reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Jadłam go, świetnie bo ma tylko 3 kcal na 100 gramów ale smakuje jak stare podeszwy od butów 🤣
Coś za coś :-D
Kiedyś jadłam taki, który nie miał w nazwie "wypłukany" - i generalnie smakował... morzem ;-) Ale już ten dobrze umyty jest OK z dobrymi dodatkami! Musi być do tego smaczny, bardzo dobrze przyprawiony sos, a wtedy konjak służy tylko za "materię" udającą makaron strukturą ;-)

reklama
nie no, jakbym już zaszła to powiedziałabym też w miarę wcześnie, żeby nie było, ze ukryhwam i zeby szefowa miała czas, zeby zastępstwo załawtić. Oczywiście przyjmując optymistyczną wizję, że będę mogła długo pracować w ciaży. A chciałabym jak najdłuzej, mogę praxcować zdalnie przecież.
Też zawsze mówiłam że będę pracować jak najdłużej, aż jakieś hmm 8 miesięcy przed zajściem w ciążę dowalili mi takich stresujących obowiązków że aż znielubiłam moją pracę. Trzęsawka z nerwów była codziennością. Akurat tuż przed zajściem w ciążę pomału oddawałam te obowiązki, ale i tak jak gin o tym usłyszał to od razu mnie wysłał na zwolnienie.
Byłam z dziećmi na pochodzie z okazji zakończenia karnawału. Kilka godzin nie sikalam wiec oczywiście nie wytrzymałam do jutra (na szczęście mam jeszcze testy o czułości 10 na jutro rano). No ale patrzcie. Wszystkie z jednego moczu. Serio nie wiem co myśleć
Ej no tu jest coś na rzeczy ❤️ testuj dalej ale wygląda na CIONSZ :D

Słuchajcie a ja zadzwoniłam się zapisać do tego lekarza od niepłodności, tylko znalazłam że oprócz kliniki niepłodności przyjmuje też w placówce PZU. I wyszło że placówka ma umowę z Compensa gdzie mam pakiet zdrowotny :D czyli idę w ramach pakietu. Ekstra!

Też zawsze mówiłam że będę pracować jak najdłużej, aż jakieś hmm 8 miesięcy przed zajściem w ciążę dowalili mi takich stresujących obowiązków że aż znielubiłam moją pracę. Trzęsawka z nerwów była codziennością. Akurat tuż przed zajściem w ciążę pomału oddawałam te obowiązki, ale i tak jak gin o tym usłyszał to od razu mnie wysłał na zwolnienie.

Ej no tu jest coś na rzeczy ❤️ testuj dalej ale wygląda na CIONSZ :D

Słuchajcie a ja zadzwoniłam się zapisać do tego lekarza od niepłodności, tylko znalazłam że oprócz kliniki niepłodności przyjmuje też w placówce PZU. I wyszło że placówka ma umowę z Compensa gdzie mam pakiet zdrowotny :D czyli idę w ramach pakietu. Ekstra!
Wizyty prywatne są takie drogie teraz, ekstra, że tyle kasy zaoszczędzisz!

Po azjatycku styknie. Daj mu szansę :p
No zachęciłaś mnie.
Poczytałam o nim i wyczytałam, że pomaga zredukować ilość cholesterolu we krwi i zwiększyć stosunek cholesterolu HDL do LDL.
No i pomaga wchłaniać witaminę D.

Także w tygodniu też zrobię coś a’la Pad Thai.

To dopiero paranoja.
Tzn. w tym szaleństwie jest metoda i niby jakaś logika. Jeśli służba zdrowia jest bezpłatna, to bezpłatna. Lud zacząłby głowy ścinać, zgodnie z dawną tradycją ;-), gdyby coś "społecznego" było dostępne dla kogoś bardziej lub mniej z powodu ilości posiadanych pieniędzy. Więc nie ma szans, żeby zapłacić i mieć lepiej w takiej kwestii jak zdrowie.
A w DE chodzi o to, że musisz mieć skierowanie na tę betę?
A powiedz mi Ty mieszkasz w okolicach Disneylandu?
Mniej więcej tak, jak Ty mieszkasz w okolicach polskiej granicy ;-)

Tzn. w tym szaleństwie jest metoda i niby jakaś logika. Jeśli służba zdrowia jest bezpłatna, to bezpłatna. Lud zacząłby głowy ścinać, zgodnie z dawną tradycją ;-), gdyby coś "społecznego" było dostępne dla kogoś bardziej lub mniej z powodu ilości posiadanych pieniędzy. Więc nie ma szans, żeby zapłacić i mieć lepiej w takiej kwestii jak zdrowie.
A w DE chodzi o to, że musisz mieć skierowanie na tę betę?

Mniej więcej tak, jak Ty mieszkasz w okolicach polskiej granicy ;-)
Haha ok
A byłaś kiedyś? Chodzi o to czy warto czy przereklamowane

Wizyty prywatne są takie drogie teraz, ekstra, że tyle kasy zaoszczędzisz!
No dokładnie, już miałam wyciągać z portfela 500 na pierwszą wizytę i 200 za każdy monitoring a tu takie zaskoczenie :) gorzej że może nie być terminów na te monitoringi. Jednak teraz jak chodzę to babeczka ma prywatny gabinet i mnie zawsze wciska.

reklama
Do góry