reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Hmmmm, to jak Alicja spała tylko w pajacyku, to była lodowata:baffled: , no chyba, że to moje dziecko jest jakies wyjątkowo ciepłolubne!:confused: :eek: :baffled:

Mju co do tych rozbierzności główkowo-klatkowych, niestety nie pomogę Ci, bo nic mi na ten temat nie wiadomo.

reklama
Mju ja myślę,że jeżeli lekarz nie zwrócił na to szczególnej uwagi to może Malutka ma jeszcze czas aby wyrównac tę różnicę:-) pamiętaj,że każde dziecko jest inne,i nie można dzieci mierzyć żadna miarką;-)

Ja nawet 2 razy polozylam Zuzie w samych bodach z dlugim rekawkiem i byla tak samo cieplutka,jak spala w samym pajacyku. :tak: Dobrze,ze nie odziedziczyla po mnie tego marzniecia,bo to jest niezla udreka. :-p :baffled:

Mju,a ja pierwsze slysze,ze to powinny byc takie same wymiary... Hm...
A to tylko u Dzieci tak? Bo ja dziekuje,jakbym miala miec taka glowe,jak klatke piersiowa... :szok: Chyba bym musiala na glowie stanik nosic,bo zadna czapka by na mnie nie pasowala! :-D :laugh2: :-D :laugh2: :-D :laugh2: :-D :laugh2: :-D :laugh2:

Renee, ja Filipka ubieram w bodziaka i bawełnianego pajacyka i przykrywam tyko kołderką. A jak się budzi rano to też ma strasznie zimne ręce, ale czy to napewno z zimna? Mi kiedyś lekarz (ortopeda zresztą) powiedział, że małe dzieci mają nie wyregulowane krążenie. Myślę, że Filip ma zimne ręce bo jeszcze nie umie zmieniać pozycji podczas snu tzn. z boczku na plecki się przekręci ale z powrotem już nie da rady a rączki w górze albo rozwalone na boki.

Ja też jestem zmarźluchem i tak jak Agutka zawsze mam zimne ręce, nogi i nos. I Filip chyba to odziedziczył po mnie.

reklama
ja tez czytalam, ze dzieci maja zimne lapki i stopki, bo nie potrafia jeszcze regulowac temperatury, ale to nie znaczy, ze marzna. zreszta jakby marzly, to
by chyba glosno daly nam znak :-D Dorotka spi w body z dlugim rekawkiem i bawelnianych spioszkach. i zawsze sie rozkopie. uwielbiam patrzec, jak wierzga tymi swoimi malymi noziami :-)

mam pytanie z innej beczki - odebralam dzis wynik z badania moczu Dorotki i wszystko bylo ok oprocz pozycji - bardzo liczne szczawiany bezpostaciowe. czy ktoras z was sie z czyms takim spotkala?

Do góry