reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Cześć, ja mam pytanie, jak to wygląda? Mają jakieś wytyczne, kogo przyjmują, a kogo nie? Gdzie szukałaś poradni? Czy to jest jakiś konkretny program?
Hejka, ja o niej wiedziałam od lekarza i też od koleżanki, która miała za sobą poronienia.
Jest w naszym mieście wojewódzkim.
Wiem, że niestety nie każde województwo taką ma.
Nie ma konkretnych wytycznych- niejako przy okazji załatwiania spraw weszliśmy z ulicy.
Jest jakiś program na lata 2021-2023 i wiele szpitali to realizuje.

reklama
Może być owulacja wcześniej a nie musi. Może boleć bo będzie kilka pęcherzyków, albo boli bo boli. Miałam tak w tym cyklu. Jeszscze miesiaczka się nie skończyła a już mnie jajnik bolał. Dopiero mam 13dc i dalej boli a owu dopiero pewnie za jakieś dwa dni ;)
Jeden boli? U mnie po lewej stronie takie kłucie jakby, rozpieranie. Nie boli bardzo, ale jednak taki dyskomfort. I zwykle takie uczucie miałam właśnie dużo później. A u Ciebie długie cykle?

Od wczoraj pojawiają się pytania odnośnie diagnozowania i leczenia niepłodności w ramach NFZ, podaję link dla tych z Was, które byłyby zainteresowane.
To ogólnopolski program.
@aurii_orelii , być może w Rzeszowie to przedłużyli? Co Ci szkodzi zadzwonić i dowiedzieć się?
Edit. Tak, przedłużyli 🙂. Na końcu jest lista szpitali realizujących program.

Ostatnia edycja:
nie wiem w sumie, ale za bardzo źle się czuję na przeziębienie. Mam katar, bolą mnie uszy i slinianki, trochę gardło, mięśnie, ale chyba nie mam goraczki (wczoraj miałam 35,98 stopni 😅). No i taka osłabiona jestem.
Gorąca kąpiel i takie zajefajne sole są w Rossmannie - niech ci mąż kupi, co być wychodzić nie musiała, moje odkrycie ostatnie jak mnie coś brało.

PS. nie wyrzucajcie mnie stąd chociaż do drugiej bety, bo będę czuć się samotna bez was ;)

Załączniki

• sol.png
    sol.png
    155,4 KB · Wyświetleń: 38
No dlatego ja szukam ... Mieli dać znać do końca tygodnia z rekrutacji i cisza :(
To może jeszcze zadzwonią 🫶🏻 to jest właśnie wkurzające w tym szukaniu pracy, że nie dają odpowiedzi.
Kiedyś nałożyły mi się dwie oferty i z pierwszej miała mi dać odpowiedź w ciągu 5 dni, zdążyłam już być na tej drugiej i cisza. To dzwonię tam zapytać się, czy już coś wiadomo, a laska z sekretariatu: „eee, yyy, zgubiłam Pani numer telefonu” 😡 Opierdzieliłam ją wtedy, że są niesłowni i mam nadzieję, że następnych potencjalnych pracowników będą traktować poważniej 😤

Oczywiście, że nie zmykaj stąd 😁 ja się cieszę, że komuś się udaje 🫶🏻 właśnie dziś przyszła paczka z pinkami 🫣 zamówiłam 5 płytkowych i 5 strumieniowych. Macie jakieś doświadczenia, że któreś lepsze, któreś gorsze? Po wczorajszym bladziochu jakoś odechciało mi się testowania 😢 Łudzę się, że to jeszcze za wcześnie 🙄 Chyba w weekend się wstrzymam i zrobię najwcześniej w poniedziałek 😩

A w ogóle pracujecie zdalnie czy musicie/chcecie chodzić do pracy? Jak Wam wygodniej?
Ja tez mam hybrydę i tak najbardziej lubię. Chociaż kusi mnie, żeby całkowicie moc pracować zdalnie i wyjechać do Hiszpanii albo w ogóle prowadzić tak zycko, ze raz tutaj… a raz tam… podróżować po świecie. Żeby jakieś marne benefity chociaż wykorzystać z braku dzieciaczków. Chociaż niektórzy oczywiście potrafią się włóczyć po świecie tez z dziećmi, ale to chyba już inaczej jest.

Tymczasem pozdrawiam ze Szczyrku. Straaaassznie dużo śniegu napadalo, śmigam sobie na desce i mało myśle o dzieciach. Tylko jak widzę słodkie brzdące wrzucane do śniegu

reklama
na pasku wypłaty pewnie też - znam to na własnej skórze. Rozumiem, że szukasz poza budżetówka?
Nie taka zła ta kasa ale atmosfera pracy , brak decyzyjności, zmieniający się dyrektorzy i kierownicy , a każdy następny jest coraz gorszy i mniej kompetentny . Tak szukam poza budżetówka , chciałbym pracę do której idę pozytywnie nastawiona i żeby hajs się zgadzal ;)
To może jeszcze zadzwonią 🫶🏻 to jest właśnie wkurzające w tym szukaniu pracy, że nie dają odpowiedzi.
Kiedyś nałożyły mi się dwie oferty i z pierwszej miała mi dać odpowiedź w ciągu 5 dni, zdążyłam już być na tej drugiej i cisza. To dzwonię tam zapytać się, czy już coś wiadomo, a laska z sekretariatu: „eee, yyy, zgubiłam Pani numer telefonu” 😡 Opierdzieliłam ją wtedy, że są niesłowni i mam nadzieję, że następnych potencjalnych pracowników będą traktować poważniej 😤
No z poprzedniej rekrutacji tak jak obiecali przysłali maila a tu cisza a na tej bardziej mi zależy :( nawet już sobie myślę że co będzie jak się okaże że jestem w ciąży a oni będą mnie chcieli , będę musiała im podziękować 🥲

Do góry