reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Ojej, krótko... 😔 Nasza była z nami niecałe 7 lat. U nas nowotwór kości. Szkoda, że są takie chorowite. Marzy mi się kolejny, ale przy obecnym trybie pracy nie byłabym w stanie dobrze go wychować od małego, więc czekam na jakieś dłuższe wolne, żeby mieć dla niego odpowiednią ilość czasu.
No niestety są bardzo chorowite 😓
Tak one potrzebuje dużo uwagi i być blisko człowieka

Psy są bardziej uparte, bardziej niezależne. Mój jest po 4 szkoleniach, a nadal muszę mieć go na długość liny, bo inaczej mogę gnoja wołać i za nim biec 😂😂 i wie, ze dostanie bure, ale nadal tak robi, ciężki przypadek (nastolatek 😂😂) Poza tym jest mega ułożony, wszyscy się śmieją, ze jak mowie „wyjdź”, to się podnosi i wychodzi i zastanawiają się jak my to zrobiliśmy, ale to mega mądre psy, dlatego warto nad nimi pracowac. Mega opiekuńcze, troskliwe, tęsknią za człowiekiem i bronią. Naszego syna szczególnie, nie podejdziesz z podniesiona ręka, bo pies cię odepchnie i przestraszy szczekaniem. Poza tym nie szczeka niemalże wcale. Wszystkich kocha, wiec jest dla obcych aż upierdliwy z ta swoją miłością 😂🙈

My jak usłyszeliśmy pierwsze szczeknięcie to biegliśmy zobaczyć co to za pies nas odwiedził, a to jednak nasza. Fakt faktem, że jak już zaszczekała, to niczym jakiś pies morderca, bo głosicho to miała fest mocne. 😂 Była spokojna i ułożona, ale bardzo dużo czasu jej poświęcaliśmy i poza szczęnięcymi wybrykami czy pościgiem za stadem gęsi raczej nie zdarzały się jej jakieś poważne przewinienia. 😅 Też kochała wszystkich i pierwsze co, to wciskała się między nogi, żeby drapać ją po zadku. 😂 A przy przeciskaniu się oczywiście zostawiała soczyste gluty na spodniach. 😅 Czasem dziwiłam się, że ludzie przechodzą na drugą stronę ulicy, ale jak kiedyś zobaczyłam ją zbiegającą z góry w moim kierunku, to zrozumiałam, że mimo ich wspaniałego, pokornego charakteru, jednak mogą wizualnie przestraszyć, bo gdyby to nie był mój pies, to z pewnością pobiłabym wtedy życiowy biegowy rekord. 🤭

My jak usłyszeliśmy pierwsze szczeknięcie to biegliśmy zobaczyć co to za pies nas odwiedził, a to jednak nasza. Fakt faktem, że jak już zaszczekała, to niczym jakiś pies morderca, bo głosicho to miała fest mocne. 😂 Była spokojna i ułożona, ale bardzo dużo czasu jej poświęcaliśmy i poza szczęnięcymi wybrykami czy pościgiem za stadem gęsi raczej nie zdarzały się jej jakieś poważne przewinienia. 😅 Też kochała wszystkich i pierwsze co, to wciskała się między nogami, żeby drapać ją po zadku. 😂 A przy przeciskaniu się oczywiście zostawiała soczyste gluty na spodniach. 😅 Czasem dziwiłam się, że ludzie przechodzą na drugą stronę ulicy, ale jak kiedyś zobaczyłam ją zbiegającą z góry w moim kierunku, to zrozumiałam, że mimo ich wspaniałego, pokornego charakteru, jednak mogą wizualnie przestraszyć, bo gdyby to nie był mój pies, to z pewnością pobiłabym wtedy życiowy biegowy rekord. 🤭
Tez tak miałam zanim miałam psa, teraz niebezpiecznie w druga stronę, bo nie boje się żadnego 🤦‍♀️

Ja brałam kilka cykli Inofem, ale jedna saszetkę. Nie wpłynęło ani na skrócenie ani na wydłużenie cyklu. Jedynie owulacje były mocniej odczuwalne.
ja mam mocniej odczuwalne gdy zaczęłam brać Q10, w sumie nawet okres mi tak nie spinał podbrzusza jak owulacja. Ciekawe czy to może świadczyć że są jakieś "lepsze", bardziej mocne czy dojrzałe jajka 🤔😅

To wrzucam jeszcze mini artykuły:

Artykuły przypadkowe, ale widziałam to w opracowaniach medycznych, wnioski dobre.
I podnosi tez wartość progesteronu w fazie lutealnej, obniża ryzyko zachorowania na cukrzyce ciążowa w ciąży. Stad ja mam glukoze 81 na czczo będąc osoba z otyłością i mająca obciążenia w najbliższej rodzinie.
Przed pierwsza ciaza brałam i cukrzycy nie miałam.
Ja bym tego tak szybko nie skreślała. No ale trzeba to brać, bo stwierdzenia, ze mi w jednym cyklu wydłużył cykl i odstawiłam ja nie kupuje jako argument na nie dla tego specyfiku
"podnosi wartość progesteronu w fazie lutealnej" 😲 cholera, może jednak powinnam zacząć brać choć małą dawkę!

reklama
Hejo w sobote!
Pamietacie jak Wam pisałam, że trzymalam diete i nic nie schudlam? To wczoraj zjadlam pol pochenka chelba i w ogole, a dziś-1kg na wadze. Fuck logic.
Ja jak zrzucałam moje naprogramowe kilogramy po rzuceniu fajek to raz na 2-3 tygodnie robiłam sobie dzień doładowania czyli żarłam do oporu i po takim dniu właśnie waga leciała. Dziwna logika, ale na mnie działało 🙂

Do góry