Tak też myślałam. Chyba wydrukuje sobie ten post [emoji23] swoją drogą moja mała już w szpitalu dostała glukoze bo tak się darła że po godzinnej walce z przystawianiem pani doktor kazała dać. Opila się, zwymiotowała, kilka godzin przesłała i znowu to samo. Potem dokarmiałam ją mm a kolejnego dnia dostałam nawał pokarmu. Problem zniknął po powrocie do domu.Dziecko ma wystarczającą ilość płynów w mleko. Absolutnie odradzam wodę z cukrem!!! Nie wolno podawać tak małym dzieciom wody z cukrem! Wody również. Dlaczego? Może to zaburzyć laktację.
Dziecko dopajane, zwłaszcza wodą z cukrem nie zgłasza się do piersi tak często jak wynika z jego naturalnej potrzeby, co za tym idzie organizm mamy nie dostaje sygnału do produkcji mleka. Zatem produkcja się zmniejsza... To najkrótsza droga do zaprzestania kp.
Dodam również, że woda czy woda z cukrem to jest już rozszerzaniem diety a to powinno mieć miejsce w okolicach 6 m-ca. Jelita dziecka muszą dojrzeć, uszczelnić się. To ma wpływ na zdrowie dziecka w przyszłości.
Moja drobna sugestia dla wszystkich członków rodziny, którzy radzą inaczej: powiedzcie, że teraz są inne standardy, inne zalecenia dla dzieci lub lekarz Wam odradził takich praktyk.
Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom