reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

@Lady With Cats możecie jeszcze dorzucić mu excedrin migra stop

Ten dezamigren ma też niestety cenę jak typowe tryptany, mąż w niedzielę płacił chyba 36zl za opakowanie (2 tabl), ale naprawdę mi pomógł tak jak moje standardowe leki, tyle tylko ze z takim opóźnieniem, no ale uratował mi niedzielę i poniedziałek

reklama
@Bolilol , dzięki.
Szczęściem bycia sąsiadem dwóch ośrodków zdrowia jest to, że apteki też są sąsiadami, także u mnie to tylko zmiana kapci na buty i szoruję.

Nie, bo to nie jest notoryczne, tylko średnio raz na dwa lata.

Zresztą, on nawet nie przeniósł od czasu ślubu kartoteki do naszej przychodni. Cały czas jest zapisany u siebie na wiosce, 10 km dalej.
Mieszkamy na przeciw ośrodka 😝.
Na migrenę to mi jedynie tryptany pomagają. Bez recepty może spróbować Migea albo Dezamigren. Ale ja szczerze mówiąc nie brałam bo mam swoje leki na receptę wiec nie wiem czy cokolwiek pomogą.
Edit widzę, że już @Bolilol Ci odpisała 🙂

Na migrenę to mi jedynie tryptany pomagają. Bez recepty może spróbować Migea albo Dezamigren. Ale ja szczerze mówiąc nie brałam bo mam swoje leki na receptę wiec nie wiem czy cokolwiek pomogą.
Edit widzę, że już @Bolilol Ci odpisała 🙂
o, widzę, że jesteś moją siostrą w migrenie :)
Dezamigren to też tryptan, almotryptan dokładnie.

A Ty co bierzesz?

o, widzę, że jesteś moją siostrą w migrenie :)
Dezamigren to też tryptan, almotryptan dokładnie.

A Ty co bierzesz?
Ostatnio dostałam Cinie i na razie się sprawdza 🙂
Ale o dziwo po odstawieniu antykoncepcji mam rzadziej migreny.
Niestety odczuwam też zmiany pogody więc takie dni jak dzis kiedy wieje to chodzę jak zombie 🤣

reklama
Ostatnio dostałam Cinie i na razie się sprawdza 🙂
Ale o dziwo po odstawieniu antykoncepcji mam rzadziej migreny.
Niestety odczuwam też zmiany pogody więc takie dni jak dzis kiedy wieje to chodzę jak zombie 🤣
o, ja też jadę na sumatryptanach, wcześniej jechałam na zolmilesie, ale tragedia z dostępnością obecnie.

Ja też już mam rzadziej, jeszcze do listopada miałam migrenę przewlekłą i 15-20 dni bólowych w miesiącu, ale zaczelam brać stertę supli i nagle mam tyle, że mogę na palcach jednej ręki policzyć 😳 jakoś tak czuję, że oszukałam system acardem 😁😎

Do góry