reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
W ogóle chciałabym wam powiedzieć, że @Bolilol stała się bohaterką naszego domu. Kilka dni temu podesłała mi e-booka z przepisami płodnymi. Mój mąż oczywiście z plodnych pozycji wybrał na pierwsze testy hot-dogi i burgery. 🤣 Ale parę dni później mocno mnie zaskoczył. Wiecie, że jestem księgową więc to ja prowadzę nasz budżet domowy. Mój mąż nigdy się tym nie interesował. Do czego zmierzam 😃 Przyszedł do mnie ze szczegółową analizą naszych zakupów spożywczych. Sobie myślę o chu j mu chodzi. Po tej grubej analizie okazało się, że wydajemy w cholere kasy na żarcie. On coś podjada w stołówce, ja ostatnio nie mam żywcem czasu na gotowanie. Wiec też zamawiamy obiady, do tego jemy syf. Puenta jest taka, że oprócz analizy wydatków spożywczych moj mąż znalazł cateringi z fajnymi cenami, które cenowo wiele nie różnią się od tego co wywalamy. Do tego menu wygląda świetnie. I nie chodzi o zrzucenie wagi, tylko po prostu o zdrowsze odzywanie. Więc myślę że od marca zdecydujemy się na miesiąc pudełek i zobaczymy czy będziemy z tego zadowoleni 🙂
Ej dajta mi takiego e-booka ;)

Piąteczek! ♥️ Co tu się wczoraj wieczorem działo 😱 czary mary, czary mary, oczyszczam atmosferę 😁
Wczoraj pisałam że wykupiłam sobie pakiet tarczycowy...a właśnie zjadłam śniadanie i wypiłam kawę...👀 No cóż, w poniedziałek mam urlop, to będzie dobry dzień na upuszczenie krwi.
Poza tym, wczoraj tak mnie ucho zaczęło boleć 😭 zaczęło się od tego że przełykając ślinę poczułam ból gardła a potem nagle takie kłucie w uchu... aktualnie leżę w szaliku ale zaraz trzeba wstawać się szykować do pracy. Może macie coś poleconego na ból ucha?
Miłego dnia 😊
bez recepty najlepsze otinum, ale jeśli po jednym dniu nie przejdzie albo nie będzie poprawy, to po antybiotyk i krople na recepte lec ;)

Piąteczek! ♥️ Co tu się wczoraj wieczorem działo 😱 czary mary, czary mary, oczyszczam atmosferę 😁
Wczoraj pisałam że wykupiłam sobie pakiet tarczycowy...a właśnie zjadłam śniadanie i wypiłam kawę...👀 No cóż, w poniedziałek mam urlop, to będzie dobry dzień na upuszczenie krwi.
Poza tym, wczoraj tak mnie ucho zaczęło boleć 😭 zaczęło się od tego że przełykając ślinę poczułam ból gardła a potem nagle takie kłucie w uchu... aktualnie leżę w szaliku ale zaraz trzeba wstawać się szykować do pracy. Może macie coś poleconego na ból ucha?
Miłego dnia 😊
Ja stosowałam dicortineff bardzo dobre krople ale one też na receptę były 😊

Rany jak mnie coś wczoraj w plecach zaczęło boleć, ciężko się schylać :( aż się zastanawiam czy plecy (dolny odcinek) mogą tak boleć na owulację?
Mąż z samego rana dostał smutną wiadomość - zmarła jego babcia. Za 2 dni jedziemy do jego rodzinnych stron na pogrzeb. Jakoś do mnie jeszcze nie dociera co się stało :(

Też ostatnio zauważyłam u siebie! Aż sobie zamówiłam serum z peptydami.

Nie no myślę że wielu osobom mija :d mi minęło. Też kiedyś zawsze sprawdzałam na street view jak wygląda okolica :D a teraz już rzadko mi się zdarza.

Hmm mnie fajnie instruktor nauczył parkować równolegle, może źle że na pamięć ale teraz już parkuję na czuja i nie mam z tym problemu. Tak mnie uczył:
1. Stanąć równo z autem przed naszym miejscem
2. Skręcić koła maksymalnie (wiadomo, w tą stronę żeby przy cofaniu skręcić w kierunku naszego miejsca)
3. Cofać tak długo aż w lusterku bocznym od strony ulicy zobaczymy cały przód auta stojącego za naszym miejscem
4. Wtedy trzeba wyprostować koła i cofać tak długo aż nasze tylne koło od strony ulicy znajdzie się w tej samej linii co koła samochodu za nami.
5. Skręcić koła w drugą stronę (niż w pkt2) żeby przodem auta wcelować w miejsce.

Kurde z opisu pewnie ciężko to załapać, na żywo było dużo prościej :d
W sumie mam czas więc zrobiłam rysunek pomocniczy xd
Zobacz załącznik 1499378
Kocham Cie dziewczyno za to, że chciało Ci się dla nas narysować instrukcję parkowania ❤️

Tired Zzz GIF by Disney

Czytając Twój komentarz uruchomiły się u mnie wspomnienia z założenia konta na forum z grudniu. Otoczyłyście mnie tutaj ogromną troską i opieką, a byłam strasznie zagubiona. Nie wiedziałam prawie nic o biologii swojego organizmu. Byłam pod opieką marnego gina. Od razu Zazuu wzięła mnie w obroty ;) Rany, jak dobrze, że na Was trafiłam ❤️
Wiesz... z każdego tematu można zrobić gównoburzę jeśli się chce, ale tutaj nie o to chodzi. I tak każda z nas ma ciężko, a tutaj mamy mieć swój azyl :)
Pamietam Twoje dołączenie, tak bardzo delikatnie chciałam Ci wytłumaczyć, dlaczego powinnaś zmienić lekarza i ciesze się, ze tak się stało 😘😘 a bardzo nie chciałam Cię wystraszyć, ze tylko przyszłaś i już Ci mówią, ze wszystko zle 🙈

reklama
Do góry