reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

A jesteś pod opieką gina, któremu ufasz?
Tak, u mnie w okolicy też nie ma zbyt wielu polecanych/dobrych lekarzy. Do tego wróciłam do pracy, nie mam za bardzo czasu żeby jeździć po lekarzach. Wszystkie wypracowane nadgodziny trzymam na sytuacje telefonów ze żłobka: "dzień dobry, proszę zabrać dziecko bo ma katar" 🙃

reklama
Ja nie odstawiam, brałam pragnę a teraz puerię + osobno 4000j codziennie, a jestem w dolnej granicy poziomu optymalnego. Ciężko jest przesadzić z witaminą D. Kiedyś mąż dostał receptę na Wit D 20 tys jednostek, braliśmy ją raz w tygodniu. Nie weszliśmy w poziom „wysoki” :)
ja w 6 tygodni z 21 wlazłam na 46. Brałam 7tys jednostek. Ale drugie badanie miałam z zaskoczenia, nie odstawiałam wit D, a @lady_in_blue pisała na staraczkach ostatnio, że powinno się odstawić na kilka dni przed badaniem. Teraz zeszłam na 2tys jednostek dziennie

Ja będę na pewno. Mąż ma w marcu urodziny i trzeba mu prezent dać. Dwie kreski byłyby najlepszym rozwiązaniem😍
Mi się tak udało z pierwsza ciążą. Na 4 dni przed urodzinami męża miałam pozytywną betę. Nic mu nie powiedziałam, tylko zamówiłam małe białe skórzane buciki. W dniu jego urodzin dałam mu je zapakowane, mówiąc, że mam jeszcze jeden prezent. Do dzisiaj mamy te buciki, na pamiątkę 🥰

reklama
Odkąd wróciłam do domu (16:30) do teraz sprzątałam kuchnie, aaaaaaaaaaa. Szorowanie wszystkich szafek, piekarnik, lodówka. Muszę też się powoli zacząć pakować. Jedyny plus taki, że nie macam ciągle cycek, czy bolą czy jednak nie. Przynajmniej szybciej minie czas do okresu i na robocie łatwiej go znieść
Ja też nieraz z mężem robię takie akcje sprzątania kuchni, i zazwyczaj jesteśmy wyje**** jak konie po westernie😆
A z cyckami to mam tak, że na prawdę bardzo rzadko odczuwam jakiś ból , albo już są nauczone do maltretowania przez męża bo on zakręcony na tym punkcie, i zdążą się , że nie ma czucia😆

Do góry