reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Hej,
Dziewczyny właśnie odnośnie zębów to rozważam założenie aparatu ortodontycznego. Myślicie, ze przy staraniach jest sens brać się za to? Konieczne będą prześwietlenia, a w ciąży nie wolno..
Z drugiej strony staramy się dwa lata. Cały czas z czegoś rezygnuje, bo może się uda. I nic :/
hmm ja do aparatu (mimo, ze w ciąży nie byłam i nie myślałam o niej jeszcze ) to mialam robione chyba 1 zdjęcie na samym początku.

reklama
Hej,
Dziewczyny właśnie odnośnie zębów to rozważam założenie aparatu ortodontycznego. Myślicie, ze przy staraniach jest sens brać się za to? Konieczne będą prześwietlenia, a w ciąży nie wolno..
Z drugiej strony staramy się dwa lata. Cały czas z czegoś rezygnuje, bo może się uda. I nic :/
Ja już nie rezygnuje z niczego, bo w mojej opinii to całkowicie bez sensu. Chociaż wiadomo przy aparacie to inna sprawa, bo tak chyba współpraca jest długofalowa? I trochę to trwa? Ja wychodzę z założenia, że jak się uda - to wtedy będę się martwić

Nie wiedziałam o tym... Masakra. Jak coś się dowiesz to daj znać, bo u nas do czerwca stymulacje, a potem trzeba będzie myśleć o ivf.
pewnie zapytam o to naszego androloga 28.02, ale nie wiem, czy mu uwierzę :D

W sensie to jest tak, że ja bym nie chciała, by zarodki moje i mojego męża trafiły do adopcji albo do badań (jest taka opcja w innych krajach). I ja wiem, że jak będziemy opłacać zamrażalnik przez 20 lat, to nasz 20letni zarodek nie będzie chodliwym towarem wśród par szukających zarodka do adopcji (ale zawsze jest szansa). Albo że byśmy próbowali wcześniej wywieźć i zniszczyć. Ale nie ufam rzadzacym. Jeszcze wpadną i przegłosują w nocy jakąś ustawę, że zarodki starsze niż 5 lat idą do adopcji albo że wywóz jest niemożliwy i to tak ze skutkiem natychmiastowym.

Dlatego właśnie ivf jest dla mnie tak trudna metodą. Bo trzeba podjąć cała masę trudnych decyzji. Dla jednych zniszczenie zarodka jest niedopuszczalne, inni nie wyobrażają sobie oddania do adopcji. To są straszne dylematy.

Ja już nie rezygnuje z niczego, bo w mojej opinii to całkowicie bez sensu. Chociaż wiadomo przy aparacie to inna sprawa, bo tak chyba współpraca jest długofalowa? I trochę to trwa? Ja wychodzę z założenia, że jak się uda - to wtedy będę się martwić
Właśnie zamierzam powrócić do normalnego życia sprzed starań, bo niedlugo zwariuje.
Zapisze się do tego ortodonty, szkoda czasu na czekanie.

Mi endokrynolog powiedziała ze w żadnym wypadku nie należy brać czystego jodu, chyba ze jakaś mała dawka w mieszance suplementu dopuszczalna
ja dostałam jakiś na receptę mala dawka bo 100 i 1 dziennie, niby cos ma pomoc w ewentualnej ciąży (owulacja potwierdzona)

Cześć dziewczyny baaaardzo dawno mnie nie było, ale moje życie to ostatnio mały koszmar. Ten rok się ledwo zaczął a już mnie zmiótł z planszy 😓 wiem jednak że tutaj zawsze dziewczyny pomogą w końcu z wieloma z was pisałam tutaj od roku . Mam do was pytanie jaki suplement diety polecicie przy staraniach dla faceta ? Zależy mi żeby to było w formie jednej tabletki bo mój ma już ich tyle że jak będzie tego więcej to nie bd brać . Znalazłam jakieś z aliness ale ja kompletnie die na tym nie znam a wiem że wiele z Was kompletowało zestawy witamin itp swoim facetom indywidualnie . Pomożecie ?

Cześć dziewczyny baaaardzo dawno mnie nie było, ale moje życie to ostatnio mały koszmar. Ten rok się ledwo zaczął a już mnie zmiótł z planszy 😓 wiem jednak że tutaj zawsze dziewczyny pomogą w końcu z wieloma z was pisałam tutaj od roku . Mam do was pytanie jaki suplement diety polecicie przy staraniach dla faceta ? Zależy mi żeby to było w formie jednej tabletki bo mój ma już ich tyle że jak będzie tego więcej to nie bd brać . Znalazłam jakieś z aliness ale ja kompletnie die na tym nie znam a wiem że wiele z Was kompletowało zestawy witamin itp swoim facetom indywidualnie . Pomożecie ?

To ja nie pomogę, bo jeśli chcesz w 1 tabletce to ciężko chyba , mój bierze Babystart Fertil man i to jest w opakowaniu 120 tab, bierze się 2 rano i dwie wieczorem.😀 Może ktoś inny ma jakiś suplement w 1 tabletce i poleci.

reklama

mało jest takich, żeby brał 1 tabletkę dziennie. Najczęściej to są 2 rano, 2 wieczorem :/ Chociaż też wszystkich nie ogarniałam, więc moze są jakies fajne, to moze dziewczyny polecą

Do góry