reklama
Rozwiązanie
To zależy.
Jak Gabi była mała to przeklinałam fakt, ze mam dom. Czegoś z dołu zapomnisz i latasz po schodach jak opętana. W te i wewte. Marzyło mi się wtedy mieszkanie. Wszystko na jednym poziomie. Normalnie luksus. Plus wiecznie patrzysz czy bramki zamknięte i czy dziecko ci nie włazi na schody.
Ale teraz jak Gabi już sama chodzi to doceniam fakt, ze mam kawałek ogrodu i ona sobie może sama wyjść i być bezpieczna.
Jak Gabi była mała to przeklinałam fakt, ze mam dom. Czegoś z dołu zapomnisz i latasz po schodach jak opętana. W te i wewte. Marzyło mi się wtedy mieszkanie. Wszystko na jednym poziomie. Normalnie luksus. Plus wiecznie patrzysz czy bramki zamknięte i czy dziecko ci nie włazi na schody.
Ale teraz jak Gabi już sama chodzi to doceniam fakt, ze mam kawałek ogrodu i ona sobie może sama wyjść i być bezpieczna.
Jotka_
Fanka BB :)
Jesli masz czas to domsie, jesli masz go znacznie mniej mieszkanie
D
Deleted member 176021
Gość
Dla mnie dom jest lepszym rozwiązaniem.
Człowiek ma ciszę i spokój. Robi się co chce i jak chce. Cicho albo głośno jak kto lubi. Sąsiedzi w życie nos nie wtykaja, każdy żyje po swojemu. W budynkach wielorodzinnych wiadomo jak jest, jak jednemu podpasujesz to drugiemu nie.
Człowiek ma ciszę i spokój. Robi się co chce i jak chce. Cicho albo głośno jak kto lubi. Sąsiedzi w życie nos nie wtykaja, każdy żyje po swojemu. W budynkach wielorodzinnych wiadomo jak jest, jak jednemu podpasujesz to drugiemu nie.
Jotka_
Zalezy na jakich sasiadow trafisz.. dom jest cudowny ale bardzo pracochlonny.
D
Deleted member 176021
Gość
To wiem, niestety doświadczyłam tego. Im wiekszy dom tym wiekszy syf a dziecko ma pole do popisu ja w bloku nie ciekawych mialam sąsiadów.Zalezy na jakich sasiadow trafisz.. dom jest cudowny ale bardzo pracochlonny.
bezeluszek
Aktywna w BB
wszytsko zależy od tego czy masz dużo czasu...
ja mieszkam w domu na wsi zawsze tzreba coś robić w koło to ogród, to trawnik skosić drzewo do pieca nosić chyba że sie ma gaz...ale plusów dużo własne podwórko na którym dzieci mogą sie wyszaleć...nie chciałabym mieszkac w mieszkaniu
ja mieszkam w domu na wsi zawsze tzreba coś robić w koło to ogród, to trawnik skosić drzewo do pieca nosić chyba że sie ma gaz...ale plusów dużo własne podwórko na którym dzieci mogą sie wyszaleć...nie chciałabym mieszkac w mieszkaniu
ewelin85
Wszystko ma swoje plusy i minusy, dom to wieczna skarbonka cały czas jest coś do roboty jak nie dach to plot, opał na zimę itp ale za to dużo miejsca do wypoczynku i względny spokój. Mieszkanie fajne na zimę bo nie trzeba odśnieżać i martwić się ogrzewaniem
ewciiik
Ja wybieram mieszkanie z powodu właśnie lenistwa[emoji6] całe dzieciństwo mieszkałam w domu i niestety trzeba koło niego obrabiać ( chyba ze ktos to lubi), a w mieszkaniu święty spokój. A i w domu na sąsiada beznadziejnego tez można trafić niestety [emoji849]
Także do rozważenia co dla Ciebie jest ważne i czy lubicie prace ogrodowe, odśnieżanie i tym podobne.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Także do rozważenia co dla Ciebie jest ważne i czy lubicie prace ogrodowe, odśnieżanie i tym podobne.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama
reklama
Nikt na takie pytanie nie doradzi bo to zależy od własnych odczuć potrzeb. Ja wiem ze wiele ludzi ceni mieszkanie w domu ponad wszystko a ja lubię blok. Mam świetnych sąsiadów mieszkam w ścisłym centrum i wszędzie mam blisko. Moje dzieci mają masę rówieśników dookoła do przedszkola dwa kroki. No i w dużym mieście sporo się dzieje. Mam też działkę na obrzezach miasta ale już jakiś czas temu zdecydowała się ze nie chce budować domu. To nie dla mnie