reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Witaj Karolcia:-),moja Oliwka śpi na pleckach, a raczej na boczku, układam ja raz na jedna a raz na druga stronę, żeby miała ładną główkę. A na brzuszku to kładę tylko w dzień na chwilkę bo też nie przedpada za ty, jak widze większoąć maluchów tak ma, hehe.
Do buzi też wkłada paluszki i zresztą wszystko co ma pod ręką, to chyba takie etap rozwoju;-)

Ja daję Oliwce tylko Vigantol i żadnych innych witamin, za to ja piję calcium i biorę witaminki(karmię piersią).
Wydaje mi się że każdy lekarz mówi co innego i niewiadomo kogo słuchać i co robić:confused:

reklama
Cześć Karolcia moja Anielka spi tylko na pleckach na brzuszku ją kładę w dzień. Ale w Polsce tak jak w stanach generalnie zaleca się by dzieci spały na pleckach ( zmniejsza to ryzyko śmierci łóżeczkowej) a na brzuszku to tylko pod nadzorem...

My Anielci dajemy po 1 kropelce Dewikapu ale nie codziennie, cebion tylko jak kicha, ale ten zwykły.

Przemico od samego początku śpi tylko na pleckach,w dzień raz po raz kładę go na boczku albo na pleckach.
A jeśli o dolegliwości to jak do tej pory jedyną jego zmorą są kupki,a właściwie ich brak.Zdarza mu się nie robić z 3 dni, a potem tak usilnie próbuje że aż przy tym płacze,pewnie dlatego że dostaje sztuczne mleko :(

KAROLCIA WITAJ !!

Milenka na brzusiu poleży chwilę ale nie długo potem się wkurza. Jak ją położę na boczek to też się obraca na plecki :-D

no to ja inaczej - Franek głównie śpi na brzuchu - dzięki temu nie musiałam go pieluchować szeroko - ma super bioderka, do tego, pomaga to prawidłowemu rozwojowi kręgosłupa i mięsni wokółkręgosłupa.. no i w razie ew. ulania przez sen nie udusi się własnymi wymiocinkami:baffled:

jeżeli chodzi o leżenie na brzuchu w dzień, to ostatnio musiałam przystopowac własnie z powodu jego odgięciowego ułożenia ( z jednej strony mięśnie brzucha miał mocniejsze) i teraz dla odmiany ma leżec na plecach i bawić sie kolankami.. efekt jest taki, że zaczyna przewracać się z pleckówna brzuszek.. i dalej nikt nie wie, czy on tak rozwinięty bardzo jest, czy to wada rozwojowa.. :confused: oby to pierwsze..

Ja już nie mam siły:-( nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem. Nie chce jeść, musze ją zmuszać i kombinować jak nie wiem:-( cycka nie , butelki nie, ja już nie wiem. Temperatury nie ma, mnie cycki ma rozwalic i chce mi się ryczeć

Jak i co ile karmicie sztucznym mlekiem?? ile ml co ile godzin??
Niedawno zmieniłam mleko z Belbilonu na NAN ale sama nie wiem czy to może być powodem bo nie pamiętam od kiedy zrobiła się taka marudna.
Kupki robi normalnie, w nocy też je normalnie a w dzień tragedia. Kiedy tylko biorę ją na ręce w pozycji leżącej do piersi zaczyna się prężyć i ryczeć jak wściekła. Ja już nie mam siły !!!!!!!!!
:-:)-(

Ojejku,Mysiu nie wiem znowu jak Wam pomóc,bo mój je jak szalony co 2-3 godizny, znowu....
Ja daję tylko raz sztuczne mleczko na nockę.Ale fakt,że jak zmieniłam bebioln na Nan to przestał wogóle chcieć sztuczne.
Może zadzwoń do lekarza?
Trzymaj się;-)

Mycha,Milenka wyczuwa,ze sie denerwujesz,ze jestes czyms podniecona,pobudzona... Sprobuj sie uspokoic,poloz sobie coreczke na brzuchu,tak by glowke miala na Twoim sercu... Oddychaj spokojnie,to i ona sie uspokoi,a wtedy sprobuj przylozyc ja do piersi. :-)
Jesli chodzi o NAN,to z tego co wiem,z tylu opakowania jest napisane,ze na 150ml daje sie 5 plaskich miarek (patrzac na wiek naszych dzieci ;-) ). Tak przynajmniej jest z NAN1.

A mi Zuzia za to drugi dzien nie chce spac w dzien wlasnie. :-( Lezy w swoim lozeczku spokojnie i rozmawia ze wszystkim,co jest w zasiegu Jej oczu... Wczoraj spala po troszku i nazbieralo sie neicale 2h. :baffled: Dzisiaj tylko 0,5h. :baffled: No,a przeciez takie Malenstwo musi wiecej pospac w dzien. :-( Pozniej jest taka zmeczona wieczorem,ze az ciezko Jej usnac,eh... :-(

reklama
Mycha a właściwie czemu zmieniłaś Bebilona na Nan? Może faktycznie jej to mleko nie smakuje :confused: Zresztą już sama nie wiem bo to trochę dziwne, że cyca nie chce:confused: :eek:

Do góry