screenshot_20230221-063945_My Calendar.jpg
    128,1 KB · Wyświetleń: 147
Dziewczyny! Szanowna komisjo !
Może mi coś poradzicie...
Zmierzyłam temperaturę i znowu troche w dół wstałam silnelam na test...
Zdjecia są dosłownie z pierwszych 2 min... z tym, ze po odparowaniu no właśnie, ledwo widoczny cień wtf???
Juz przeszłam od euforii, strachu po zwątpienie.
Kurde na tym 2 i 3 zdjęciu jakby coś majaczy 🤔 Ile dpo ?

Dziewczyny powiem wam jeden wieczór mam zajęty i nie czytam a tu z rana 30 stron do nadrobienia 😅 Jeśli chodzi o moje sikanie to los sam podjął za mnie decyzję o zaczekaniu jeszcze bo nad ranem na śpiocha wstałam do toalety bo mnie pęcherz cisnął 😅 Tak więc czekam jeszcze conajmniej do jutra 😛

reklama
Do góry