reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Moim zdaniem jeśli cwiczysz na codzień to normalny wysiłek który masz standardowo nie ma wpływu na zagnieżdżenie. Raczej chodzi o jakieś sytuacje niestandardowe.
też mi się tak wydaje. Zresztą jak ktoś regularnie coś trenuje i np. stara się pół roku, czy dłużej, to nie będzie wiecznie rezygnował z treningów tylko dlatego, że może tym razem coś się zagnieździ :) ale nie czytałam żadnych badań naukowych na ten temat, więc też ciężko powiedzieć o jakim typie ćwiczeń fizycznych mowa

reklama
Temperatura mnie rano z robiła w ciula :( taki solidny skok w takim dniu cyklu, ale test ciążowy był bezlitosny 🥺
Ja tez raz mialam cykl, mega wyrzut lekko ponad 37, po czym ma 2 dzień @ - masakra.....
U mnie temperatura super w gorę nadal ale flo śmiesznie okreslila mi ovu, jesli by sie zgadzało to slabe szanse na ciążę. Sluzu białego mam tyle, ze normalnie jakby dni plodne były, tak mokro mam i wodniście...

Załączniki

• Screenshot_20230218-093748_Flo.jpg
    Screenshot_20230218-093748_Flo.jpg
    110,3 KB · Wyświetleń: 41
Ja tez raz mialam cykl, mega wyrzut lekko ponad 37, po czym ma 2 dzień @ - masakra.....
U mnie temperatura super w gorę nadal ale flo śmiesznie okreslila mi ovu, jesli by sie zgadzało to slabe szanse na ciążę. Sluzu białego mam tyle, ze normalnie jakby dni plodne były, tak mokro mam i wodniście...
czemu słabe? Lepszy seks dzień przed owu niż w samą owu :)

a mąż ma przepisane jakieś leki na receptę na migrenę?
Nie, bo to nie jest notoryczne, tylko średnio raz na dwa lata.

Zresztą, on nawet nie przeniósł od czasu ślubu kartoteki do naszej przychodni. Cały czas jest zapisany u siebie na wiosce, 10 km dalej.
Mieszkamy na przeciw ośrodka 😝.

czemu słabe? Lepszy seks dzień przed owu niż w samą owu :)
No zobaczmy, ale się to ma do premom i ocenę pasków lh tam już 5 dni po. Posrany jest ten czas, co innego wg pasków lh, co innego z temperatury, nie ma dziwne, ze ciezko wcelować 1 dzien przed ovu i dzień ovu. 🤷‍♀️🙈 Mialam wyluzować w tym miesiącu a i tak przypyliłam na sex w walentynki, no myslalam, ze chociaz 1 dzien po ovu szanse bedą wieksze niż z niedzielnego sexu a tu sie i tak poprzestawiało jak chcialo 🤜🤯🤛

Załączniki

• 20230218_094652.jpg
    20230218_094652.jpg
    143,9 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
Nie, bo to nie jest notoryczne, tylko średnio raz na dwa lata.

Zresztą, on nawet nie przeniósł od czasu ślubu kartoteki do naszej przychodni. Cały czas jest zapisany u siebie na wiosce, 10 km dalej.
Mieszkamy na przeciw ośrodka 😝.
toooooo biegnij do apteki i kup mu dezamigren :) to jest lek z grupy tryptanow, do niedawna były tylko na receptę, ale właśnie ostatnio pojawił się dezamigren bez recepty. Jak to migrena, to inne przeciwbólowe mu nie pomogą, może trochę stępia ból, tylko tryptany.
Dezamigren nie jest najlepszy w porównaniu z innymi tryptanami, ale działa, przerobiłam to w ostatnią niedzielę, jak mi się moje leki skończyły. Niestety jego wada jest to, że późno działa. W opakowaniu są dwie tabletki, więc warto kupić dwa, bo po kilku godzinach migrena może wrócić /wrócić rano. Jedna tabletka, do łóżka w ciemnym pokoju, okład zimny na głowę i spróbować zasnąć, jak nie pomoże to po 2h wziąć druga i jeszcze dolezec.

Jest szansa, że do imprezy będzie jak młody bóg :)

reklama
Do góry