reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Coś tam mam podwyższone, ale dawno nie badałam. Coś było koło 210-220, ale kilka lat temu sprawdzałam.
Nie przywiązuję do tego wagi, bo normy cholesterolu z roku na rok obniżają, a leki na obniżenie to trucizna, jakich mało.

Także nie sprawdzam, moja mama tak samo i ma takie samo podejście do tej sprawy.
na leki niby jestem za młoda. Mam az 270. Kiedys za czasów siłowni zbiłam go ładnie, ale przy okazji badań do ginekologa zrobilam cholesterol i az strach mialam. A nadwagi ani nic nie mam, jestem szczupła i takie cholerstwo

reklama
To teraz ja się wypowiem na temat starań. W moim przypadku o trzecie dziecko.
Czy pragnęłam mieć drugie i trzecie mniej niż pierwsze? Nie
Czy mialam mniejsze parcie ma drugie i trzecie niż na pierwsze? Nie
Czy podczas starań o kolejne ciąże wybuchałam płaczem na widok ciężarnych, dzieci, po informacjach o ciążach itd tak jak było to podczas starań o pierwsze? Nie
To właśnie jest to o czym mówicie. Ja czyli ta ktora ma już dzieci pragnę równie bardzo znowu zostać matką ale jest mi łatwiej niż za pierwszym razem.

Zatrzymałam się na stronie 800, później nadrobię, cały dzień byłam bez neta , a zaraz lecę na siłownie.
Ale mam pytanie , nie dam rady zabookować proga 7 dpo , to niedziela i laboratoria nieczynne, może być w poniedziałek? W sumie nie mam wyjścia...

No i mam wyniki, wiadomo, że lipa.
Czyli owu nie było. Pytanie, czy skoro zastrzyk nie zadziałał to w ogóle pomoże mi stymulacja? Ciekawe, czy na usg w ogóle będzie widoczne teraz, czy ten pęcherzyk pękł..
i jeszcze to FT4 obniżone, o czym to może świadczyć?

Załączniki

• 5DB293B4-EDBE-4B1A-9EFA-12C0272FBB66.png
    5DB293B4-EDBE-4B1A-9EFA-12C0272FBB66.png
    197,7 KB · Wyświetleń: 103
  • 02C232C1-DFD0-45FF-A2F7-D4ABD7BB2CFA.png
    02C232C1-DFD0-45FF-A2F7-D4ABD7BB2CFA.png
    120,5 KB · Wyświetleń: 102
To teraz ja się wypowiem na temat starań. W moim przypadku o trzecie dziecko.
Czy pragnęłam mieć drugie i trzecie mniej niż pierwsze? Nie
Czy mialam mniejsze parcie ma drugie i trzecie niż na pierwsze? Nie
Czy podczas starań o kolejne ciąże wybuchałam płaczem na widok ciężarnych, dzieci, po informacjach o ciążach itd tak jak było to podczas starań o pierwsze? Nie
To właśnie jest to o czym mówicie. Ja czyli ta ktora ma już dzieci pragnę równie bardzo znowu zostać matką ale jest mi łatwiej niż za pierwszym razem.
ale nikt nie pisał tu, że walcząc o kolejne dziecko nie można go pragnąć czy coś.
Chodzi o to, że ktoś jak się stara o kolejną ciążę to już mamą jest. I nią będzie czy jednego dziecka czy trojga.
A dziewczyny walczące o pierwszą ciążę mają świadomość, że mogą nigdy nie być mamami. I to chodzi tylko i wyłącznie o to w moim odczuciu 🤷🏻‍♀️

No i mam wyniki, wiadomo, że lipa.
Czyli owu nie było. Pytanie, czy skoro zastrzyk nie zadziałał to w ogóle pomoże mi stymulacja? Ciekawe, czy na usg w ogóle będzie widoczne teraz, czy ten pęcherzyk pękł..
i jeszcze to FT4 obniżone, o czym to może świadczyć?
leczysz tarczycę? Masz inne badania? Tsh?

reklama
Do góry