reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Eeeej, zupełnie nie pomyślałam, masz racje. No, ale spojrzałam, że terminu na 22:22 nie ma, więc pozostaje mi mieć nadzieję, że o 10:22 będzie kulminacyjny punkt wizyty.
10:15 też jest spoko.
1+0+1+5=7
7/2=3,5
do tego 10:15 po drugiej stronie lustra/na opak to 15:10, czyli 1,5

3,5-1,5= DWA

TADAM. Zrobię kurwę z każdej logiki, dlatego jestem dobra w tym co robię 🤷‍♀️

Załączniki

• Screenshot_20230215_164023.jpg
    Screenshot_20230215_164023.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 113
Jak już tu jestem to pozwolę sobie odnieść się do jednego pytania o jajowody przejmujące jajeczko.
No więc ja jestem po CP bez usunięcia jajowodu (leczona metotreksatem). Mój lewy jajowód najprawdopodobniej jest niedrozny, uszkodzony lub leniwy. 5 miesięcy po CP zaszłam w ciążę tez z lewego jajnika i mój lekarz obstawia właśnie przejęcie przez prawy jajowód. Oczywiście pewności nie ma bo nie da się tego sprawdzić. Ale tłumaczył to tak że jajowód po CP długo dochodzi do siebie i organizm wyklucza go z pracy na jakiś czas.. Nawet u osób bez CP może być tak że jeden będzie bardziej ruchliwy i aktywny a drugi leniwy. Oczywiście najprostszy schemat to lewy jajnik plus lewy jajowód i prawy jajnik z prawym jajowodem ale nie działa to tak 100 przypadków. Jak najbardziej jajowody mogą różnie przejmować jajeczka 😁

reklama
Do góry