reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie witamin.
Czy może któraś mi polecić witaminę A?

Czytałam sobie o raku szyjki macicy, porównywałam dzisiaj zdjęcia z kolposkopii i doszłam do informacji, że pomocne w regeneracji szyjki są witaminy A i C.
C biorę, a A dodatkowo nie suplementowałam, ale zacznę.

jest chyba jeszcze jedna. Na NFZ nie wchodzi za bardzo w grę, bo ja nie mogę sobie pozwolić na bieganie tam w godzinach typowych dla NFZ.
Pójdę tam jeszcze raz i jak będzie tak samo, to będę szukać gdzieś indziej. Najwyżej zobaczę czy w DE czegoś nie ma.
Mieszkasz w DE?

Kochane! 04.02 w dzień wypadającej miesiączki test negatywny, ale minął tydzień, nadal bez okresu i za waszą namową zrobiłam z rana. Po minucie taki efekt 😱 Mąż w pracy, a ja siedzę na WC i się trzęsę jak galareta 😂
Jaka piękna krecha. Jest już beta? :D ciekawe że totalnie nic nie wyszło na poprzednim teście, a teraz kreska taka wyraźna. Ja przy becie 500 miałam słabszą!
Ale piękne kreseczki z rana 😍 gratulacje! 😊

Ja po wczorajszym treningu padłam, na bieżni ustawiłam ostatnio popularne na tik toku: nachylenie 12, prędkość 4,8 przez pół godziny. No i jeszcze poprawiłam orbitrekiem. Nie powiem, nogi dziś czuje 🙄😁
O co to za magiczne ustawienie? :D chociaż nie wiem po co pytam, u mnie w grę wchodzi tylko orbi i fitnessy :p
My już po wizycie. Wszystko było super, aż po badaniu na samolocie, w połowie wizyty, lekarka powiedziała, że nas zaprowadzi na badania. Więc już na korytarzu w biegu zapytałam jej, czy bezpośrednio po badaniach mamy do niej wrócić, czy jak to ma wyglądać (w sensie o której mamy wrócić, żeby były wyniki). Powiedziała, że mam wrócić w połowie przyszłego cyklu i tak się okazało, że to, co uważałam za połowę wizyty było cała wizyta.

No więc tak. Wyniki męża mają być dzisiaj i skonsultować je sobie mogę z @LadyCaro, @LadyCaro pomożesz?
Jak czytam co potem jeszcze pisałaś to naprawdę szok. Nie dziwię się że zgłupiałaś tam na korytarzu, powinna Wam powiedzieć że to koniec wizyty i co dalej a nie że Ty się musisz nagle, i to w korytarzu, dopytywać. Faktycznie jak @Aczkolwiek@to_na_pralkę mówi może warto im opisać wszystko w mailu. Może mogą jeszcze zadać kilka pytań lekarzowi w Waszym imieniu. Wiem że duże nadzieje pokladałaś w tej dzisiejszej wizycie, liczyłaś że już nic nie będziesz musiała myśleć tylko wyłożą Wam kawę na ławę a Wy tylko będziecie słuchać zaleceń. A tu żadnych zaleceń nie ma :/ bardzo słabe, przykre i w ogóle. Ja jestem słabym pocieszaczem ale po prostu chciałam Ci napisać że domyślam się co czujecie i ten zawód musi być bardzo niefajny. Oby klinika nadrobiła przy następnej wizycie.

I wiecie co?
Tak rozmawiałam z mamą rano, bo czytałam o tym raku i to byłby zły chichot losu, gdyby coś się u mnie zaczęło, bo absolutnie nie wpisuję się w grupę ryzyka. Ale no szczerze, to cykam się trochę.

Partnerów miałam dwóch, nie podejmuję ryzykownych działań seksualnych, późno zaczęłam przygodę z seksem, nie brałam antykoncepcji hormonalnej.

Mama mnie podtrzymuje na duchu.

Ostatnia edycja:
I wiecie co?
Tak rozmawiałam z mamą rano, bo czytałam o tym raku i to byłby zły chichot losu, gdyby coś się u mnie zaczęło, bo absolutnie nie wpisuję się w grupę ryzyka. Ale no szczerze, to cykam się trochę.

Partnerów miałam dwóch, nie podejmuję ryzykownych działań seksualnych, późno zaczęłam przygodę z seksem, nie brałam antykoncepcji hormonalnej.

Mama mnie podtrzymuje na duchu.
szkoda, że musisz tak długo czekać na te cholerne wyniki

nie, to nie było tak, że nam ją ktoś polecił.
Wiesz co, może i powinnam się była kłócić, ale raz, że byłam w takim szoku, że na formularzu który nam dali do podpisania minute później podpisałam się panieńskim nazwiskiem, a dwa, że jak zobaczyłam jak mój mąż wygląda gdy wrócił z badania, to już nie przyszło mi do głowy, żeby się kłócić, chciałam tylko zapłacić i go zabrać do domu, w ostatnim okrzyku przytomności zapytałam tylko o to kiedy będą wyniki.
Tak jak dziewczyny napisały, jak ochłoniesz to napisz w poniedziałek maila albo zadzwoń z pytaniem co dalej, ponieważ są już dostępne wyniki a tak na prawdę odbyliście tylko pół wizyty za którą zapłaciliscie i nie wiesz co masz dalej z tymi wynikami zrobić, ponieważ nie odbyła się żadna konsultacja.

Nie wiem jak to działa w Bocianie. W części kliknik są koordynatorzy, którzy zajmują się kontaktem między pacjentem a lekarzem. W Gamecie ja miałam bezpośredni kontakt z lekarzem. Ale osoba, która zajmuje się tym kontaktem powinna sprawę wyjaśnić i Was dalej pokierować.

reklama
Tak jak dziewczyny napisały, jak ochłoniesz to napisz w poniedziałek maila albo zadzwoń z pytaniem co dalej, ponieważ są już dostępne wyniki a tak na prawdę odbyliście tylko pół wizyty za którą zapłaciliscie i nie wiesz co masz dalej z tymi wynikami zrobić, ponieważ nie odbyła się żadna konsultacja.

Nie wiem jak to działa w Bocianie. W części kliknik są koordynatorzy, którzy zajmują się kontaktem między pacjentem a lekarzem. W Gamecie ja miałam bezpośredni kontakt z lekarzem. Ale osoba, która zajmuje się tym kontaktem powinna sprawę wyjaśnić i Was dalej pokierować.
tak sobie myślę teraz, że chyba tak zrobię. Sprawdziłam jeszcze raz informator i tam jest jak byk. Więc chyba po prostu w poniedziałek tam zadzwonie i zapytam, że skoro do swojej lekarki mam się udać w przyszłym cyklu, to kiedy i z kim możemy odbyć druga część wizyty, za którą zapłaciliśmy...

Załączniki

• e3abed87-9f38-4a04-a16c-7a5af3269c73.jpeg
    e3abed87-9f38-4a04-a16c-7a5af3269c73.jpeg
    34,8 KB · Wyświetleń: 108
Do góry