reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Eh, to niefajnie jak tacy kierownicy 😢 ja na atmosferę w pracy nie mogę narzekać, dziewczyny są kochane, zawsze pomogą. Mimo, że niektórzy po studiach „nie poszliby pracować za tak marne pieniądze”, (tak kiedyś usłyszałam od osoby niepracującej, która ma Mgr + jakąś jeszcze szkołę, rzuca kwoty wynagrodzeń z kosmosu i nigdzie jej nie chcą), to na ten moment nie chce jej zmieniać 🥰 Sama nie zarabiam, M też pracuje, a straconych nerwów z powodu złych humorów kierownictwa nic nie odbuduje 😤 eh, może się to jakoś rozwiąże, nie martw się tym na razie, wszystko się jakoś poukłada 🫶🏻
Dziękuję. Atmosfera w pracy jest bardzo ważna, kasa trochę mniej :)
Myslalam ze to takie mity krążyły, że coś takiego bylo. Nie wyobrażam sobie miec 8h kamerkę. Nawet na callach rzadko włączam.
Ja mam teraz prace hybrydę- 2-3 dni z biura, ale do dogadania się. Jak mi nie pasuje isc do biura, to nie chodzę.
No u mnie jest dział gdzie podczas pandemii jak pracowaliśmy zdalnie to oni musieli mieć włączone kamery ,to chore ...
a no to chociaż tyle, że kasa nie jest taka zła. Jak ja pracowałam w budżetówce na początku mojej drogi zawodowej, to rodzice mi czasami dokładali, bo nie byłam w stanie sama się utrzymać wynajmując kawalerkę na obrzeżach miasta. Bluzkę w Lidlu za 20 złotych oglądałam z każdej strony i obliczałam ile mi zostało do najbliższej wypłaty, zanim się decydowałam ją do wózka kupić. I co najgorsze - nie było perspektywy, że w najbliższym czasie by to miało ulec zmianie - jak złożyłam pierwszy raz wypowiedzenie, to musieli kombinować, żeby mi moc podwyżkę rzędu 300 zl na rękę obiecać, żebym nie odeszła - w końcu mnie awansowali o dwa stanowiska, żeby to było możliwe 😅
Ale u mnie akurat kierownictwo i atmosfera była spoko - nie licząc wszechobecnej atmosfery niezadowolenia z kasy, szczególnie jak ktoś przynosil ogłoszenie, że szukają pracy w lidlu czy w biedronce za kasę taka, jak dziewczyna z 15letnim stażem zarabiała 😅
Ja w pierwszej pracy zarabiałam na konto 380 z czego 360 szło na czesne , ale byłam kelnerka więc napiwki nadrabialy ;)
Testowałam dzisiaj rano 8-9 dpo i standardowo biel 🤷‍♀️
Jak jutro wyjdzie pozytyw w co wątpię to wtedy będę mieć wyrzuty sumienia
Prze Was zrobiłam test teraz i biało więc też nalalam wina 🍷🍷🍷
apropo pogrzebu to ostatnio byliśmy na pogrzebie chrzestnego mojego mężą i tak gadaliśmy, ze jak ktoś umrze to my naprawdę nie wiemy co robić. Gdzie dzwonić, jak załatwiać.. nic
My też nie wiedzieliśmy gdzie co i jak , jakoś to ogarneliśmy , najbardziej zadziwił nas koszt 🥴😬

Swoją drogą mam czasem takie rozkminy, że człowiek tak się stara, żeby życie wyglądało dobrze, żeby być szczęśliwym, stara się w pracy, ma jakieś relacje... a to wszystko i tak na nic, bo zaraz można umrzeć. No nie mogę powstrzymać tyvch myśli..

Mój tato umarł w szpitalu to dostałam stamtąd, nie wiem jak to jest jak ktoś umrze np. w domu 🤔
To ja wiem.
Moja babcia umarła w domu.
Nomen omen chwilę przed otwarciem sąsiedniego ośrodka zdrowia.
Mama polowała na naszego sąsiada-lekarza.
On przyszedł, osłuchał babcię, stwierdził zgon i wystawił kartę.

Szczęście, że mieszkamy tak blisko ośrodka xD.

Swoją drogą mam czasem takie rozkminy, że człowiek tak się stara, żeby życie wyglądało dobrze, żeby być szczęśliwym, stara się w pracy, ma jakieś relacje... a to wszystko i tak na nic, bo zaraz można umrzeć. No nie mogę powstrzymać tyvch myśli..
No bo tak jest. Dlatego trzeba korzystać z tego życia :) stawiać sobie cele, mieć marzenia :)

reklama
ja też czuję taką powinność. Nawet nie samą powinność, co kocham tych ludzi, szanuję i po prostu chcę im pomagać i chce sprawić, zeby mieli jak najspokojniejszą starość. Dali mi wspaniałe dzieciństwo i ja im chcę dać taką starość.
Mam to samo zdanie o swoich rodzicach też jestem jedynaczką i nie wyobrażam sobie abym miała ich zostawić samych na starość. Tym bardziej że mojego biologicznego ojca widziałam raz w życiu i wychował mnie ojczym z mamą za co będę wdzięczna im do końca życia za wspaniałe dzieciństwo

Do góry