reklama
Nasturtium
Fanka BB :)
Dziewczyny, badanie witaminy D jest jedno, nie ma tu jakichś „lepszych”, „gorszych”?
Owulacja
No pewnie jest i nasienie, czasem trzeba trochę dłużej przeorać, dobrze podlaćMyślę że to poletko o którym mówisz każda z nas tu solidnie uprawia Jeśli dobrze zrozumiałam o co chodzi
Aileen31
Uwierz jakby mi ktoś kilka lat temu powiedział że będę uprawiała warzywa i robiła rozsady to bym wypluła wodę z ust że śmiechu Ale odkręciło mi się jak przeprowadziłam się do domu i zobaczyłam cenę za pomidora 15 zł za kg i to że sadzonka kosztuje 4 złpodziwiam! U nas szwagier robi takie rzeczy, my jesteśmy za leniwi ale dwa lata temu posadziłam pomidorka w doniczce i wyrosło mi z tego drzewo prawie, płakałam przez tydzień jak w końcu w październiku usechl
Płakałaś za pomidorami ? Skąd ja to znam. Mi w tamtym roku na cukinie poszła jakąś zaraza i musiałam wywalić prawie każdą jedna która mi urosła. Siedziałam na kolanach ciachałam tą cukinie i beczałam mężowi że mogłabym zrobić z nich tyle leczo i słoikow Fakt jeszcze PMS mi się wtedy dołożył ale do tej pory się że mnie śmieje
Bolilol
na szczęście my po drugiej stronie miasta
Aileen31
Generalnie jak to mówi klasyk co się przy tym poletku oskaczemy to naszeNo pewnie jest i nasienie, czasem trzeba trochę dłużej przeorać, dobrze podlać
Bolilol
ja jestem naprawdę turbo leniwa dlatego sobie tego nie wyobrażam my rozrzucilismy bee bomby i wmawiamy wszystkim, że chcemy mieć łąkę, bo dzięki temu przychodzą do nas jeżeUwierz jakby mi ktoś kilka lat temu powiedział że będę uprawiała warzywa i robiła rozsady to bym wypluła wodę z ust że śmiechu Ale odkręciło mi się jak przeprowadziłam się do domu i zobaczyłam cenę za pomidora 15 zł za kg i to że sadzonka kosztuje 4 zł
Płakałaś za pomidorami ? Skąd ja to znam. Mi w tamtym roku na cukinie poszła jakąś zaraza i musiałam wywalić prawie każdą jedna która mi urosła. Siedziałam na kolanach ciachałam tą cukinie i beczałam mężowi że mogłabym zrobić z nich tyle leczo i słoikow Fakt jeszcze PMS mi się wtedy dołożył ale do tej pory się że mnie śmieje
Bolilol
chyba jednoDziewczyny, badanie witaminy D jest jedno, nie ma tu jakichś „lepszych”, „gorszych”?
reklama
Aileen31
No u mnie w tym roku stawiam na kwiaty jednoroczne. Nie mam rododendronów ale chciałam sadzic więc może na wiosnę coś pomyślę. Róże mam przy ogrodzeniu ale wsadzone w tamtym roku na jesień więc zobaczymy jak ruszą Generalnie zmieniam szklarnie na większą i taka z poliwęglanu więc się jaram tym sezonem ogrodowym jak dzieckoCo racja, to racja.
Za chwilę marzec, a my w tym roku zaplanowaliśmy doprowadzić podwórko i ogród do ładu i składu po ociepleniu, tzn. posprzątane zostało, ale przez remont fasady, zaniedbaliśmy ogród.
A mam np. 7 rododendronów, 10 krzaków róż, trzy azalie i mnóstwo innych kwiatów.
Nie wspominając o krzewach i drzewach owocowych plus warzywach.
Aa, No i po imprezie męża muszę przysiąść już tak konkretnie do planu wyjazdu, bookowaniu noclegów- trochę mi to czasu zajmie, bo muszę logistycznie wykonać to bardzo logicznie.
Podziel się: