reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Człowiek się stara ile może , rezygnuje z wszystkiego i ciagle coś….
Ja mam okres dlatego będę sobie płakać.
Dziękuje za wsparcie ❤️❤️🥰
nie martw się, najlepiej znać wroga. Nic się nie zmieniło,.miałaś to we krwi już od jakiegoś czasu ale teraz o tym wiesz i możesz walczyć.

Ja też miałam podobne wyniki, pogadaj z Endo czy to może Hashi. Masz objawy? Bo być nie musi. To właśnie gdy ja miałam takie płaczki tutaj Bolilol sprawdziła z koleżanką 😅 i pamiętam właśnie że ludzie z hashi zdziwieni że antyciała mogą być w mniej niż w tysiącach

Wrzucam moje wyniki
Co tam się odjebalo to nie wiem
Za tydzień mam endokrynologa

Wyglada na to ze mam Hashimoto ?

@Lady With Cats
@Aczkolwiek@to_na_pralkę
Pozwoliłam sobie Was oznaczyć
Nie dam żadnej reakcji, bo mam dwie wiadomości:
Dobrą i złą.
Zła: tak, masz Hashi- przeciwciała na to wskazują.

Dobra: wyniki TSH, Ft3 i Ft4 nie są wcale tak złe🙂. Tsh dla osób z Hashi starających się o dziecko dobrze, żeby było koło 2. Ft3 jedynie bym podciągnęła- wyniki mają być w środku zakresu referencyjnego lub ciut powyżej połowy.
Myślę, że dostaniesz najmniejszą możliwą dawkę lewotyroksyny, o ile dostaniesz, bo może będziesz musiała jedynie kontrolować.

Ostatnia edycja:
nie martw się, najlepiej znać wroga. Nic się nie zmieniło,.miałaś to we krwi już od jakiegoś czasu ale teraz o tym wiesz i możesz walczyć.

Ja też miałam podobne wyniki, pogadaj z Endo czy to może Hashi. Masz objawy? Bo być nie musi. To właśnie gdy ja miałam takie płaczki tutaj Bolilol sprawdziła z koleżanką 😅 i pamiętam właśnie że ludzie z hashi zdziwieni że antyciała mogą być w mniej niż w tysiącach
Niektóre z objawów są takie jak przy endo jak obfite miesiączki
Co zauważyłam ostatnio :
-ciagle mi zimno
- włosy mi wypadają
- sucha skóra
- zmęczenie
-senność
No mnie tez zdziwiła ze można mieć az takie wyniki .
Muszę to przetrawić i poczekać na spokojnie do środy 😇😇

Nie dam żadnej reakcji, bo mam dwie wiadomości:
Dobrą i złą.
Zła: tak, masz Hashi- przeciwciała na to wskazują.

Dobra: wyniki TSH, Ft3 i Ft4 nie są wcale tak złe🙂. Tsh dla osób z Hashi starających się o dziecko dobrze, żeby było koło 2. Ft3 jedynie bym podciągnęła- wyniki mają być w środku zakresu referencyjnego lub ciut powyżej połowy.
Myślę, że dostaniesz najmniejszą możliwą dawkę lewotyroksyny, online dostaniesz, bo może będziesz musiała jedynie kontrolować.
Ja już przyjmuje eutyrox w dawcę 25mg prawie rok czasu. Gin mi przepisał
A tsh mi się wacha ostatnio miałam 1,8 teraz znowu powyżej 2

Ja już przyjmuje eutyrox w dawcę 25mg prawie rok czasu. Gin mi przepisał
A tsh mi się wacha ostatnio miałam 1,8 teraz znowu powyżej 2
No to ewentualnie Ci zwiększy do 37,5 mg.
Generalnie TSH się waha także w ciągu dnia.

Z tego, co pamiętam, masz wizytę u endokrynologa, tak?

Ja już po wizycie. Amh skomentowane jako niskie (bez zaskoczenia), zrobiła usg i wyszło, że jest pęcherzyk dominujący, dostałam zastrzyk na pęknięcie. Koło piątku/ soboty mam zrobić usg żeby sprawdzić, czy pękł.
Stymulacja 3 miesiące, jeśli się nie powiedzie to in vitro. Szczerze nie liczyłam na nic innego, ale jestem podłamana, bo wychodzi na to, że 3 miesiące i mogę zakończyć dalszą zabawę w starania …

Ja już po wizycie. Amh skomentowane jako niskie (bez zaskoczenia), zrobiła usg i wyszło, że jest pęcherzyk dominujący, dostałam zastrzyk na pęknięcie. Koło piątku/ soboty mam zrobić usg żeby sprawdzić, czy pękł.
Stymulacja 3 miesiące, jeśli się nie powiedzie to in vitro. Szczerze nie liczyłam na nic innego, ale jestem podłamana, bo wychodzi na to, że 3 miesiące i mogę zakończyć dalszą zabawę w starania …
ale dlaczego od razu in vitro? Przez amh?

reklama
Wrzucam moje wyniki
Co tam się odjebalo to nie wiem
Za tydzień mam endokrynologa

Wyglada na to ze mam Hashimoto ?

@Lady With Cats
@Aczkolwiek@to_na_pralkę
Pozwoliłam sobie Was oznaczyć

Na to wygląda, ale wcześnie wyłapane, bo mało ponad normę. Ja też mam, z tym, że anty-TG 130, a anty-TPO coś koło 9 i widoczne zmiany w tarczycy. Póki co TSH, FT3, FT4 w normie, bez żadnych leków, ale wprowadzona dieta. Głowa do góry, ja też ciągle mam jakieś kłody pod nogi. To już kolejna moja autoimmunologiczną choroba, więc chyba dążę nieświadomie do jakiejś autodestrukcji. 😅

Do góry