Wiola35*
Fanka BB :)
Pani doktor tłumaczyła, że anemia u wcześniakow jest w zasadzie czymś "normalnym" dopiero ok 35 tyg się to uspokaja. Mam nadzieję, że szybko się pozbędzie bo właśnie ta anemia powoduje też problemy z oddychaniem, chodzi o przepływ tlenu. Ostatnio miał badana gazometrie tak to się chyba nazywa i wyszła bardzo dobrze. To badanie ocenia przeplyw tlenu, pH dlatego też Dominiczek wrócił na cepap. Ale anemia zrobiła swoje no cóż oby było dobrze. Myślę, że tak jak też mi tłumaczono, trzeba dać czas, by rozwijał się w swoim tempie, małymi kroczkami. To też tak, że mieliśmy dużo dobrych wiadomości i człowiek wtedy każda gorsza się podłamuje.Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej udało się zwalczyć tą anemię! Ale też jestem pewna, że kto jak kto, ale Dominiczek da sobie z tym radę ekspresowo
To spotkanie musiało być niesamowite.. aż sobie nie mogę wyobrazić jak musieliście to przeżyć i ile było emocji![]()
Dużo też w tej kwestii pomogła mi rozmowa z Panią psycholog. Teraz trzymam się tego co mówiła Pani doktor "dajmy Dominiczkowi czas". Już się tej środy nie mogę doczekać..