reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Hmmm... musiałam trochę ponaciągać, np. w kwestii objawów ;-) Teraz to chyba już inna sprawa, bo skoro już mam leczenie, to lekarz dąży do wyrównania. I twierdzi, że to 3 na lekach oznacza zupełnie coś innego niż 3 bez leczenia. W każdym razie do ciąży powinno być wg tutejszych wyznaczników od 0,5 do 2,5 , więc to nadal nie słynne polskie 1 ;-)
w Polsce też jest do 2,5 :) przynajmniej ja się ciągle spotykam z tym, już u kolejnego lekarza, bo ja mam właśnie w takich okolicach i mówią, że takie na granicy i na razie nie ma co z ttm zrobić. Wiem, że przed stymulacją clo trzeba obniżać, bo clo może trochę podbić, więc trzeba obniżyć, żeby po jego podbiciu dalej się mieściło do 2,5

reklama
Właśnie sobie odpowiedziałaś, dlaczego tez często jest wdrażany. Bo brany do 2 saszetek rzadko ma jakiekolwiek skutki uboczne. A ma wiele zalet szczególnie tam, gdzie metabolicznie trzeba podbić płodność. Rozumiem, ze po odstawieniu cykl wrócił do normy? Chyba każdemu takiemu specyfikowi trzeba dać 3 miesiące, żeby stwierdzić, ze „na mnie nie działa”, „mi tylko przeszkodził” jest to zazwyczaj pierwszy pomysł lekarzy, żeby spróbować inozytolem wyrównać cukry i poprawić jakość komórek jajowych, bo o tym zapominamy. Poprawia jakość, a tego nie wiemy, czy z tym jest problem u nas. Wiec rekomendowany do pcos i io, ale ja nie mam, a ochoczo biorę
kurcze, dajesz mi do myślenia 🤔

Dzień dobry 😊 ale napykałyście stron 😁 ja już po zakupach zaczynam sobotnie lenistwo, albo raczej sobotnie sprzątanie narodowe 😬

Ja teraz nie wiem czy zdecydowałabym się na suczkę czy na psa. Najchętniej to wzięłabym całe stado. Tyle miłości. 😍
Psy są bardziej uparte, bardziej niezależne. Mój jest po 4 szkoleniach, a nadal muszę mieć go na długość liny, bo inaczej mogę gnoja wołać i za nim biec 😂😂 i wie, ze dostanie bure, ale nadal tak robi, ciężki przypadek (nastolatek 😂😂) Poza tym jest mega ułożony, wszyscy się śmieją, ze jak mowie „wyjdź”, to się podnosi i wychodzi i zastanawiają się jak my to zrobiliśmy, ale to mega mądre psy, dlatego warto nad nimi pracowac. Mega opiekuńcze, troskliwe, tęsknią za człowiekiem i bronią. Naszego syna szczególnie, nie podejdziesz z podniesiona ręka, bo pies cię odepchnie i przestraszy szczekaniem. Poza tym nie szczeka niemalże wcale. Wszystkich kocha, wiec jest dla obcych aż upierdliwy z ta swoją miłością 😂🙈

Właśnie sobie odpowiedziałaś, dlaczego tez często jest wdrażany. Bo brany do 2 saszetek rzadko ma jakiekolwiek skutki uboczne. A ma wiele zalet szczególnie tam, gdzie metabolicznie trzeba podbić płodność. Rozumiem, ze po odstawieniu cykl wrócił do normy? Chyba każdemu takiemu specyfikowi trzeba dać 3 miesiące, żeby stwierdzić, ze „na mnie nie działa”, „mi tylko przeszkodził” jest to zazwyczaj pierwszy pomysł lekarzy, żeby spróbować inozytolem wyrównać cukry i poprawić jakość komórek jajowych, bo o tym zapominamy. Poprawia jakość, a tego nie wiemy, czy z tym jest problem u nas. Wiec rekomendowany do pcos i io, ale ja nie mam, a ochoczo biorę
No raczej nie odpowiedziałam, bo go nigdy nie brałam i sama na własną rękę nie zamierzam xD.

No jednak ma skutki uboczne u niektórych, skoro rozjechał cykl. Nie zamierzam ryzykować SAMA na własną rękę, bo mam stosunkowo mało czasu i każde potencjalne wydłużenie cyklu byłoby osobiście dla mnie katastrofą.
Sama gmerać nie zamierzam.

kurcze, dajesz mi do myślenia 🤔
To wrzucam jeszcze mini artykuły:

Artykuły przypadkowe, ale widziałam to w opracowaniach medycznych, wnioski dobre.
I podnosi tez wartość progesteronu w fazie lutealnej, obniża ryzyko zachorowania na cukrzyce ciążowa w ciąży. Stad ja mam glukoze 81 na czczo będąc osoba z otyłością i mająca obciążenia w najbliższej rodzinie.
Przed pierwsza ciaza brałam i cukrzycy nie miałam.
Ja bym tego tak szybko nie skreślała. No ale trzeba to brać, bo stwierdzenia, ze mi w jednym cyklu wydłużył cykl i odstawiłam ja nie kupuje jako argument na nie dla tego specyfiku

reklama
Do góry