reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Z tego co jest napisane w ulotce to nic a nic.
byłabym hipokrytką gdybym Ci napisała, że jeżeli Ci lekarz nie powie, to masz nie brać, bo ja sama tak biorę 😅
Ja wyszłam z założenia, że to lek bez recepty i skoro mam zamiar przyjmować dozwoloną dawkę, nie mam żadnych przeciwwskazan, nie wchodzi w żadna reakcję z innymi moimi lekami, to mogę przyjmować 🤷‍♀️
Tyle, że ja z innych powodów niż Ty i absolutnie nie czuje się w jakikolwiek sposób uprawniona do tego, żeby mówić czy Ci pomoze/zaszkodzi - nie mam żadnej wiedzy na ten temat.

Dziewczyny męczy mnie pewna sprawa.
Chodzi o tabletki dopochwowe, biore je uwazam ze dobrze wkladam ale po jakies godzinie czy 2 juz mi wykatuje taki ala serek i rano tez, potem jest juz ok . Czy tak musi byc, wiem ze truje Wam tyłek ale bardzo chce aby ten lek działał prawidłowo !
Po jakim czasie można isc do toalety, po 2-3 h budzę się bo chce mi się siku i boję sie, ze wysikam to czy coś :(
no ale przecież lek jest dopochwowo, a nie sikasz pochwą, więc go nie wysikasz :)
Nie ma w ulotce żadnych informacji o tym, że przez jakiś określony czas należy przebywać w pozycji leżącej po przyjęciu leku, czy coś?

I co on na to?
Bo ja też przerabiałam podobną akcję. Badałam co miesiąc co innego, raz hormony, raz krzywa, raz jakieś inne wymyślone wyczytane rzeczy. A mój men? Notorycznie ZAPOMINAŁ brać suplementów. Myślałam że mnie trzon strzeli.
a to dziad! Ale jest już poprawa?

no ale przecież lek jest dopochwowo, a nie sikasz pochwą, więc go nie wysikasz :)
Nie ma w ulotce żadnych informacji o tym, że przez jakiś określony czas należy przebywać w pozycji leżącej po przyjęciu leku, czy coś?
nic nic nie ma. To prgesteron czytalam juz wszystko i nie ma. No chyba chcialam takie coś właśnie przeczytać :-) dzięki

nic nic nie ma. To prgesteron czytalam juz wszystko i nie ma. No chyba chcialam takie coś właśnie przeczytać :-) dzięki
A co to za lek? Większość leków dopochwowych ma okres wchłaniania 15-30 minut. To co wypływa to rozpuszczona otoczka, która najczęściej jest z tłuszczu i na pewno się nie wchłonie. Musi wypłynąć.

reklama
Do góry