Mademoiselle_Nika
Moderator
Opisałaś całą moją Teściową! Szuka wszędzie atencji, ale do tego jest bardzo głośna i męcząca. Ona nie może przyjąć do wiadomości, że ja coś robię lepiej. Jak to mogę robić lepsze pierogi, lepsze buraki na ciepło, schabowego czy zwykłego kotleta, albo sałatkę z tuńczykiem. Kij że nigdy nie robiła i zrobiła pierwszy raz jak od nas usłyszała to od razu do mojego z tekstem "kogo lepsza?". Lepszą pościel kupuje? Lepiej urządzam wnętrza? Musiała nam kupić czerwoną pościel z bawełny satynowej i żółte prześcieradło. Kompletnie nie mój gust. Lepiej wybieram ciuchy? No 50% rzeczy, które mam ja ona leciała i kupowała. Dobrze, że zaczęłam zamawiać na zalando większość ubrań.ja mam wrażenie że te kobiety mają same jakiś problem ze sobą. Obserwuje swoją testową i słucham historii koleżanek i widzę taki schemat że jakby ciągle potrzebowały być w centrum uwagi, żeby ktoś je zapewniał że są wspaniałe, najważniejsze itp. i w momencie kiedy dla syna żona jest ważniejsza niż mama to nie potrafią sobie z tym poradzić. Na swoim przykładzie widzę też że trochę zazdrości relacji jaką my mamy i chciałaby męża zreformować no i niestety z żadnej strony nie dostaje tyle zaangażowania ile potrzebuje. Niestety wydaje mi się że w pewnym wieku nie dostrzegamy problemów w sobie tylko we wszystkich w koło, a trzeba się nauczyć że sami jesteśmy odpowiedzialni za swoje uczuciatakże ja staram się być wyrozumiała co do teściowej, ale też mnie potrafi uruchomić
![]()