reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

reklama
Dokładnie, szczawiany wapnia powodują kamicę (wiem bo na taka choruje:-( ), ale bezpostaciowe-nie mam pojęcia:confused: :eek:

Ale moje dziecko nie tylko rączki ma zimne, ona na karku też była lodowata, więc to chyba nie tylko kwestia słabego krążenia u niemowlaka. Odkąd ja opatulam na noc, to jest o.k., łapki ma takie sobie, ale kark ma cieplutki.

Mju, poczytałam trochę o wielkości główki w stosunku do klatki piersiowej i "w 3-cim m-cu obwód głowy staje się równy obwodowi klatki piersiowej w 4-tym m-cu obwód klatki piersiowej zaczyna być większy niż obwód główki Twojego dziecka i w 5-tym m-cu proporcje ciała stopniowo zmieniają się, głowa w stosunku do reszty ciała rośnie wolniej". Więc wszystko jest ok.

BUMMMM! To kamień spadł mi z serca... dzięki Rybko!

Renee ja bym na Twoim miejscu Ale dalej opatulała, widocznie tak jest jej dobrze, bo skoro karczek był zimny...

Nam polozna w szkole rodzenia mowila,ze dziecku jest zimno dopiero wtedy,gdy ma zimne stopki albo wlasnie karczek. Raczki nic do marzniecia nie maja. ;-)

Ja Milence na noc ubieram body z długim rękawem i śpioszki albo body z krótkim rękawem i pajac bawełniany. No i przykrywam kołderką. ;-)

Renee jak Ala ma zimny karczek to na pewno jej zimno było :-(

Adaś ma zawsze cieplutki rączki. A nawet jak chłodniajsze to sprawdzam kark. Wczoraj cały dzień miał zimne wręcz lodowate ręce, ale kark miał ciepły więc nie ubierałam go. A dziś byliśmy u lekarza i ma zapalenie gardełka :-( :sick: Bidulek. Na razie bez antybiotyku, zobaczymy przez weekend.

No właśnie,a mój Wojtek ostatnio budzi się ze spoconymi stópkami:confused: :baffled: czyli co za ciepło mu jest? nakładam mu body z krótkim rekawem i pajacyka....:baffled:

reklama
ja ubieram body z dł. i pajacyk - chyba jest ok, mala spocona nie jest. Może to też dlatego ze tem. u nas w domu trzyma sie raczej 19-20 st. nie chce jej przegrzewac

Do góry