reklama
Avy
Fanka BB :)
A jak ktoś w domu umrze to trzeba wezwać lekarza i on wystawia.a skąd to wziąć?
A jak wypadek czy coś to chyba lekarz sądowy.
Avy
Oby! Zdrówka dla całej rodzinymam nadzieję, że długo ni bdę musiałą użyć tej wiedzy
Mrufka@@1
Dziękuję. Atmosfera w pracy jest bardzo ważna, kasa trochę mniejEh, to niefajnie jak tacy kierownicy ja na atmosferę w pracy nie mogę narzekać, dziewczyny są kochane, zawsze pomogą. Mimo, że niektórzy po studiach „nie poszliby pracować za tak marne pieniądze”, (tak kiedyś usłyszałam od osoby niepracującej, która ma Mgr + jakąś jeszcze szkołę, rzuca kwoty wynagrodzeń z kosmosu i nigdzie jej nie chcą), to na ten moment nie chce jej zmieniać Sama nie zarabiam, M też pracuje, a straconych nerwów z powodu złych humorów kierownictwa nic nie odbuduje eh, może się to jakoś rozwiąże, nie martw się tym na razie, wszystko się jakoś poukłada
No u mnie jest dział gdzie podczas pandemii jak pracowaliśmy zdalnie to oni musieli mieć włączone kamery ,to chore ...Myslalam ze to takie mity krążyły, że coś takiego bylo. Nie wyobrażam sobie miec 8h kamerkę. Nawet na callach rzadko włączam.
Ja mam teraz prace hybrydę- 2-3 dni z biura, ale do dogadania się. Jak mi nie pasuje isc do biura, to nie chodzę.
Ja w pierwszej pracy zarabiałam na konto 380 z czego 360 szło na czesne , ale byłam kelnerka więc napiwki nadrabialya no to chociaż tyle, że kasa nie jest taka zła. Jak ja pracowałam w budżetówce na początku mojej drogi zawodowej, to rodzice mi czasami dokładali, bo nie byłam w stanie sama się utrzymać wynajmując kawalerkę na obrzeżach miasta. Bluzkę w Lidlu za 20 złotych oglądałam z każdej strony i obliczałam ile mi zostało do najbliższej wypłaty, zanim się decydowałam ją do wózka kupić. I co najgorsze - nie było perspektywy, że w najbliższym czasie by to miało ulec zmianie - jak złożyłam pierwszy raz wypowiedzenie, to musieli kombinować, żeby mi moc podwyżkę rzędu 300 zl na rękę obiecać, żebym nie odeszła - w końcu mnie awansowali o dwa stanowiska, żeby to było możliwe
Ale u mnie akurat kierownictwo i atmosfera była spoko - nie licząc wszechobecnej atmosfery niezadowolenia z kasy, szczególnie jak ktoś przynosil ogłoszenie, że szukają pracy w lidlu czy w biedronce za kasę taka, jak dziewczyna z 15letnim stażem zarabiała
Prze Was zrobiłam test teraz i biało więc też nalalam winaTestowałam dzisiaj rano 8-9 dpo i standardowo biel
Jak jutro wyjdzie pozytyw w co wątpię to wtedy będę mieć wyrzuty sumienia
My też nie wiedzieliśmy gdzie co i jak , jakoś to ogarneliśmy , najbardziej zadziwił nas kosztapropo pogrzebu to ostatnio byliśmy na pogrzebie chrzestnego mojego mężą i tak gadaliśmy, ze jak ktoś umrze to my naprawdę nie wiemy co robić. Gdzie dzwonić, jak załatwiać.. nic
Owulacja
Mój tato umarł w szpitalu to dostałam stamtąd, nie wiem jak to jest jak ktoś umrze np. w domua skąd to wziąć?
LadyCaro
Swoją drogą mam czasem takie rozkminy, że człowiek tak się stara, żeby życie wyglądało dobrze, żeby być szczęśliwym, stara się w pracy, ma jakieś relacje... a to wszystko i tak na nic, bo zaraz można umrzeć. No nie mogę powstrzymać tyvch myśli..
To ja wiem.Mój tato umarł w szpitalu to dostałam stamtąd, nie wiem jak to jest jak ktoś umrze np. w domu
Moja babcia umarła w domu.
Nomen omen chwilę przed otwarciem sąsiedniego ośrodka zdrowia.
Mama polowała na naszego sąsiada-lekarza.
On przyszedł, osłuchał babcię, stwierdził zgon i wystawił kartę.
Szczęście, że mieszkamy tak blisko ośrodka xD.
Owulacja
No bo tak jest. Dlatego trzeba korzystać z tego życia stawiać sobie cele, mieć marzeniaSwoją drogą mam czasem takie rozkminy, że człowiek tak się stara, żeby życie wyglądało dobrze, żeby być szczęśliwym, stara się w pracy, ma jakieś relacje... a to wszystko i tak na nic, bo zaraz można umrzeć. No nie mogę powstrzymać tyvch myśli..
LadyCaro
mój STary też mi tak to tłumaczy, ale nie mogę znieść braku znacznia wszystkiego co robięNo bo tak jest. Dlatego trzeba korzystać z tego życia stawiać sobie cele, mieć marzenia
reklama
Pati2388
Mam to samo zdanie o swoich rodzicach też jestem jedynaczką i nie wyobrażam sobie abym miała ich zostawić samych na starość. Tym bardziej że mojego biologicznego ojca widziałam raz w życiu i wychował mnie ojczym z mamą za co będę wdzięczna im do końca życia za wspaniałe dzieciństwoja też czuję taką powinność. Nawet nie samą powinność, co kocham tych ludzi, szanuję i po prostu chcę im pomagać i chce sprawić, zeby mieli jak najspokojniejszą starość. Dali mi wspaniałe dzieciństwo i ja im chcę dać taką starość.
Podziel się: