reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
🥹❤️powolutku rośniemy ❤️

Załączniki

• 514A681F-3876-4F4C-8AFC-3A4406FC4EF7.jpeg
    514A681F-3876-4F4C-8AFC-3A4406FC4EF7.jpeg
    86,7 KB · Wyświetleń: 128
  • 6C00A8C4-F1E8-4628-A536-1790CABA8DE8.png
    6C00A8C4-F1E8-4628-A536-1790CABA8DE8.png
    145,4 KB · Wyświetleń: 131
To wrzucam jeszcze mini artykuły:

Artykuły przypadkowe, ale widziałam to w opracowaniach medycznych, wnioski dobre.
I podnosi tez wartość progesteronu w fazie lutealnej, obniża ryzyko zachorowania na cukrzyce ciążowa w ciąży. Stad ja mam glukoze 81 na czczo będąc osoba z otyłością i mająca obciążenia w najbliższej rodzinie.
Przed pierwsza ciaza brałam i cukrzycy nie miałam.
Ja bym tego tak szybko nie skreślała. No ale trzeba to brać, bo stwierdzenia, ze mi w jednym cyklu wydłużył cykl i odstawiłam ja nie kupuje jako argument na nie dla tego specyfiku
Jeju🙈.
Ja nie napisałam, że go skreślam. Ja nie napisałam, że mi wydłużył cykl, bo to nie mi wydłużył i pamiętam wówczas dyskusję dziewczyn na ten temat i to nie był jeden cykl, ale kilka- biorąc pod uwagę, że do 35. roku życia zostało mi mniej niż dwa lata, to sama na własną rękę akurat w tym przypadku nie zamierzam prowadzić na sobie eksperymentów. Tylko tyle i aż tyle.

Za trzy tygodnie mam wizytę, zapytam wówczas lekarza, który zajmuje się stricte niepłodnością o ten inozytol.
To samo radziłabym każdej z dziewcząt, która zaczęła przygodę z klinikami, poradniami.
Jednak w tym wypadku wolę zaufać lekarzowi. Skoro mój prog zwykle wynosi kilkanaście ng, to lepiej zapytam eksperta.
@Bolilol , Tobie też bym to poradziła.

Stresuje to raz, dwa, że nie mam moczu 😁
Trzy, że dzisiaj jestem „trzeźwo” nastawiona do życia i wiem, że nie ma na kreskę szans.
myślę, że trzeźwość i brak moczu da się załatwić jednym trunkiem :D
Ale spoko, nie namawiam, tak tylko mówię, że gdybyś chciała zaszaleć i sobie coś obsikac to masz moje pełne poparcie, tylko mnie zawołaj 😁

Zgadzam się z Waszym podejściem. Mnie inozytol zalecił lekarz żeby nieco „ruszyć” jajniki, NAC jest moim zdaniem pewnym uzupełnieniem (w odpowiednich dniach cyklu) i dlatego zastosuję.
Na pewno też przemyślę, czy używać podczas stymulacji- chociaż @Avy, Ty używasz inozytolu właśnie podczas brania aromka, prawda?
Biorę MioVelię NAC w czasie brania Lametty. Inozytol gin kazała odstawić, więc od wczoraj po przeczytaniu Twoich postów mam wewnętrzną rozkminę czy na pewno dobrze zrozumiałam lekarkę, bo może mówiła mi, żeby brać i MioVelię i MioVelię NAC. Zgłupiałam, ale chyba bym pamiętała, że mówiła o dwóch suplementach a nie o jednym...

reklama
Jeju🙈.
Ja nie napisałam, że go skreślam. Ja nie napisałam, że mi wydłużył cykl, bo to nie mi wydłużył i pamiętam wówczas dyskusję dziewczyn na ten temat i to nie był jeden cykl, ale kilka- biorąc pod uwagę, że do 35. roku życia zostało mi mniej niż dwa lata, to sama na własną rękę akurat w tym przypadku nie zamierzam prowadzić na sobie eksperymentów. Tylko tyle i aż tyle.

Za trzy tygodnie mam wizytę, zapytam wówczas lekarza, który zajmuje się stricte niepłodnością o ten inozytol.
To samo radziłabym każdej z dziewcząt, która zaczęła przygodę z klinikami, poradniami.
Jednak w tym wypadku wolę zaufać lekarzowi. Skoro mój prog zwykle wynosi kilkanaście ng, to lepiej zapytam eksperta.
@Bolilol , Tobie też bym to poradziła.
Ja ostatnio pytałam na wizycie , mówiłam że przyjmuję i nie kazał odstawiać.
Każdy robi jak uważa, ja zaczęła brać bez uprzedniej konsultacji z lekarzem, ale jak się później okazało to mi nie zaszkodzi, a może pomóc.

Do góry