reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
a na co masz brać acard?
Juz nawet nie pamiętam, chyba mowil coś po badaniu profilu hormonów pod antykoncepcje po ktorą poszłam o zagrożeniu zakrzepicą. Na co lekarze po cp popatrzyli na siebie jak im to powiedziałam jakbym jakąś bzdurę wymyśliła i kazali nie brać . A on mi nie przepisał anty bo właśnie stwierdził, ze mi zaszkodzi 🙈🤷‍♀️

A z jakich wartości TSH startowałyście?
Ja mam średnio około 2,5 i endo mówi, że dobrze, bo są nowe normy, ale ginekolog powiedział, że oni nadal wolą niżej i jeśli ona mi nie wprowadzi Euthyroxu, to on to zrobi.
U mojej endokrynolog norma to 0,5-2,5.
Co do początków... aż nie pamiętam, ale wiem, że dawno temu w Polsce mogłam mieć nawet do 4,2. Tutaj chyba punkt wyjścia miałam ok. 2,7, zaczęłam brać dawkę leku 25 i spadło do 1,5-1,8. Potem wzrosło w ciąży. Mój ostatni wynik to 2,9 i jestem teraz na dawce 50/75 na zmianę.

Oficjalnie poddałam się z nadrabianiem zaległości na forum ;)

Dzisiaj robię sobie cheat night ;) Wino i jakaś nieketo szamka (mój proponuje burgery) :)

Poza tym @ się rozkręca (kilka dni temu miałam jednorazowe plamienia). Dziwne, bo nadal biorę dupka - dzisiaj ostatni tabs. Pojebana akcja. Muszę na następnej wizycie gin podpytać co i jak z tym dupkiem.

Oficjalnie poddałam się z nadrabianiem zaległości na forum ;)

Dzisiaj robię sobie cheat night ;) Wino i jakaś nieketo szamka (mój proponuje burgery) :)

Poza tym @ się rozkręca (kilka dni temu miałam jednorazowe plamienia). Dziwne, bo nadal biorę dupka - dzisiaj ostatni tabs. Pojebana akcja. Muszę na następnej wizycie gin podpytać co i jak z tym dupkiem.
ooo, nie wiedziałam, że jesteś na keto. Dlugo?

reklama
to jesz same mięcho i warzywa?
Stek na śniadanie, stek na kolację 🤣

Dużo różnych rzeczy w sumie jem. Warzywa, mięcho, ryby, orzechy. Czasami jakieś borówki albo maliny wpadną, do kawy mleko roślinne, do filmu prażona ciecierzyca. Generalnie kwestia przyzwyczajenia :)

Mój ostatnio przy obiedzie (on na keto nie jest) powiedział: wiesz, myślałem, że nie dasz rady, a to Twoje żarcie to całkiem spoko jest ;)

Do góry