reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
a na co masz brać acard?
Juz nawet nie pamiętam, chyba mowil coś po badaniu profilu hormonów pod antykoncepcje po ktorą poszłam o zagrożeniu zakrzepicą. Na co lekarze po cp popatrzyli na siebie jak im to powiedziałam jakbym jakąś bzdurę wymyśliła i kazali nie brać . A on mi nie przepisał anty bo właśnie stwierdził, ze mi zaszkodzi 🙈🤷‍♀️

A z jakich wartości TSH startowałyście?
Ja mam średnio około 2,5 i endo mówi, że dobrze, bo są nowe normy, ale ginekolog powiedział, że oni nadal wolą niżej i jeśli ona mi nie wprowadzi Euthyroxu, to on to zrobi.
U mojej endokrynolog norma to 0,5-2,5.
Co do początków... aż nie pamiętam, ale wiem, że dawno temu w Polsce mogłam mieć nawet do 4,2. Tutaj chyba punkt wyjścia miałam ok. 2,7, zaczęłam brać dawkę leku 25 i spadło do 1,5-1,8. Potem wzrosło w ciąży. Mój ostatni wynik to 2,9 i jestem teraz na dawce 50/75 na zmianę.

Oficjalnie poddałam się z nadrabianiem zaległości na forum ;)

Dzisiaj robię sobie cheat night ;) Wino i jakaś nieketo szamka (mój proponuje burgery) :)

Poza tym @ się rozkręca (kilka dni temu miałam jednorazowe plamienia). Dziwne, bo nadal biorę dupka - dzisiaj ostatni tabs. Pojebana akcja. Muszę na następnej wizycie gin podpytać co i jak z tym dupkiem.

Oficjalnie poddałam się z nadrabianiem zaległości na forum ;)

Dzisiaj robię sobie cheat night ;) Wino i jakaś nieketo szamka (mój proponuje burgery) :)

Poza tym @ się rozkręca (kilka dni temu miałam jednorazowe plamienia). Dziwne, bo nadal biorę dupka - dzisiaj ostatni tabs. Pojebana akcja. Muszę na następnej wizycie gin podpytać co i jak z tym dupkiem.
ooo, nie wiedziałam, że jesteś na keto. Dlugo?

reklama
to jesz same mięcho i warzywa?
Stek na śniadanie, stek na kolację 🤣

Dużo różnych rzeczy w sumie jem. Warzywa, mięcho, ryby, orzechy. Czasami jakieś borówki albo maliny wpadną, do kawy mleko roślinne, do filmu prażona ciecierzyca. Generalnie kwestia przyzwyczajenia :)

Mój ostatnio przy obiedzie (on na keto nie jest) powiedział: wiesz, myślałem, że nie dasz rady, a to Twoje żarcie to całkiem spoko jest ;)

Do góry