reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
to bym liczyła, że ok. 15 dni po pozytywnym teście lh powinien być już w miarę wiarygodny (choć wiadomo, najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki).
Wlasnie moja przypadłością jest też pozna owulacja co potwierdziło się we wszystkich ciążach. Wszystkie były młodsze o 2 tyg. Dlatego interesuje mnie ile dni od owulacji będzie wiarygodny. Dziękuję za odp

niektóre z Was maja wykupione pakiety medyczne jak dobrze pamietam luxmed albo medicover
Może mi proszę wyjaśnić albo odesłać do jakieś strony żeby się dowiedzieć więcej na ten temat
Oraz według was plusy i minusy posiadania takiego pakietu
Będę wdzięczna za opinie i rady 🥰
Każdy pakiet ma nazwę i u każdego opiekuna od sprzedaży detalicznej dostaniesz pełne info, ze świadczeniami, lista możliwych badań, lista placówek.
Ultra wygodne, ale w przypadku medicoveru i luxmedu popatrzylabym właśnie na odległość od Ciebie. Plusy:
-cała pierwsza ciąże poprowadziłam za darmo ze wszystkimi usg, testami pappa, badaniami krwi, wydałam 55zl na pierwsza bete, żeby potwierdzić ciąże, a i tak mój gin powiedział, ze bez sensu, bo mogłam napisać i wystawiłby mi skierowanie
-recepty na leki brane na stałe zamawiasz dwóm kliknięciami i dostajesz SMS, ze już jest
-nie musisz mieć żadnych skierowań do specjalisty, chcesz iść do gastrologa- to zapisujesz się do gastrologa
-np. tu gdzie mamy szpital to możemy przyjechać na pomoc doraźna wieczorem, w nocy, w niedziele np. jak zwichniesz kostkę i potrzebujesz rtgc recepte i zwolnienie, nie siedzisz do rana w izbie przyjęć szpitala
-generalnie teraz poza moni gdzieś indziej bądź dopłata do cytologii LBC nic nie płaciłam nigdy
- w niektórych tego typu opiekach jak nie ma miejsca np. na rezonans możesz iść zapłacić gdzieś indziej i Ci zwrócą (nie medicover, ale luxmed ma)

Minusy:
- nie ma szpitala jako takiego, wiec skierowania do poradni przyszpitalnej żadnej na NFZ nie dostaniesz, no i może się zdarzyć tak, ze cię skierują po prostu do szpitala
- często zmieniają się jednak lekarze
- do specjalistów typu endokrynolog trudno złapac termin, trzeba iść do recepcji i trochę wyprosić żeby cię w takim razie wpisali na listę do koordynatora, który jak będzie wystawiał grafik, to do Ciebie zadzwoni (tu się polepsza e medicoverze lekarz już może zlecić kontynuacje opieki i ci termin wyznacza)
- na spora cześć leków dostajesz recepty 100%
-możesz iść do lekarza przekonana, ze „należy” ci się badanie, a lekarz powie nie i kropka, wiec się wkurzysz
A ja właśnie prasnęłam, jak sobie przypomniałam swoje początki z seksem, gdy myślałam, że można zajść w ciąże od seksu oralnego, przerywanego czy nawet od patrzenia na penisa.
Jak się ma 14 lat, to od przerywanego może i można 😂😂
Co do wylatującej spermy.
Wiadomo ze trochę wyleci , ale jak np. wylatuje jej dużo tak że potrzeba zużyć trochę papieru żeby się wytrzeć to może to świadczyć o problemach z nasieniem ? 🧐🧐
Zdecydowanie nie.
Chciałam napisać, że bolą mnie cycki, a do tego mam plamienia, więc to na pewno implantacyjne i cionsz, ale teraz mi głupio 😅
Ja już 2,5-tygodniowa ciaza 😂😂😂

Tego nie zapytałam ginekologa. Czy zastrzyk ovi się podaje o jakiejś konkretnej porze czy nie ma to znaczenia?

reklama
nie implantacyjne, a implementacyjne! 😂
IMG_20230216_160301.jpg

No a co my tu kuwa wszystkie robimy 🤡 realizujemy określonym pomysł w celu osiągnięcia konkretnego rezultatu co nie 🤡🤡🤡

Do góry