reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Uwielbiam wędzonki, a tego nie mogę niestety.
Mój mąż świetne wędliny wędzi.

O to, to, cukierki mogą leżeć, a mnie to nie rusza- świetne uczucie.

Aaa, przerzuciłam się na ksylitol (3 łyżeczki dziennie dozwolone zamiennie z miodem).
To ja nic - żadnych ksylitoli, a miodu to szczególnie nie wolno. Ale pozwalam sobie na czekoladę 99% czasami :)

reklama
chudniesz? Ja przez covid przyjelam 6 kg i jakos nie mogę sie zmobilizowac zacząć normlanie jakos zyc bez chleba i pasty🥘
Tak, co poniedziałek mam zdawać raport z wagi i 6.02. miałam zrzucone już 4,5 kg.
W tym tygodniu doszedł basen, więc spodziewam się kolejnego spadku.
A to dopiero trzeci tydzień.

Dwa tygodnie.
Tylko pierwszy to był totalny detoks.
Wow! Bardzo dużo! Gratulacje :)
Miałaś jakieś medyczne wskazania do takiej diety?

Mi gin, który zdiagnozował PCOS rzucił tekstem, że dobrze byłoby wprowadzić keto. I z dnia na dzień zmieniłam dietę. Naczytałam się wtedy w necie dużo na ten temat i m.in. znalazłam artykuł naukowy o tym, żeby nabiał odstawić. Później byłam w innym mieście, podczas urlopu, na monitoringu i gość do mnie, że dieta niskowęglowodanowa to jedno, ale odstawienie nabiału (takie zero-jedynkowe) jest kluczowe.
Więc trzymam się dzielnie tej diety :)

reklama
Do góry