reklama
Kylyyy1408
Fanka BB :)
Beta będzie piękna gratulacjeDzisiejszy test z rana... Chyba polecę na betę.
Kylyyy1408
Jeju.To wrzucam jeszcze mini artykuły:
Inozytol jak wpływa na płodność i hormony - dietetyk kliniczny Warszawa
dietetyk-kliniczny-warszawa.plMio-inozytol – co to jest? Działanie i preparaty
Mio-inozytol, nazywany witaminą B8, jest substancją, którą warto suplementować w przypadku zaburzeń owulacji oraz problemów z zajściem w ciążę.www.medme.pl
Artykuły przypadkowe, ale widziałam to w opracowaniach medycznych, wnioski dobre.
I podnosi tez wartość progesteronu w fazie lutealnej, obniża ryzyko zachorowania na cukrzyce ciążowa w ciąży. Stad ja mam glukoze 81 na czczo będąc osoba z otyłością i mająca obciążenia w najbliższej rodzinie.
Przed pierwsza ciaza brałam i cukrzycy nie miałam.
Ja bym tego tak szybko nie skreślała. No ale trzeba to brać, bo stwierdzenia, ze mi w jednym cyklu wydłużył cykl i odstawiłam ja nie kupuje jako argument na nie dla tego specyfiku
Ja nie napisałam, że go skreślam. Ja nie napisałam, że mi wydłużył cykl, bo to nie mi wydłużył i pamiętam wówczas dyskusję dziewczyn na ten temat i to nie był jeden cykl, ale kilka- biorąc pod uwagę, że do 35. roku życia zostało mi mniej niż dwa lata, to sama na własną rękę akurat w tym przypadku nie zamierzam prowadzić na sobie eksperymentów. Tylko tyle i aż tyle.
Za trzy tygodnie mam wizytę, zapytam wówczas lekarza, który zajmuje się stricte niepłodnością o ten inozytol.
To samo radziłabym każdej z dziewcząt, która zaczęła przygodę z klinikami, poradniami.
Jednak w tym wypadku wolę zaufać lekarzowi. Skoro mój prog zwykle wynosi kilkanaście ng, to lepiej zapytam eksperta.
@Bolilol , Tobie też bym to poradziła.
anyżowa
Rośnijcie zdrowo całe 9 miesięcypowolutku rośniemy
Przypomnij jak długie starania mieliście?
Matylda.<3
jaki masz progesteron?powolutku rośniemy
Nasturtium
Stresuje to raz, dwa, że nie mam moczua sikaj teraz (chyba, że Cię to stresuje, to nie sikaj!)
Trzy, że dzisiaj jestem „trzeźwo” nastawiona do życia i wiem, że nie ma na kreskę szans.
Bolilol
myślę, że trzeźwość i brak moczu da się załatwić jednym trunkiemStresuje to raz, dwa, że nie mam moczu
Trzy, że dzisiaj jestem „trzeźwo” nastawiona do życia i wiem, że nie ma na kreskę szans.
Ale spoko, nie namawiam, tak tylko mówię, że gdybyś chciała zaszaleć i sobie coś obsikac to masz moje pełne poparcie, tylko mnie zawołaj
Avy
Biorę MioVelię NAC w czasie brania Lametty. Inozytol gin kazała odstawić, więc od wczoraj po przeczytaniu Twoich postów mam wewnętrzną rozkminę czy na pewno dobrze zrozumiałam lekarkę, bo może mówiła mi, żeby brać i MioVelię i MioVelię NAC. Zgłupiałam, ale chyba bym pamiętała, że mówiła o dwóch suplementach a nie o jednym...Zgadzam się z Waszym podejściem. Mnie inozytol zalecił lekarz żeby nieco „ruszyć” jajniki, NAC jest moim zdaniem pewnym uzupełnieniem (w odpowiednich dniach cyklu) i dlatego zastosuję.
Na pewno też przemyślę, czy używać podczas stymulacji- chociaż @Avy, Ty używasz inozytolu właśnie podczas brania aromka, prawda?
reklama
anyżowa
Ja ostatnio pytałam na wizycie , mówiłam że przyjmuję i nie kazał odstawiać.Jeju.
Ja nie napisałam, że go skreślam. Ja nie napisałam, że mi wydłużył cykl, bo to nie mi wydłużył i pamiętam wówczas dyskusję dziewczyn na ten temat i to nie był jeden cykl, ale kilka- biorąc pod uwagę, że do 35. roku życia zostało mi mniej niż dwa lata, to sama na własną rękę akurat w tym przypadku nie zamierzam prowadzić na sobie eksperymentów. Tylko tyle i aż tyle.
Za trzy tygodnie mam wizytę, zapytam wówczas lekarza, który zajmuje się stricte niepłodnością o ten inozytol.
To samo radziłabym każdej z dziewcząt, która zaczęła przygodę z klinikami, poradniami.
Jednak w tym wypadku wolę zaufać lekarzowi. Skoro mój prog zwykle wynosi kilkanaście ng, to lepiej zapytam eksperta.
@Bolilol , Tobie też bym to poradziła.
Każdy robi jak uważa, ja zaczęła brać bez uprzedniej konsultacji z lekarzem, ale jak się później okazało to mi nie zaszkodzi, a może pomóc.
Podziel się: