reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ja bym zadzwoniła do poradni i spytala. Nam do poradni ale endokrynologiem i niepłodności kazali dla męża miec skierowanie z kodem N46 - niepłodność męska. Nie wiem czy do genetycznej sie tez nada.
Tak zrobię, rodzinny najlepiej jakby miał wszystko na tacy podane. Dziękuję 🌼

reklama
słońce, bo Ty jesteś chodzącym chaosem jak jesteś zestresowana - uporządkujmy to. Usiądź i nam na spokojnie opowiedz przebieg wizyty - od "dzień dobry" do "do widzenia". Co Ci powiedziała, co było na usg i jakie miało wymiary, o co pytałaś, co odpowiadała. Wszystko po kolei, post na pół godziny pisania i pińcet stron poproszę. I wtedy to jakoś rozpracujemy po kolei 😘
Już.
Więc tak- wpisała sobie najpierw moje wyniki, które przyniosłam, amh skomentowała jako wynik zły. Partner powyżej 40 rż- wynik nasienia dobry, ale wiek niekorzystny.
Usg- wstawię zaraz wynik, lewy jajnik słabo pracujący jej zdaniem.
Z suplementów nic poza tym co biorę nie kazała brać (D plus DHEA, kwas foliowy).
Zleciła badanie witaminy D, ATA, TSH i FT4, insulina i glukoza na czczo.
Kazała na USG pojawić się w piątek- sobotę, ale nie u niej, bo ona wtedy nie ma czasu.
Ogólnie podejście do pacjenta oceniam jako kiepskie. Niechętnie cokolwiek mówiła zanim sama nie wydusiłam, skomentowała jedynie to amh, nic więcej. Trochę miałam wrażenie, że od razu chciała mi „sprzedać” in vitro.
Co do sono hsg powiedziała, że skoro nie ma pewności, czy jest u mnie owu lub czy uda się ją wystymulować to ona by tego badania nie robiła.
I chyba tyle …

Załączniki

• 008CB357-FAAC-4509-8052-C81D988EFD73.jpeg
    008CB357-FAAC-4509-8052-C81D988EFD73.jpeg
    2,6 MB · Wyświetleń: 75
Tak tak , mam w środę.
Idę do tej gdzie mi poleciłaś 🥰
No to tym bardziej nie masz, co smutać i się martwić.

Babki z Hashi (a Twoje to początek, początków) zachodzą w ciążę🙂.

Dla pocieszenia Cię: koniec marca, a dokładnie 30. tamtego roku zaczęłam brać Letrox, miesiąc później okres nie przyszedł (nawet nie zaczaiłam wtedy, że to to🤰🏻), 5 maja zrobiłam 5 tarczycową i oczywiście przeciwciała anty-Tg podwyższone, TSH 2,64, a 9 maja wysikałam tak pozytywny test ciążowy, że tu by dziewczyny stwierdziły, że daje po oczach.

Najlepsze, że ja uprawiałam seks z myślą „Ech, przecież i tak nie mogę zajść w ciążę.”

Także nie smutaj i poprawiaj rajstopki, jak mi @Brownie1992 wczoraj napisała.
I ta prolaktyna super, że się obniżyła 👌🏼💪🏻

No to tym bardziej nie masz, co smutać i się martwić.

Babki z Hashi (a Twoje to początek, początków) zachodzą w ciążę🙂.

Dla pocieszenia Cię: koniec marca, a dokładnie 30. tamtego roku zaczęłam brać Letrox, miesiąc później okres nie przyszedł (nawet nie zaczaiłam wtedy, że to to🤰🏻), 5 maja zrobiłam 5 tarczycową i oczywiście przeciwciała anty-Tg podwyższone, TSH 2,64, a 9 maja wysikałam tak pozytywny test ciążowy, że tu by dziewczyny stwierdziły, że daje po oczach.

Najlepsze, że ja uprawiałam seks z myślą „Ech, przecież i tak nie mogę zajść w ciążę.”

Także nie smutaj i poprawiaj rajstopki, jak mi @Brownie1992 wczoraj napisała.
I ta prolaktyna super, że się obniżyła 👌🏼💪🏻
Podniosłaś mnie na duchu 🥰
Zdam relacje po wizycie

Tylko ze ja mam jeszcze endometriozę i wiem ze to jest mój główny powód niepowodzeń 😓

wywnioskowałam ze ciąży nie udało się utrzymać , bardzo mi przykro 💔 czy to przez hashi czy jesteś w trakcie diagnozy ?

Ja już po wizycie. Amh skomentowane jako niskie (bez zaskoczenia), zrobiła usg i wyszło, że jest pęcherzyk dominujący, dostałam zastrzyk na pęknięcie. Koło piątku/ soboty mam zrobić usg żeby sprawdzić, czy pękł.
Stymulacja 3 miesiące, jeśli się nie powiedzie to in vitro. Szczerze nie liczyłam na nic innego, ale jestem podłamana, bo wychodzi na to, że 3 miesiące i mogę zakończyć dalszą zabawę w starania …
Na martwienie się o in vitro będzie czas jak już stymulacja się nie powiedzie! Na razie przed Tobą w najbliższych dniach owulacja
Już.
Więc tak- wpisała sobie najpierw moje wyniki, które przyniosłam, amh skomentowała jako wynik zły. Partner powyżej 40 rż- wynik nasienia dobry, ale wiek niekorzystny.
Usg- wstawię zaraz wynik, lewy jajnik słabo pracujący jej zdaniem.
Z suplementów nic poza tym co biorę nie kazała brać (D plus DHEA, kwas foliowy).
Zleciła badanie witaminy D, ATA, TSH i FT4, insulina i glukoza na czczo.
Kazała na USG pojawić się w piątek- sobotę, ale nie u niej, bo ona wtedy nie ma czasu.
Ogólnie podejście do pacjenta oceniam jako kiepskie. Niechętnie cokolwiek mówiła zanim sama nie wydusiłam, skomentowała jedynie to amh, nic więcej. Trochę miałam wrażenie, że od razu chciała mi „sprzedać” in vitro.
Co do sono hsg powiedziała, że skoro nie ma pewności, czy jest u mnie owu lub czy uda się ją wystymulować to ona by tego badania nie robiła.
I chyba tyle …
zupełnie sie nie znam, ale nie podoba mi sie przebieg tej wizyty. Faktycznie dziwnie z tym, ze od razu in vitro. Nie wiem, czy to będzie pomocne, ale może uda Cię sie odłożyć martwienie sie o in vitro jak już stymulacja na 100 proc zawiedzie? Masz super duży pęcherzyk, który zaraz pęknie i będzie owu! Teraz trzeba trzonowac i orgazmowac! Wiem, ze to ostatnie na co teraz masz ochotę bo jeszcze ze swoim humorem musisz urabiać chłopa, dla którego pewnie musisz być wsparciem, kochana i zalotna, żeby on po pracy sie wyluzował i żebyście zaseksowali. Tez za czesto przyjmuje cała odpowiedzialność za poczęcie na siebie. Jeżeli masz w sobie na to przestrzeń, to przez najbliższe dni ciesz sie bliskością i seksem, martwienie odłóż na troszku później :)

Ja już nie wiem 🤷 04.02 w dniu spodziewanej @ test negatywny. Mamy 4 dni później i nadal nic. Testować raz jeszcze? Poczekać? Cycki bolą, płacze na reklamach, a miesiączki ani widu ani słuchu 😂

reklama
Do góry