reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Dzień dobry przy sobocie , wkońcu weekend..🫠
U mnie 7 stopni i powietrze już takie wiosenne, co mnie bardzo cieszy, kocham wiosnę, pewnie dzisiaj zaliczę spacerek wzdłuż morza, powdycham trochę jodu🙂
Jeszcze bardziej się cieszę na 3 dniowy weekend, w poniedziałek musiałam brać wolne , bo jadę na badania,.

Odpocznę , ten tydzień był dla mnie wyjątkowo męczący w pracy.

A tak w ogóle miłego dnia wszystkim😉

reklama
Niekoniecznie. Może też pozwalać w pełni kontrolować cykl i moment owulacji - dzięki Ovitrelle.
Przy każdej stymulacji do moich IUI miałam 1 pęcherzyk dominujący.
Czyli generalnie cykl stymulowany ma swoje zalety.
Na pewno będę chciała spróbować, ciekawe na ile miesięcy dostanę zalecenia.

Dobra, zmiana tematu na chwilę.
Za 3 tygodnie kończy mi się OC i AC drugiego samochodu.
Dostałam propozycję od swojego towarzystwa- droższą o 120 zł.

Teraz wyjaśnijcie mi, proszę, taką rzecz: często słyszałam, że z każdym kolejnym rokiem ubezpieczenie auta tańsze powinno być, bo zniżki, itd.
A w tym miesiącu przedłużyłam OC pierwszego samochodu- oczywiście propozycja pierwotna była droższa i teraz na drugie auto też mi podwyższyli.
Pytam się: czy te obniżanie składek z roku na rok to jakaś legenda, czy o jaki trzon złoty chodzi?
Tylko nie piszcie, że inflacja…Bo tak mam odkąd jestem posiadaczem aut- czyli od 2011 roku.
My mieliśmy taka sama sytuacji w listopadzie, narzeczony po prostu znalazł ofertę u innego partnera i to o prawie 300zł tańsza ! Zdziwiliśmy się mega, kiedy przyszła propozycja o naszego aktualnego towarzystwa. Nie wiem dlaczego tak się dzieje totalnie, ale może sporobuj wlasnie poszukać gdzies indziej

Dziewczyny w zeszłym roku pisały, że wydłużył im cykl.

Zdaje mi się, że @Owulacja tak miała.
I komuś jeszcze to rozjechało cykl.

Dlatego przy swoich bardzo regularnych cyklach, przy swoich naturalnych owulacjach wolę nie ryzykować. Jeśli naturalnie wszystko działa, to czemu mam to potencjalnie sztucznie podbijać?
właśnie ja mam podobną sytuację. Też się zastanawialam nad tym inozytolem ale wygląda na to że mam naturalna owulację zawsze 14/15dc więc boje się gmerać

Choć teraz jak się okazało że mój progesteron to dupa 6dpo to może jednak powinnam czegoś dodatkowego poszukać 🤦🏻‍♀️

Dzień dobry przy sobocie , wkońcu weekend..🫠
U mnie 7 stopni i powietrze już takie wiosenne, co mnie bardzo cieszy, kocham wiosnę, pewnie dzisiaj zaliczę spacerek wzdłuż morza, powdycham trochę jodu🙂
Jeszcze bardziej się cieszę na 3 dniowy weekend, w poniedziałek musiałam brać wolne , bo jadę na badania,.

Odpocznę , ten tydzień był dla mnie wyjątkowo męczący w pracy.

A tak w ogóle miłego dnia wszystkim😉
Jezu jak zazdroszczę, u nas 2 stopnie i deszcze 🥲 a Ty jeszcze nad morzem 😫😫 zazdro na maksa

O, widzisz, to u mnie było trochę inaczej. TSH 1,6-1,8 przy dawce 25 od kilku lat .
Zaszłam w ciążę - od razu 2,6.
Zwiększyła mi dawkę do 50, brałam trochę ponad miesiąc, poroniłam, kazała mi od razu zejść do 25.
Efekt - po 2 miesiącach jest prawie 3!
Więc teraz (od 3 tygodni) mam brać 50 naprzemiennie z 75, no bo za 2 tygodnie powinno być na pewno zbite...
aż jestem w szoku że gdzieś poza Polską zbijają Ci TSH 3 bez awantury 😉

Tak moje 😍
Zaczęło się od 1 którego już niestety z nami nie ma 😓 nie dożył 1,5 roku - nowotwór wątroby.. ale zostanie ze mną na zawsze bo mam tatuaż z jego mordką 😍
teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich

Ojej, krótko... 😔 Nasza była z nami niecałe 7 lat. U nas nowotwór kości. Szkoda, że są takie chorowite. Marzy mi się kolejny, ale przy obecnym trybie pracy nie byłabym w stanie dobrze go wychować od małego, więc czekam na jakieś dłuższe wolne, żeby mieć dla niego odpowiednią ilość czasu.

Jasne, dzięki za wyjaśnienie. Wolałam dopytać w razie gdyby powodem było coś o czym nie wiem :)
Nie ma za co.
Czasem po prostu warto zagłębić się w temat, bo na początku „ochy” i „achy” mogą przyćmić możliwe działania niepożądane.

Jak mi lekarka w poradni powie: „Pani X, proszę wprowadzić inozytol jako suplement, bo po 30 miesiącach nie mamy nic do stracenia.”, to wówczas wprowadzę.
Nawet w stymulację wejdę, jeśli mi zaproponuje takie rozwiązanie.

reklama
Ja tak kocham kawę musiałam ja wykluczyć 😓😓 czasami jak mam ochotę to pije taka z jednego ziarenka - smak jakiś kawy jest i muszę się tym nacieszyć 🥰
Czego to człowiek nie zrobi dla zdrowia ?
Moja mama pije taką kawę z 1 ziarenka ;-) Gdy jest u kogoś w gościach, każą jej robić sobie samej, bo to jakieś dziwne metody 😁 . Też się zawsze z tego śmiałam, póki nie zobaczyłam, co się z nią dzieje, gdy napije się normalnej kawy - a ma nadciśnienie (leczone od lat, odziedziczyłam, dzięki mamo ;-)), prawie zaczyna się trząść... Więc poleciłam jej kawę bezkofeinową, ale nie chce się przestawić...

Do góry