Owulacja
Fanka BB :)
Prowadzisz i piszesz do nas?Autem.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Prowadzisz i piszesz do nas?Autem.
no stoi w korku przecież to nie jedzieProwadzisz i piszesz do nas?
OwszemProwadzisz i piszesz do nas?
O to to . Piszę krótko, czujna jestemno stoi w korku przecież
Prowadzisz i piszesz do nas?
no stoi w korku przecież to nie jedzie
Widocznie duzo zarabia i stać ją na mandatOwszem
Budżetówka nie może zarabiać lepiej bo nie wypracowuje swoich pieniędzy. To jest głównie kasa z podatków i opłat lokalnych. Jak w gminie jest dużo różnych przedsiębiorstw, które ten podatek płacą (albo kilka dużych przedsiębiorstw) to budżet jest duży i można myśleć o inwestycjach i fajnych wypłatach dla kadry. A tak to nie ma z czego.no nie wiem, zarobki nie były ani trochę konkurencyjne w porównaniu do tego, co oferował rynek prywatny. Zarabiając 1457 zł miałam do opalcenia mieszkanie za 900, sieciowe za 100, prąd i gaz, a i jeść by się coś przydało i nago nie chodzić. Było bardzo ciężko, a koleżanka z 10letnim stażem zarabiała 800zl więcej, więc i perspektywa na przyszlosc nie za ciekawa. Jak poszłam na rynkek prywatny, to na start dostałam prawie dwa razy więcej, po 3 miesiącach okresu próbnego już nie "prawie". Uważam, ze budżetówka powinna zarabiać lepiej - na tyle, żeby specjalistom wcale aż tak nie opłacało się uciekać do biznesu, bo wcale nie ma aż tak wielu chętnych do zastąpienia ich
A to w takich sytuacjach aktywuje się mój kij w dupie i nie śmieszy mnie to jak ktoś prowadzi auto i pisze w komórceWidocznie duzo zarabia i stać ją na mandat
Nie wiem jak to skomentować żeby nie wyjść na wredna cipeA to w takich sytuacjach aktywuje się mój kij w dupie i nie śmieszy mnie to jak ktoś prowadzi auto i pisze w komórce
Nie wiem jaką dać reakcjeNie wiem jak to skomentować żeby nie wyjść na wredna cipe
tylko myślę, że słaba administracja, to słabe państwo. Taka skarbowka: jakość kontroli, wiedza i doświadczenie pracowników ma realny wpływ na wysokość wpływów do budżetu państwa.Budżetówka nie może zarabiać lepiej bo nie wypracowuje swoich pieniędzy. To jest głównie kasa z podatków i opłat lokalnych. Jak w gminie jest dużo różnych przedsiębiorstw, które ten podatek płacą (albo kilka dużych przedsiębiorstw) to budżet jest duży i można myśleć o inwestycjach i fajnych wypłatach dla kadry. A tak to nie ma z czego.
W mojej okolicy w tych latach 2011-2014 większość ludzi właśnie zarabiała najniższą. Czy to w sklepie, czy w szkole (też budżetówka). Lepsze wynagrodzenia mieli tylko ludzie pracujący u zagranicznego przedsiębiorcy na strefie ekonomicznej, ewentualnie na dole, w kopalni.