reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
ja Ci powiem: chyba nie dałabym rady być na mega restrykcyjnej diecie.
Chociaż... jakbym miała jakieś mega powazne schorzenia, to co innego. Ale tylko dlatego, zeby poprawić wyniki to chyba nie dałabym.
No ciężko jest być na takiej diecie 😓 ale są dni ze po prostu jem to na co mam ochotę i to też jest dobre.
No przy endomendzie muszę mieć taka dietę żeby choroba się nie rozwinęła i żeby dolegliwości zniknęły a stan zapalny wyciszył sie .

A dziewczyny wyszły Wam kiedyś na pinku fałszywe kreski? Mogę prosić o ich pokazanie dla porównania?
Oj wyszły, wyszły. To była falszywa:
20221231_095514.jpg

Tak, tak może być, że przyczyna będzie akurat po stronie chłopa i przez to nie będzie ciąży. Ale to jest temat na osobny wątek i dotyczy związku, tego, czy ktoś chce się dla kogoś poświęcić i czy ludzie w ogóle chcą ze sobą być jeżeli mają rozbieżne plany i podejście.

Ale wybiegając w przyszłość: nie wolno pisać, że taki facet to jakiś gorszy facet, tak jak zdarzyło mi się w życiu usłyszeć, że facet, który nie chce być obecny przy porodzie to "cipa a nie facet" 🙃
Żaden facet to nie jest gorszy facet.
Co do poświecenia to się zgodze, ale to powinni ludzie ze sobą porozmawiać. Tak jak my mamy uzgodnione, że na ten moment nie myślimy w ogóle o in vitro. I dwie storny się zgadzają.
Więc jakby i facet i babka się zgodzili, ze nie robią badań tylko lecą na żywioł to nic mi do tego. Ale jak starania nie wychodzą to z reguły trzeba się badać i nie rozumiem czemu ma to dotyczyć tylko kobiet, a facet ma mieć spcejalne względy w tym temacie.

@Owulacja jak Cię widzę, to zapytam 😜inne dziewczyny, też oczywiście proszę o info, jeśli macie 🙂
Jakie inozytole i w jakich dawkach przerobiłaś/ polecasz?

Jestem po wizycie u ginekologa.
Powiedział że owulacja była ciałko żółte jest. Że wszystko jest tak jak powinno.
Tylko brak partnera 🤣 zapytałam się go o to czy można poprzestawiać cykl (ostatnio o tym rozmawialiśmy bo zna moją sytuację, że wtedy co narzeczony przyjeżdża ja jestem przed okresem albo już po owulacij)
I zaproponował brania tabletek antykoncepcyjnych od dnia miesiączki do konkretnego dnia. Później odstawić i powinna być miesiączka.
I później między 2-5 dc (przez 4 dni) podstymulowac owulacje lekiem clostilbegyt.

A ja dziś wchodzę beztrosko do roboty, ucieszona, że Stary szybko się zreflektował wczoraj i czekał już gotowy w łóżku jak tylko wróciłam z roboty 😎 na urodzinach było spoko chociaż nie piłam i generalnie piątunio i owu na horyzoncie to czas nadziei tralala😅 i przede mną koleżanka z piętra odmówiła przejścia przez bramkę do kontroli bezpieczeństwa … a robią tak tylko i wyłącznie ciężarne 🥹 pogratulowałam. 7 tydzień. Zostałam tylko ja. Tylko kur wa ja 🥺 ehhh

to na koniec tego nieporozumienia moje przesłanie:
Zobacz załącznik 1499522

Tak więc chodźcie! :D
Więc przytulam Was wszystkie 🥰 szkoda życia na sprzeczki i przepychanki.

ja już po wizycie w labo, za godzinę zaczynam pracę więc lecę jakieś drobne zakupy ogarnąć do domu.

Widziałam że przewinął się temat kawy -kocham kawę i piłam ich nawet 4 dziennie, teraz staram się ograniczać do 2 , ciężko byłoby całkiem zrezygnować :-( ale czego się nie robi w słusznych celach 😁 pozdrawiam i wszystkim dobrej energii życzę.

Chyba nie skupie się dzisiaj na pracy do czasu wyniku 😱

reklama
Do góry