reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

A tak w ogóle Błondziorno.

Trochę jeszcze w głowie szumi po imprezce- jak ja dawno nie piłam drinków.
Jedzenie wyszło, nieskromnie pisząc, rewelacyjnie. Mąż zrobił richtig śląskie kluski- takie guminklejzy mu wyszły (u nas się tak mówi na idealne kluski), jeszcze z tym sosem z wołowiny…

@Nasturtium , jak się ogarnę, to Ci prześlę przepis na bounty, bo jest uzależniająco pyszne- tyle kokosa w kokosie i ten spód z ciasteczek Oreo😋.
Wrzuć tu proszę, też jestem zainteresowana 😏😏😏

reklama
Ponawiam , ktoś coś wie?
Stężenie progesteronu w fazie folikularnej powinno być niskie i jest to normalne. Dopiero wzrost LH powoduje „ruszenie” progesteronu. Progesteron tez ma zmienność dobowa, godzinę później już mógłby być nieco inny wynik. Można podpytać lekarza na następnej wizycie, czy mial coś konkretnego na myśli, ale zupełnie się tym nie martw. Jest to prognostyk jakości owulacji, ale robiony po owulacji. O jakichkolwiek nieprawidłowościach w wytwarzaniu progesteronu tez powinien mowic dopiero po zbadaniu go kilka razy w ciągu cyklu o tej samej porze. Zrob badanie 7 dni po owulacji, jeśli tu będzie dobrze, to można domniemywać, ze jest wszystko ok ;)

Przynajmniej nie doszukuję się cieni.
Mógłby już ten okres przyjść

Załączniki

• 20230219_092535.jpg
    20230219_092535.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 66

Jedzenie wyszło, nieskromnie pisząc, rewelacyjnie. Mąż zrobił richtig śląskie kluski- takie guminklejzy mu wyszły (u nas się tak mówi na idealne kluski), jeszcze z tym sosem z wołowiny…

@Nasturtium , jak się ogarnę, to Ci prześlę przepis na bounty, bo jest uzależniająco pyszne- tyle kokosa w kokosie i ten spód z ciasteczek Oreo😋.
ja tez poproszę przepis :-)

@Wika.00 @kicikocia przykro mi 🥺

Jednak trzonowy ten luty.
Luty się jeszcze nie skończył 🤞

Ja tez chce przepis ! 🐷

Witam i dołączam do grupy z migreną - dziś moja kolej… Ale ja zawsze mam przed okresem lub w trakcie na skutek spadku hormonów (a jutro powinnam dostać okresu), dlatego tak lubię stan ciąży, bo wtedy nie mam migren 😂🤣

Stężenie progesteronu w fazie folikularnej powinno być niskie i jest to normalne. Dopiero wzrost LH powoduje „ruszenie” progesteronu. Progesteron tez ma zmienność dobowa, godzinę później już mógłby być nieco inny wynik. Można podpytać lekarza na następnej wizycie, czy mial coś konkretnego na myśli, ale zupełnie się tym nie martw. Jest to prognostyk jakości owulacji, ale robiony po owulacji. O jakichkolwiek nieprawidłowościach w wytwarzaniu progesteronu tez powinien mowic dopiero po zbadaniu go kilka razy w ciągu cyklu o tej samej porze. Zrob badanie 7 dni po owulacji, jeśli tu będzie dobrze, to można domniemywać, ze jest wszystko ok ;)
A czy ma znaczenie o której godzinie rano się bada proga, czy to już nie ma co się zastanawiać?

reklama
Do góry