reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Dziewczyny w zeszłym roku pisały, że wydłużył im cykl.

Zdaje mi się, że @Owulacja tak miała.
I komuś jeszcze to rozjechało cykl.

Dlatego przy swoich bardzo regularnych cyklach, przy swoich naturalnych owulacjach wolę nie ryzykować. Jeśli naturalnie wszystko działa, to czemu mam to potencjalnie sztucznie podbijać?
mam takie podejście jak Ty. Mam swoje owulacje, w miarę regularne cykle, nie mam PCOS i po prostu boję się przy tym sama gmerać, bo jeszcze się okaże, że sobie wszystko poprzestawiam i później będę płakać nad mlekiem, które sama rozlałam :)

reklama
aż jestem w szoku że gdzieś poza Polską zbijają Ci TSH 3 bez awantury 😉
Hmmm... musiałam trochę ponaciągać, np. w kwestii objawów ;-) Teraz to chyba już inna sprawa, bo skoro już mam leczenie, to lekarz dąży do wyrównania. I twierdzi, że to 3 na lekach oznacza zupełnie coś innego niż 3 bez leczenia. W każdym razie do ciąży powinno być wg tutejszych wyznaczników od 0,5 do 2,5 , więc to nadal nie słynne polskie 1 ;-)

mam takie podejście jak Ty. Mam swoje owulacje, w miarę regularne cykle, nie mam PCOS i po prostu boję się przy tym sama gmerać, bo jeszcze się okaże, że sobie wszystko poprzestawiam i później będę płakać nad mlekiem, które sama rozlałam :)
Zgadzam się z Waszym podejściem. Mnie inozytol zalecił lekarz żeby nieco „ruszyć” jajniki, NAC jest moim zdaniem pewnym uzupełnieniem (w odpowiednich dniach cyklu) i dlatego zastosuję.
Na pewno też przemyślę, czy używać podczas stymulacji- chociaż @Avy, Ty używasz inozytolu właśnie podczas brania aromka, prawda?

Nie ma za co.
Czasem po prostu warto zagłębić się w temat, bo na początku „ochy” i „achy” mogą przyćmić możliwe działania niepożądane.

Jak mi lekarka w poradni powie: „Pani X, proszę wprowadzić inozytol jako suplement, bo po 30 miesiącach nie mamy nic do stracenia.”, to wówczas wprowadzę.
Nawet w stymulację wejdę, jeśli mi zaproponuje takie rozwiązanie.
Właśnie sobie odpowiedziałaś, dlaczego tez często jest wdrażany. Bo brany do 2 saszetek rzadko ma jakiekolwiek skutki uboczne. A ma wiele zalet szczególnie tam, gdzie metabolicznie trzeba podbić płodność. Rozumiem, ze po odstawieniu cykl wrócił do normy? Chyba każdemu takiemu specyfikowi trzeba dać 3 miesiące, żeby stwierdzić, ze „na mnie nie działa”, „mi tylko przeszkodził” jest to zazwyczaj pierwszy pomysł lekarzy, żeby spróbować inozytolem wyrównać cukry i poprawić jakość komórek jajowych, bo o tym zapominamy. Poprawia jakość, a tego nie wiemy, czy z tym jest problem u nas. Wiec rekomendowany do pcos i io, ale ja nie mam, a ochoczo biorę

reklama
Do góry