reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

y doprowadzają mnie swoimi niektórymi zachowaniami do szewskiej pasji, a oni żyją w perfekcyjnym i harmonijnym związku i w drugą stronę tez tak jest. Grunt to dobrać sobie partnera tak żeby NAM odpowiadały jego zalety i jego wady ;) nikt inny nie będzie z nim żył tylk
Słusznie. Ale wspólne cele i dążenie do nich też jest ważne, taka uważność na drugiego człowieka - i to co jest dla niego ważne. Po to, żebyśmy zwyczajnie byli szczęśliwi.

reklama
no to jest ciężki temat, fajnie jakby się udało zajść niedługo to po urlopie macierzyńskim można na spokojnie myśleć o zmianie pracy. Ale niestety nie wszystko da się zaplanować 😁 dla mnie to ciężkie, bo zawsze miałam plan na wszystko a teraz nie jest tak lekko 😂
Też tak mam :p ja bym już chciała znać termin porodu, wiedzieć na jaką porę roku przypadnie duży brzuch itp. Jakbym wiedziała że muszę poczekać np pół roku to ok, żeby tylko wiedzieć. A tu ze staraniami to nic się nie przewidzi :p
A ja mam do Was pytanie, do dziewczyn co mają monitoring, czy ból jajników pokrywa Wam się z owulacja czy jest raczej przed/po?
Ja nie miałam monitoringu i zawsze mnie zastanawia w którym momencie jest ból "okoloowulacyjny", czy może jest to sprawa indywidualna każdej z nas...
Jak to u Was bywa?
Wyobraź sobie że mnie w tym cyklu bolały jajniki, tzn w sumie jeden, a na monitoringu dalej brak dominującego pęcherzyka. O co tu chodzi 🤔
Dzień dobry!
Czy Wy mówicie swoim pracodawcom o staraniach? Ja nie powiedziałam ale mam wątpliwości...
W zeszłym roku jak poroniłam i dostałam L4 to pracodawca widział kod i widzę, że to zmieniło trochę naszą relację. Był chyba zły, że nie wiedział. Teraz wiem, że planuje podwyżki. Część osób dostała w styczniu, reszta albo nie dostanie albo może w marcu. Na rozmowie w grudniu, gdy poruszyłam tą kwestię to usłyszałam, że teraz nie ale może w marcu, wszystko zależy od tego jak zamknie się rok itd. Zapytał mnie wtedy o plany macierzyńskie a ja w przypływie emocji, powiedziałam, że na pewno nie w najbliższym czasie (choć teraz się staramy). Nie wiem co mną wtedy kierowało, ale chyba bałam się zdradzić prawdziwe plany w strachu przed pominieciem w podwyżkach. My nie mamy żadnych zapisów czy regulaminów podwyżek, to wola pracodawcy. Jestem kluczowym pracownikiem i wiem, że gdyby nie historia z ciążowym L4 zw. ze szpitalem i poronieniem to na pewno dostałabym podwyżkę od stycznia. Teraz on pewnie się waha czy mi dać czy nie. Nie sarabiam dużo i różnica 300 zł to bardzo dla mnie dużo. Boję się jednak, że jeśli z nim nie pogadam a zajdę w ciążę to nasza relacja całkiem się zepsuje, a znów nie mówiąc to stracę szansę na podwyżkę... Nie wiem co robić :(
Bardzo nie fair Cię potraktował 😡 ja swojemu mówiłam, ale mamy taką relację że ufamy sobie w 100 procentach i wiedziałam że nie będzie z tego żadnych konsekwencji, a z uwagi na moje nietypowe stanowisko dyrektor chciał wiedzieć jak najwcześniej. Nie spodziewał się że starania zajmą 14 miesięcy 😅 teraz nam kibicuje z drugim dzieckiem.

Każdy z nas ma swoją perspektywę która determinuje definicję „wad” i „zalet”. Moje koleżanki mają mężów, którzy doprowadzają mnie swoimi niektórymi zachowaniami do szewskiej pasji, a oni żyją w perfekcyjnym i harmonijnym związku i w drugą stronę tez tak jest. Grunt to dobrać sobie partnera tak żeby NAM odpowiadały jego zalety i jego wady ;) nikt inny nie będzie z nim żył tylko my.
w punkt!
Excited Lets Go GIF

reklama
Do góry