reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

ja bardzo trzymam kciuki że to nie rak i tyle!
A jeśli chodzi o zapobieganie - slyszalam że kurkumina ma super działanie zapobiegające rozwojowi komórek rakowych i jakby co właśnie widzę że jest też w ofercie aliness która już kilka razy tutaj dziewczyny polecały (firmę, nie akurat kurkumę)
Potwierdzam , kurkumina jest zalecana. Jej właściwości to : działa przeciwzapalnie, przeciwutleniająco, przeciwnowotworowo, neuroprotekcyjnie, antybakteryjnie, przeciwwirusowo, przeciwgrzybiczo. Także sporo tego
Właśnie sobie zamówiłam bo zwalcza stan zapalny - ja zamówiłam z Health Labs Care tak samo jak inne suple

reklama
Jest promocja na stronie Kontigo : drugi produkt z Health Labs Care -30%
Jeżeli ktoś potrzebuje to jest tam trochę produktów 🥰

no zostawiliśmy 900 zł dziś, a będziemy mądrzejsi o wyniki nasienia, które już muszę zinterpretować na własną rękę... Chciałam się czuć zaopiekowana, a w tej chwili no tak nie jest.
Sama pierwsza część wizyty była super, tylko, że no okazała się cała wizytą. Więc wrócę tam w następnym cyklu i już będę mądrzejsza i nie dam się zaskoczyć. Bo dzisiaj na tym korytarzu ja byłam w takim szoku, że zapomniałam jak się nazywam
Cześć! Duża przykrość, że Was tak potraktowano... Przyznam, że odniosłam trochę inne wrażenie - fakt, że moja wizyta była w innym celu, ale w sumie lekarz zrobił nawet więcej niż to, po co przyszłam... Więc nie wahaj się, gdy ochłoniesz, "zapytać", co tam się stało po drodze...
Co to była za lekarka?
U nas tak było. Nasza pierwsza wizyta trwała od 13:00 do 18:00… z przerwą ponad dwie godziny oczekiwań na wyniki męża, powrót i omówienie wyników, opcji z tym związanych itd.
A gdy poszliście do kliniki to mowa była o IVF czy po prostu chcieliście się skonsultować?
Bo może w tym tkwi "problem" - że gdy zobaczyli, że para nie przyszła z marszu inwestować w in vitro, potraktowano ich inaczej niż pary IVF...? Co oczywiście jest karygodne, ale.. no sama nie wiem.

A gdy poszliście do kliniki to mowa była o IVF czy po prostu chcieliście się skonsultować?
Bo może w tym tkwi "problem" - że gdy zobaczyli, że para nie przyszła z marszu inwestować w in vitro, potraktowano ich inaczej niż pary IVF...? Co oczywiście jest karygodne, ale.. no sama nie wiem.
My jak poszliśmy pierwszy raz to też nie było mowy o ivf a jednak nie olali nas centralnie 🤷

Patrzcie, takie badania zostały zlecone tej babeczce w poradni na NFZ.

Załączniki

• 6280554E-3BDF-4AAE-B9C4-DD33A44F3C0B.jpeg
    6280554E-3BDF-4AAE-B9C4-DD33A44F3C0B.jpeg
    131,9 KB · Wyświetleń: 96
Mamy to :) bhcg 1540,7 a progesteron 22,5. Czy to jest odpowiednia wartość progesteronu? Na tym nie znam się kompletnie 🤓 w załączniku zakres ref.

Załączniki

• IMG_20230211_123937.jpg
    IMG_20230211_123937.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 93
  • Screenshot_2023-02-11-15-10-44-370_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-02-11-15-10-44-370_com.android.chrome.jpg
    209 KB · Wyświetleń: 96
nie, to nie było tak, że nam ją ktoś polecił.
Wiesz co, może i powinnam się była kłócić, ale raz, że byłam w takim szoku, że na formularzu który nam dali do podpisania minute później podpisałam się panieńskim nazwiskiem, a dwa, że jak zobaczyłam jak mój mąż wygląda gdy wrócił z badania, to już nie przyszło mi do głowy, żeby się kłócić, chciałam tylko zapłacić i go zabrać do domu, w ostatnim okrzyku przytomności zapytałam tylko o to kiedy będą wyniki.
A jak wyglądał? On był na badaniu nasienia?

reklama
Do góry