reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Jadłam go, świetnie bo ma tylko 3 kcal na 100 gramów ale smakuje jak stare podeszwy od butów 🤣
Coś za coś :-D
Kiedyś jadłam taki, który nie miał w nazwie "wypłukany" - i generalnie smakował... morzem ;-) Ale już ten dobrze umyty jest OK z dobrymi dodatkami! Musi być do tego smaczny, bardzo dobrze przyprawiony sos, a wtedy konjak służy tylko za "materię" udającą makaron strukturą ;-)

reklama
nie no, jakbym już zaszła to powiedziałabym też w miarę wcześnie, żeby nie było, ze ukryhwam i zeby szefowa miała czas, zeby zastępstwo załawtić. Oczywiście przyjmując optymistyczną wizję, że będę mogła długo pracować w ciaży. A chciałabym jak najdłuzej, mogę praxcować zdalnie przecież.
Też zawsze mówiłam że będę pracować jak najdłużej, aż jakieś hmm 8 miesięcy przed zajściem w ciążę dowalili mi takich stresujących obowiązków że aż znielubiłam moją pracę. Trzęsawka z nerwów była codziennością. Akurat tuż przed zajściem w ciążę pomału oddawałam te obowiązki, ale i tak jak gin o tym usłyszał to od razu mnie wysłał na zwolnienie.
Byłam z dziećmi na pochodzie z okazji zakończenia karnawału. Kilka godzin nie sikalam wiec oczywiście nie wytrzymałam do jutra (na szczęście mam jeszcze testy o czułości 10 na jutro rano). No ale patrzcie. Wszystkie z jednego moczu. Serio nie wiem co myśleć
Ej no tu jest coś na rzeczy ❤️ testuj dalej ale wygląda na CIONSZ :D

Słuchajcie a ja zadzwoniłam się zapisać do tego lekarza od niepłodności, tylko znalazłam że oprócz kliniki niepłodności przyjmuje też w placówce PZU. I wyszło że placówka ma umowę z Compensa gdzie mam pakiet zdrowotny :D czyli idę w ramach pakietu. Ekstra!

Też zawsze mówiłam że będę pracować jak najdłużej, aż jakieś hmm 8 miesięcy przed zajściem w ciążę dowalili mi takich stresujących obowiązków że aż znielubiłam moją pracę. Trzęsawka z nerwów była codziennością. Akurat tuż przed zajściem w ciążę pomału oddawałam te obowiązki, ale i tak jak gin o tym usłyszał to od razu mnie wysłał na zwolnienie.

Ej no tu jest coś na rzeczy ❤️ testuj dalej ale wygląda na CIONSZ :D

Słuchajcie a ja zadzwoniłam się zapisać do tego lekarza od niepłodności, tylko znalazłam że oprócz kliniki niepłodności przyjmuje też w placówce PZU. I wyszło że placówka ma umowę z Compensa gdzie mam pakiet zdrowotny :D czyli idę w ramach pakietu. Ekstra!
Wizyty prywatne są takie drogie teraz, ekstra, że tyle kasy zaoszczędzisz!

Po azjatycku styknie. Daj mu szansę :p
No zachęciłaś mnie.
Poczytałam o nim i wyczytałam, że pomaga zredukować ilość cholesterolu we krwi i zwiększyć stosunek cholesterolu HDL do LDL.
No i pomaga wchłaniać witaminę D.

Także w tygodniu też zrobię coś a’la Pad Thai.

To dopiero paranoja.
Tzn. w tym szaleństwie jest metoda i niby jakaś logika. Jeśli służba zdrowia jest bezpłatna, to bezpłatna. Lud zacząłby głowy ścinać, zgodnie z dawną tradycją ;-), gdyby coś "społecznego" było dostępne dla kogoś bardziej lub mniej z powodu ilości posiadanych pieniędzy. Więc nie ma szans, żeby zapłacić i mieć lepiej w takiej kwestii jak zdrowie.
A w DE chodzi o to, że musisz mieć skierowanie na tę betę?
A powiedz mi Ty mieszkasz w okolicach Disneylandu?
Mniej więcej tak, jak Ty mieszkasz w okolicach polskiej granicy ;-)

Tzn. w tym szaleństwie jest metoda i niby jakaś logika. Jeśli służba zdrowia jest bezpłatna, to bezpłatna. Lud zacząłby głowy ścinać, zgodnie z dawną tradycją ;-), gdyby coś "społecznego" było dostępne dla kogoś bardziej lub mniej z powodu ilości posiadanych pieniędzy. Więc nie ma szans, żeby zapłacić i mieć lepiej w takiej kwestii jak zdrowie.
A w DE chodzi o to, że musisz mieć skierowanie na tę betę?

Mniej więcej tak, jak Ty mieszkasz w okolicach polskiej granicy ;-)
Haha ok
A byłaś kiedyś? Chodzi o to czy warto czy przereklamowane

Wizyty prywatne są takie drogie teraz, ekstra, że tyle kasy zaoszczędzisz!
No dokładnie, już miałam wyciągać z portfela 500 na pierwszą wizytę i 200 za każdy monitoring a tu takie zaskoczenie :) gorzej że może nie być terminów na te monitoringi. Jednak teraz jak chodzę to babeczka ma prywatny gabinet i mnie zawsze wciska.

reklama
Do góry