reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Oreo kruszyć całe czy tylko czarną część?
Czy zamiast się martwić o spalenie czy rozpuszczenie cukru, można dać cukier puder? :p
Połączyć mascarpone z resztą: to łyżką czy mikserem?

Niby proste a tyle pułapek :p 😁
1. Całe Oreo- to ważne, jakby tylko czarna część, to bym napisała.
2. Jak chcesz, ale ja użyłam drobnego cukru do wypieków i raz dwa był rozpuszczony- kremówka może lekko ponad 40 stopni osiągnęła. Ogolnie uwielbiam ten drobny cukier- gdyby nie to, że jestem teraz na diecie, to bym wszędzie lokowała ten produkt😅.
3. Łączyłam mikserem 🙂.

1. Całe Oreo- to ważne, jakby tylko czarna część, to bym napisała.
2. Jak chcesz, ale ja użyłam drobnego cukru do wypieków i raz dwa był rozpuszczony- kremówka może lekko ponad 40 stopni osiągnęła. Ogolnie uwielbiam ten drobny cukier- gdyby nie to, że jestem teraz na diecie, to bym wszędzie lokowała ten produkt😅.
3. Łączyłam mikserem 🙂.
A bo ja widziałam kiedyś taką wersję sernika, że czarne się kruszyło, a białe dodawało do sera. :) Wolałam dopytać :) dzięki :)

Witam i dołączam do grupy z migreną - dziś moja kolej… Ale ja zawsze mam przed okresem lub w trakcie na skutek spadku hormonów (a jutro powinnam dostać okresu), dlatego tak lubię stan ciąży, bo wtedy nie mam migren 😂🤣
Tez tak mam po ciążach - migrena przed okresem i nie trzeba robić testów 😔

A bo ja widziałam kiedyś taką wersję sernika, że czarne się kruszyło, a białe dodawało do sera. :) Wolałam dopytać :) dzięki :)
Tak, znam ten przepis. Chodzi za mną od kilku lat🙂.
Moja rodzina za Oreo nie przepada (ja też nie czaję ich fenomenu xD), ale po wczorajszym zmieniliśmy zdanie i chyba mogę w końcu zaszaleć z wypiekami z kruszonymi Oreo. Dostałam zielone światło.
Jak te ciastka do jedzenia są średnie, tak w wypiekach są mega.

Moja rodzina za Oreo nie przepada (ja też nie czaję ich fenomenu xD), ale po wczorajszym zmieniliśmy zdanie i chyba mogę w końcu zaszaleć z wypiekami z kruszonymi Oreo. Dostałam zielone światło.
Ja kilka razy robiłam torcik truskawkowy na bazie ciastek z oreo i też robi furorę 😆

Ja kilka razy robiłam torcik truskawkowy na bazie ciastek z oreo i też robi furorę 😆
Dawaj przepis! Dawaj przepis!
Matthew Broderick Books GIF

reklama
Ale mam właśnie podobne podejście: jako ciastka dla mnie mogą nie istnieć (w ogóle nie lubię ciastek typu "markizy") ale na przykład lody Oreo czy nawet pączek Oreo z Żabki to dla mnie bajka 😁

Do góry