reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Uwierz jakby mi ktoś kilka lat temu powiedział że będę uprawiała warzywa i robiła rozsady to bym wypluła wodę z ust że śmiechu 😛 Ale odkręciło mi się jak przeprowadziłam się do domu i zobaczyłam cenę za pomidora 15 zł za kg i to że sadzonka kosztuje 4 zł 😅
Płakałaś za pomidorami ? Skąd ja to znam. Mi w tamtym roku na cukinie poszła jakąś zaraza i musiałam wywalić prawie każdą jedna która mi urosła. Siedziałam na kolanach ciachałam tą cukinie i beczałam mężowi że mogłabym zrobić z nich tyle leczo i słoikow 😅😛 Fakt jeszcze PMS mi się wtedy dołożył ale do tej pory się że mnie śmieje 😛
Jak zwolniłam się z poprzedniej pracy, to miałam trzy miesiące wolnego i też zaczęłam się w to bawić.

Ale po trzech latach skończyłam, bo wkurzało mnie, że na Wielkanoc nie mogę parapetów ozdobić, bo wszystkie parapety w domu zajęte przez pomidory, papryki, pietruszki, pory, selery, marchewki, a na końcówce kwietnia cukinie i patisony 😅.

A krzaczków pomidorów zwykle wychodziło około 100, to kilkadziesiąt szło na rozdawanie po rodzinie i znajomych😅.
Jeszcze każdą doniczkę podpisywałam, co to za odmiany, bo zwykle kilka siałam.

reklama
ja jestem naprawdę turbo leniwa :D dlatego sobie tego nie wyobrażam :D my rozrzucilismy bee bomby i wmawiamy wszystkim, że chcemy mieć łąkę, bo dzięki temu przychodzą do nas jeże 😅
No i to też jest super 👍👍 😁 Ogródek naturalistyczny 🙂😁 Pszczółki i jeże są wam wdzięczne 🤗

Jak zwolniłam się z poprzedniej pracy, to miałam trzy miesiące wolnego i też zaczęłam się w to bawić.

Ale po trzech latach skończyłam, bo wkurzało mnie, że na Wielkanoc nie mogę parapetów ozdobić, bo wszystkie parapety w domu zajęte przez pomidory, papryki, pietruszki, pory, selery, marchewki, a na końcówce kwietnia cukinie i patisony 😅.

A krzaczków pomidorów zwykle wychodziło około 100, to kilkadziesiąt szło na rozdawanie po rodzinie i znajomych😅.
Jakbym widziała swój dom przy pierwszym sezonie 😅 Teraz jestem mądrzejsza i robię mniej ale do tego się dojrzewa 😅

No u mnie w tym roku stawiam na kwiaty jednoroczne. Nie mam rododendronów ale chciałam sadzic więc może na wiosnę coś pomyślę. 🤔 Róże mam przy ogrodzeniu ale wsadzone w tamtym roku na jesień więc zobaczymy jak ruszą 🤔 Generalnie zmieniam szklarnie na większą i taka z poliwęglanu więc się jaram tym sezonem ogrodowym jak dziecko 😅😁
Ja jestem rododendrononiara i właśnie najlepiej na wiosnę je kupować i sadzić, ale trzeba mega dużą dziurę wykopać, kupić kwaśną ziemię, bo one potrzebują tej o niskim pH.
Poza tym nie każde stanowisko im odpowiada.

No i trzeba pamiętać o nawożeniu.
Trochę jest przy nich roboty, ale wynagradzają ją, kiedy kwitną:
Niestety, kwitnienie jest raz na sezon.

podziwiam, moim sukcesem ogrodniczym jest utrzymywanie kaktusa przy życiu od dwóch lat 😂😂

reklama
Do góry