reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Miałam teleporadę i nie chciała mi dać skierowania na ft3, stwierdziła, że skoro mam niedowagę to i tak będę miała zaniżony wynik… No cóż, zrobię sama.
Za glukozę i insulinę zapłaciłam 70, także bez tragedii jeszcze.

Cześć dziewczyny! Podczytuje was już od pewnego czasu dlatego postanowiłam założyć konto i do was dołączyć - jesteście prawdziwą skarbnicą wiedzy jak i wsparciem. Oficjalnie będę zapisywać się dopiero na marcowe testowanie, ale już teraz chciałabym się przedstawić. 😊
Ja 24 lata, on 25. Jest to nasz 5cs o pierwsze dziecko. Jak na razie szliśmy w drobną diagnostykę mojej osoby, pomimo zapewnień lekarza że do roku mamy starać się na luzie i o tym nie myśleć.
- ogólne badania ok (morfologia)
- obraz z usg u gin również wydaje się być w porządku
- usg tarczycy w porządku
- TSH, ft4, ft3 powyżej 3, obecnie zażywam euthyrox 50
- nadwaga 😣
Dodatkowo mam jeszcze kamienice nerkową, co prawda nie jest to raczej związane z tematem ale trochę boje się aby nie dostać kolki nerkowej w czasie ciąży.
W tym momencie z supli zażywam folik, olej w wiesiołka (do owulacji), Ovarin i żurawinę na moje wieczne problemy z pęcherzem. Dodatkowo jest to pierwszy cs w którym mierze temperaturę, dzięki czemu zauważyłam że miałam owulacje dopiero w 19 dc, a nie w 15/16 tak jak wyliczają mi wszystkie aplikacje - cykl trwa u mnie 30/31 dni.
Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona ☺️
Cześć, witaj w śród staraczek ;) miejmy nadzieje, że nie an długo ;)
Bardzo fajnie, że już zaczęłaś dokłądniej interesować się swoim organizmem, mierzysz tempke. Możesz jeszcze dołączyć do tego testy owulacyjne ;)

No na wiem że nie, ale jak oddaje takie "jeszcze ciepłe" do badań, to wiadomo co robił tuż przed chwilą 🐷🐷🐷
A jeszcze jak się trafi jakaś pielęgniarka śmieszka, która go przy tym zagada albo np. skomentuje ilość materiału, to już w ogóle, po chłopie 😁😁
Oj gdyby mi się trafiła taka pielęgniarka to w moment bym ja sprowadziła do pionu 🙄
to pomysl, ze w badaniu na wrogość śluzu trzeba przyjść chyba pół godziny? Po stosunku i wtedy lekarz pobiera z szyjki śluz ze spermą, to dopiero dzika jazda 😀

Oj gdyby mi się trafiła taka pielęgniarka to w moment bym ja sprowadziła do pionu 🙄
to pomysl, ze w badaniu na wrogość śluzu trzeba przyjść chyba pół godziny? Po stosunku i wtedy lekarz pobiera z szyjki śluz ze spermą, to dopiero dzika jazda 😀
mi się wydaje, ze raczej w tych klinikach nikt nie śmieszkuje i wszystko się odbywa profesjonalnie bo bądź co bądź dla tych ludzi to codzienność i widzą dziesiatki próbek spermy dziennie.

reklama
Do góry