reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Witam się i ja w niedzielny poranek 😅 impreza wczoraj udana, nie wypiłam ani grama alkoholu a czuje dzisiaj taki ból głowy że miejsca sobie nie mogę znaleźć, to chyba brak % tak na mnie działa 😅 albo za długo spałam bo wstałam przed 10, to nie jest moja normalna godzina na pobudkę.
Mój partner przy śniadaniu oznajmił mi ze w poniedziałek chce zadzwonić umówić się na badanie nasienia, bo widzi jak mnie dręczy ten temat i że nie chce przeciągać 🥹

Ostatnia edycja:
reklama
W ogóle miałam dziewczyny takie fajne sny….jak prawie nigdy. Co ta choroba robi z człowiekiem 🤣.
opowiadaj!

Ja się wybudziłam o 5:38 przerażona, że zaspalam na mierzenie temperatury :D i wybudziłam się dosłownie co 3 minuty, a w międzyczasie mi się śniło, że mierze temperaturę i budziłam się wystraszona, że zapomniałam ile wyszło! Co 3-5minut się tak wybudziłam, a w międzyczasie już mi się śniła cała historia 😳 masakra. Ledwo dozylam do tej 6 😅

Witam się i ja w niedzielny poranek 😅 impreza wczoraj udana, nie wypiłam ani grama alkoholu a czuje dzisiaj taki ból głowy że miejsca sobie nie mogę znaleźć, to chyba brak % tak na mnie działa 😅 albo za długo spałam bo wstałam przed 10, to nie jest moja normalna godzina na pobudkę.
Mój partner przy śniadaniu oznajmił mi że jeśli okaże się że w poniedziałek chce zadzwonić umówić się na badanie nasienia, bo widzi jak mnie dręczy ten temat i że nie chce przeciągać 🥹
może chłop Ci chuchał w mocy i to od oparów? :D
Jaki kochany 😍

Stężenie progesteronu w fazie folikularnej powinno być niskie i jest to normalne. Dopiero wzrost LH powoduje „ruszenie” progesteronu. Progesteron tez ma zmienność dobowa, godzinę później już mógłby być nieco inny wynik. Można podpytać lekarza na następnej wizycie, czy mial coś konkretnego na myśli, ale zupełnie się tym nie martw. Jest to prognostyk jakości owulacji, ale robiony po owulacji. O jakichkolwiek nieprawidłowościach w wytwarzaniu progesteronu tez powinien mowic dopiero po zbadaniu go kilka razy w ciągu cyklu o tej samej porze. Zrob badanie 7 dni po owulacji, jeśli tu będzie dobrze, to można domniemywać, ze jest wszystko ok ;)
Tak właśnie zrobię, wczoraj lekarz mówił, że dzisiaj powinien pęknąć, więc w następną niedzielę, czyli po 7 dniach pójade na badanie.

o nieeee, współczuję! Masz leki?
na moje działa tylko ibuprofen (w sumie ketonal też, bo jak mi w kroplówce raz podawali to też zadziałało), żadne leki przepisywane prze neuro nic nie dawały (a brałam takie co miałam cały czas i takie co miałam brać jak zacznie mnie boleć - nic nie działały). Dlatego u mnie w domu zawsze zapas 😉

No właśnie tak dobrze zaczęłyście luty a teraz taka kiszka 🥲
Chyba, że limit szczęścia wykorzystany jest na
jakąś cudowna ciążę, ale to musiałabyś byc Ty @Bolilol inaczej nie akceptuje
jeszcze mamy sporo testujących (w tym Ciebie!!), więc mam nadzieję, że jeszcze się nam ekipa na marcowe kreski solidnie zmniejszy :) więc proszę ładnie sikać dziewczęta!

Ja niestety 12dpo i biel, więc no już nie ma na co liczyć, pochwale się kreskami na majowym lub czerwcowym wątku, a może urodzę sobie styczniowe dziecko i będzie jak mamusia :D Ale jak jutro mnie nie zaleje krew, to i tak sikam o 20:02, nie ma to-tamto 😁😅

na moje działa tylko ibuprofen (w sumie ketonal też, bo jak mi w kroplówce raz podawali to też zadziałało), żadne leki przepisywane prze neuro nic nie dawały (a brałam takie co miałam cały czas i takie co miałam brać jak zacznie mnie boleć - nic nie działały). Dlatego u mnie w domu zawsze zapas 😉
to mam nadzieję, że Ci ibuprofen szybko pomoże i wrócisz do życia szybciutko ;)

opowiadaj!

Ja się wybudziłam o 5:38 przerażona, że zaspalam na mierzenie temperatury :D i wybudziłam się dosłownie co 3 minuty, a w międzyczasie mi się śniło, że mierze temperaturę i budziłam się wystraszona, że zapomniałam ile wyszło! Co 3-5minut się tak wybudziłam, a w międzyczasie już mi się śniła cała historia 😳 masakra. Ledwo dozylam do tej 6 😅
Moje sny z reguły trudno jest opowiadać, słabo się trzymają „kupy”😋. W tym byłam na fajnych wakacjach, ogólnie było jakoś tak miło, niczym się nie martwiłam …

reklama
jeszcze mamy sporo testujących (w tym Ciebie!!), więc mam nadzieję, że jeszcze się nam ekipa na marcowe kreski solidnie zmniejszy :) więc proszę ładnie sikać dziewczęta!

Ja niestety 12dpo i biel, więc no już nie ma na co liczyć, pochwale się kreskami na majowym lub czerwcowym wątku, urodzę sobie styczniowe dziecko, będzie jak mamusia :D Ale jak jutro mnie nie zaleje krew, to i tak sikam o 20:02, nie ma to-tamto 😁😅
No właśnie miałam pisać, że jutro to obowiązkowo masz nasikać jeszcze!

Do góry