reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Też zawsze mówiłam że będę pracować jak najdłużej, aż jakieś hmm 8 miesięcy przed zajściem w ciążę dowalili mi takich stresujących obowiązków że aż znielubiłam moją pracę. Trzęsawka z nerwów była codziennością. Akurat tuż przed zajściem w ciążę pomału oddawałam te obowiązki, ale i tak jak gin o tym usłyszał to od razu mnie wysłał na zwolnienie.

Ej no tu jest coś na rzeczy ❤️ testuj dalej ale wygląda na CIONSZ :D

Słuchajcie a ja zadzwoniłam się zapisać do tego lekarza od niepłodności, tylko znalazłam że oprócz kliniki niepłodności przyjmuje też w placówce PZU. I wyszło że placówka ma umowę z Compensa gdzie mam pakiet zdrowotny :D czyli idę w ramach pakietu. Ekstra!
eee no super! Zawsze więcej w kieszeni 😀

reklama
No zachęciłaś mnie.
Poczytałam o nim i wyczytałam, że pomaga zredukować ilość cholesterolu we krwi i zwiększyć stosunek cholesterolu HDL do LDL.
No i pomaga wchłaniać witaminę D.

Także w tygodniu też zrobię coś a’la Pad Thai.
tez masz wysoki cholesterol? Moj problem od dawna :( ale raczej genetyka...

Byłam z dziećmi na pochodzie z okazji zakończenia karnawału. Kilka godzin nie sikalam wiec oczywiście nie wytrzymałam do jutra (na szczęście mam jeszcze testy o czułości 10 na jutro rano). No ale patrzcie. Wszystkie z jednego moczu. Serio nie wiem co myśleć
Trzymam kciuki bardzo mocno!

No ja nie chce być hejtowana czy coś, ale też uważam, że jak ktoś ma dzieci to ma trochę "lepiej" (nie jest to dobre słowo ale nie umiem znaleźć lepszego). My które staramy się o pierwsze dziecko możemy naprawde nigdy nie znaznać bliskości dziecka, przytulenia, nigdy mogą się w naszą stronę dziecięce ręce nie wyciagnąć.

Trochę późna odpowiedź bo jestem cały dzień w pracy ale zgadzam się z Tobą w 100%

tez masz wysoki cholesterol? Moj problem od dawna :( ale raczej genetyka...
Coś tam mam podwyższone, ale dawno nie badałam. Coś było koło 210-220, ale kilka lat temu sprawdzałam.
Nie przywiązuję do tego wagi, bo normy cholesterolu z roku na rok obniżają, a leki na obniżenie to trucizna, jakich mało.

Także nie sprawdzam, moja mama tak samo i ma takie samo podejście do tej sprawy.

Pamętajcie, że to nie jest powód do wstydu
Wiem, że to ciężkie
Niby nie jest to powód do wstydu ale chyba większości z nas ciężko się o tym mówi, tak mi się wydaje
ja o staraniach w sumie też nie chcę mówić, chociaż u nas jest bardzo prokobieca polityka w firmie. Ale pewnie bym powiedziała o ciąży zaraz po USG z serduszkiem, przynajmniej szefowi, nawet jak bym się czuła i planowała dlugo pracować w ciazy
U nas w firmie niby też polityka prorodzinna dużo benefitow dla rodziców itd ale nie wyobrażam sobie powiedzieć mojej kierowniczce o staraniach, niby ona stara się utrzymywać dość koleżeńskie stosunki z pracownikami ale mimo wszystko nie odważyłbym się
Ja dzis tez macam cycki 🤣
Na razie mam nabite i spuchnięte 🤣
Dołączam do grona😂 już powinny boleć bo 5 dni do @ chyba że się coś przesunęło , bo póki co są normalne , nie spuchnięte i nie bolące 😅
Zdjęcie dla komisji ale tu nic nie widać jestem tego świadoma 😅
ja niestety nie widze ale mam sporą wadę wzroku więc mojego zdanie nie bierzcie pod uwagę 😅
Ej, mianuję Cię na rzeczniczkę staraczek, chyba dziewczyny nie będą miały nic przeciwko? ;-)
Popieram!
A ja znowu o jedzeniu- co macie dzisiaj na obiad?
ja miałam pierogi ruskie od "teściowej" 😅

reklama
Do góry