reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ej @Bolilol , Twoje rejony?
Screenshot_2023-02-16-20-59-55-331_com.facebook.katana.jpg

reklama
podziwiam! U nas szwagier robi takie rzeczy, my jesteśmy za leniwi :D ale dwa lata temu posadziłam pomidorka w doniczce i wyrosło mi z tego drzewo prawie, płakałam przez tydzień jak w końcu w październiku usechl😅
Uwierz jakby mi ktoś kilka lat temu powiedział że będę uprawiała warzywa i robiła rozsady to bym wypluła wodę z ust że śmiechu 😛 Ale odkręciło mi się jak przeprowadziłam się do domu i zobaczyłam cenę za pomidora 15 zł za kg i to że sadzonka kosztuje 4 zł 😅
Płakałaś za pomidorami ? Skąd ja to znam. Mi w tamtym roku na cukinie poszła jakąś zaraza i musiałam wywalić prawie każdą jedna która mi urosła. Siedziałam na kolanach ciachałam tą cukinie i beczałam mężowi że mogłabym zrobić z nich tyle leczo i słoikow 😅😛 Fakt jeszcze PMS mi się wtedy dołożył ale do tej pory się że mnie śmieje 😛

Uwierz jakby mi ktoś kilka lat temu powiedział że będę uprawiała warzywa i robiła rozsady to bym wypluła wodę z ust że śmiechu 😛 Ale odkręciło mi się jak przeprowadziłam się do domu i zobaczyłam cenę za pomidora 15 zł za kg i to że sadzonka kosztuje 4 zł 😅
Płakałaś za pomidorami ? Skąd ja to znam. Mi w tamtym roku na cukinie poszła jakąś zaraza i musiałam wywalić prawie każdą jedna która mi urosła. Siedziałam na kolanach ciachałam tą cukinie i beczałam mężowi że mogłabym zrobić z nich tyle leczo i słoikow 😅😛 Fakt jeszcze PMS mi się wtedy dołożył ale do tej pory się że mnie śmieje 😛
ja jestem naprawdę turbo leniwa :D dlatego sobie tego nie wyobrażam :D my rozrzucilismy bee bomby i wmawiamy wszystkim, że chcemy mieć łąkę, bo dzięki temu przychodzą do nas jeże 😅

reklama
Co racja, to racja.
Za chwilę marzec, a my w tym roku zaplanowaliśmy doprowadzić podwórko i ogród do ładu i składu po ociepleniu, tzn. posprzątane zostało, ale przez remont fasady, zaniedbaliśmy ogród.
A mam np. 7 rododendronów, 10 krzaków róż, trzy azalie i mnóstwo innych kwiatów.
Nie wspominając o krzewach i drzewach owocowych plus warzywach.

Aa, No i po imprezie męża muszę przysiąść już tak konkretnie do planu wyjazdu, bookowaniu noclegów- trochę mi to czasu zajmie, bo muszę logistycznie wykonać to bardzo logicznie.
No u mnie w tym roku stawiam na kwiaty jednoroczne. Nie mam rododendronów ale chciałam sadzic więc może na wiosnę coś pomyślę. 🤔 Róże mam przy ogrodzeniu ale wsadzone w tamtym roku na jesień więc zobaczymy jak ruszą 🤔 Generalnie zmieniam szklarnie na większą i taka z poliwęglanu więc się jaram tym sezonem ogrodowym jak dziecko 😅😁

Do góry