Avy
Fanka BB :)
Do kawy tylko mleko migdałoweBo ja tak taka namiastka keto
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Do kawy tylko mleko migdałoweBo ja tak taka namiastka keto
A mnie migdałowe zupełnie nie pasuje. Wolę owsiane. No, ale nie jest keto, wiem.Do kawy tylko mleko migdałowe
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się maA mnie migdałowe zupełnie nie pasuje. Wolę owsiane. No, ale nie jest keto, wiem.
Sushi? Czekolada? Może jedno i drugie? Ja bym zjadła jedno i drugieJa mam dzisiaj fizyczny jadłowstręt, dawno tak nie miałam, ale jednocześnie nie powinnam chudnąć, także myślę co mogę jeść bez obrzydzenia…
Ja właśnie ochoty totalnie na nic nie mam. Zjadłam na sile obiad, ale ledwo co, pić mi się jedynie chce. A jutro muszę być w stanie chociaż na to usg 30 km dojechać.Sushi? Czekolada? Może jedno i drugie? Ja bym zjadła jedno i drugie
Szczerze? To nie, po prostu przez rozregulowane hormony tarczycy przybyło mi kilkanaście kilo.Wow! Bardzo dużo! Gratulacje
Miałaś jakieś medyczne wskazania do takiej diety?
Mi gin, który zdiagnozował PCOS rzucił tekstem, że dobrze byłoby wprowadzić keto. I z dnia na dzień zmieniłam dietę. Naczytałam się wtedy w necie dużo na ten temat i m.in. znalazłam artykuł naukowy o tym, żeby nabiał odstawić. Później byłam w innym mieście, podczas urlopu, na monitoringu i gość do mnie, że dieta niskowęglowodanowa to jedno, ale odstawienie nabiału (takie zero-jedynkowe) jest kluczowe.
Więc trzymam się dzielnie tej diety
Zrób sobie może jakiś kaloryczny koktajl?Ja właśnie ochoty totalnie na nic nie mam. Zjadłam na sile obiad, ale ledwo co, pić mi się jedynie chce. A jutro muszę być w stanie chociaż na to usg 30 km dojechać.
Od 18.01 brałam 1x1 a jakoś od dwóch tygodni biorę co drugi dzień 1x1,5. Muszę zrobić jeszcze kontrolę przed wizytą u endo (22.02) więc myślę czy nie wrócić do 1x1 do tego 20-21.02. Ale pomyśleA od dawna? ;-)
I teraz odstawisz...? Bo mnie po ponownym zmniejszeniu poszybowało nieźle w górę...
5,03A z jakich wartości TSH startowałyście?
Ja mam średnio około 2,5 i endo mówi, że dobrze, bo są nowe normy, ale ginekolog powiedział, że oni nadal wolą niżej i jeśli ona mi nie wprowadzi Euthyroxu, to on to zrobi.