reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

ja bardzo trzymam kciuki że to nie rak i tyle!
A jeśli chodzi o zapobieganie - slyszalam że kurkumina ma super działanie zapobiegające rozwojowi komórek rakowych i jakby co właśnie widzę że jest też w ofercie aliness która już kilka razy tutaj dziewczyny polecały (firmę, nie akurat kurkumę)
Potwierdzam , kurkumina jest zalecana. Jej właściwości to : działa przeciwzapalnie, przeciwutleniająco, przeciwnowotworowo, neuroprotekcyjnie, antybakteryjnie, przeciwwirusowo, przeciwgrzybiczo. Także sporo tego
Właśnie sobie zamówiłam bo zwalcza stan zapalny - ja zamówiłam z Health Labs Care tak samo jak inne suple

reklama
Jest promocja na stronie Kontigo : drugi produkt z Health Labs Care -30%
Jeżeli ktoś potrzebuje to jest tam trochę produktów 🥰

no zostawiliśmy 900 zł dziś, a będziemy mądrzejsi o wyniki nasienia, które już muszę zinterpretować na własną rękę... Chciałam się czuć zaopiekowana, a w tej chwili no tak nie jest.
Sama pierwsza część wizyty była super, tylko, że no okazała się cała wizytą. Więc wrócę tam w następnym cyklu i już będę mądrzejsza i nie dam się zaskoczyć. Bo dzisiaj na tym korytarzu ja byłam w takim szoku, że zapomniałam jak się nazywam
Cześć! Duża przykrość, że Was tak potraktowano... Przyznam, że odniosłam trochę inne wrażenie - fakt, że moja wizyta była w innym celu, ale w sumie lekarz zrobił nawet więcej niż to, po co przyszłam... Więc nie wahaj się, gdy ochłoniesz, "zapytać", co tam się stało po drodze...
Co to była za lekarka?
U nas tak było. Nasza pierwsza wizyta trwała od 13:00 do 18:00… z przerwą ponad dwie godziny oczekiwań na wyniki męża, powrót i omówienie wyników, opcji z tym związanych itd.
A gdy poszliście do kliniki to mowa była o IVF czy po prostu chcieliście się skonsultować?
Bo może w tym tkwi "problem" - że gdy zobaczyli, że para nie przyszła z marszu inwestować w in vitro, potraktowano ich inaczej niż pary IVF...? Co oczywiście jest karygodne, ale.. no sama nie wiem.

A gdy poszliście do kliniki to mowa była o IVF czy po prostu chcieliście się skonsultować?
Bo może w tym tkwi "problem" - że gdy zobaczyli, że para nie przyszła z marszu inwestować w in vitro, potraktowano ich inaczej niż pary IVF...? Co oczywiście jest karygodne, ale.. no sama nie wiem.
My jak poszliśmy pierwszy raz to też nie było mowy o ivf a jednak nie olali nas centralnie 🤷

Patrzcie, takie badania zostały zlecone tej babeczce w poradni na NFZ.

Załączniki

• 6280554E-3BDF-4AAE-B9C4-DD33A44F3C0B.jpeg
    6280554E-3BDF-4AAE-B9C4-DD33A44F3C0B.jpeg
    131,9 KB · Wyświetleń: 89
Mamy to :) bhcg 1540,7 a progesteron 22,5. Czy to jest odpowiednia wartość progesteronu? Na tym nie znam się kompletnie 🤓 w załączniku zakres ref.

Załączniki

• IMG_20230211_123937.jpg
    IMG_20230211_123937.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 87
  • Screenshot_2023-02-11-15-10-44-370_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-02-11-15-10-44-370_com.android.chrome.jpg
    209 KB · Wyświetleń: 90
nie, to nie było tak, że nam ją ktoś polecił.
Wiesz co, może i powinnam się była kłócić, ale raz, że byłam w takim szoku, że na formularzu który nam dali do podpisania minute później podpisałam się panieńskim nazwiskiem, a dwa, że jak zobaczyłam jak mój mąż wygląda gdy wrócił z badania, to już nie przyszło mi do głowy, żeby się kłócić, chciałam tylko zapłacić i go zabrać do domu, w ostatnim okrzyku przytomności zapytałam tylko o to kiedy będą wyniki.
A jak wyglądał? On był na badaniu nasienia?

reklama
Do góry