reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Dajcie mi dziewczyny siły i cierpliwości bo ja dzisiaj 4 dpo i przebieram nogami... Mam jakieś zwiększone nadzieję związane z tym cyklem bo i cała gama nowych leków, stymulacja, zastrzyk itd. i mam tak wielką nadzieję że się uda. Z jednej strony nadzieja, a z drugiej ten wredny głos w głowie że sprawnie zawiodę się jak zawsze i test będzie biały... 😔 Dobrze że jadę do znajomych na weekend z mężem to trochę odciągnie to moją uwagę od czekania.

reklama
Dajcie mi dziewczyny siły i cierpliwości bo ja dzisiaj 4 dpo i przebieram nogami... Mam jakieś zwiększone nadzieję związane z tym cyklem bo i cała gama nowych leków, stymulacja, zastrzyk itd. i mam tak wielką nadzieję że się uda. Z jednej strony nadzieja, a z drugiej ten wredny głos w głowie że sprawnie zawiodę się jak zawsze i test będzie biały... 😔 Dobrze że jadę do znajomych na weekend z mężem to trochę odciągnie to moją uwagę od czekania.
nie ma na to rady niestety innej niż "zająć się czymś innym" :(

a po co to się diagnozuje przy staraniach? Ja miałam diagnozowane, bo mam torbiel w przysadce
Tyle wyczytałam : Prolaktyna hamuje owulację i niekorzystnie wpływa na cykl miesięczny. Jej prawidłowy poziom ma ogromne znaczenie w kontekście podtrzymania pracy ciałka żółtego odpowiedzialnego za wytwarzanie progesteronu.

Tyle wyczytałam : Prolaktyna hamuje owulację i niekorzystnie wpływa na cykl miesięczny. Jej prawidłowy poziom ma ogromne znaczenie w kontekście podtrzymania pracy ciałka żółtego odpowiedzialnego za wytwarzanie progesteronu.
no ale to normalne badanie prolaktyny pokazuje przecież 🤔 a czynnościowa?
Ja zrozumiałam to tak, że miałam robione to badanie po to, żeby sprawdzić czy torbiel ma wpływ na wysokość prolaktyny, czyli czy to guz hormonalny jest 🤔

Tu masz zwiększone nadzieje, a ja właśnie spisałam cykl na straty. Mam wrażenie, że nic z tego nie wyjdzie. Cycki bolą jak przed okresem choć zaczęły nieco wcześniej. W dodatku dotarło do mnie, że nadal okres nie unormował się po porodzie i mogłam nie wstrzelić się idealnie w dni płodne. Dziś mąż kazał mi kupić dwa testy ciążowe i w poniedziałek lub wtorek iść na betę ale mam przeczucie, że teraz nie pójdzie tak.latwo. 🤦‍♀️

reklama
Do góry