reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Mamy jeszcze troche trudnosci z zasypianiem bo nauczyla sie przez ten tydzien na rekach(innej opcji niestety nie bylo) a

Mój Adaś niestety nie umie zasnąć inaczej jak tylko na rękach :-( :sick: :wściekła/y:
Już chyba próbowałam wszystkiego, nawet jak jest bardzo śpiący nie zaśnie sam w łóżeczku. Czy macie jakiś sposób na to :confused:

reklama
O kurcze Madziu to będziesz miała problem, musisz być konsekwentna i kłaś go do upadłego , bo inaczej nic z tego nie będzie a Ty się strasznie umęczysz:szok:

Niestety nie ma innego sposobu :no: do łóżeczka z nim i tyle:tak: wiem że będziesz miala ciężko to osiągnąć ja tak mialam z córką ale w końcu mi się udało:-) POWODZENIA !

Adasiu a w ciągu dnia Igorek sam zasypia w łóżeczku?
Bo w nocy nei ma problemu,ale w dzień zasypia mi przy cycku,albo na kolanach i aż się boję co będzie dalej bo waży prawie 8 kilosików no i kiedys wrócę do pracy...

EDI - TAK, ZASYPIA BEZ PROBLEMU W ŁÓŻECZKU , CZASEM POPŁACZE, POMARUDZI ALE ZASYPIA:tak: JAK TYLKO WIDZĘ,ŻE GO SPANIE BIERZE TO OD RAZY DO ŁÓŻECZKA :tak:

Kurcze to i ja musze się wziąść do nauki zasypiania w dzień:baffled:
Wojtek dziś jest juz marudny na maksa,nie chce jeść żadnych jabłuszek,zupek a nawet cysia średnio mu wchodzi:-( :szok: myslę,że to zęby,ale wykończam się tym jego płaczem i użalaniem.

Co do poblemow kupkowych to musze sprobowac z ta przegotowana woda:tak: . Termometr nie dziala, bo jak przez tydzien sie nie zalatwial, a ja w miedzyczasie mierzylam mu temperature w pupci, to go nawet nie ruszylo. Ale slyszalam, ze nie nalezy zbyt czesto prowokowac kupy termometrem czy czopkami, bo organizm sie przyzwyczaja:tak: . Dzis znowu zalatwil sie dopiero po czterech dniach i pewnie dlatego, ze dalam mu 20ml soczku z ugotowane go buraczka(to sposob naturalny i bezpieczny i organizm sie nie przyzwyczaja, tylko reguluje prace jelit), ktorego starlam na tarce i odcisnelam soczek. Wczesniej zalatwial sie systematycznie co 3 dni bez wiekszych problemow, ale jak tylko przeszedl na mleko nr 2 to sa problemy:-( .

Ola tez dziś miała dzień marudzenia, płaczu a czasem az histerii i ti też niestety zasługa ząbków :-(

A co do zasypinia to moja Szczęście też zasypa samo w łózeczku :happy:

Macius tez zasypia sam w lozeczku i w dzien i w nocy. Czasem idzie mu to trudniej ale wtedy wystarczy polozyc dlonm na jego glowce, a raczej twarzy i zasypia, mruczac cicho pod nosem, a czasem prawie mruczac-krzyczac:)

reklama
Moja Zuzia rowniez sama zasypia w lozeczku. :-D A jesli zdarzy sie tak,ze nie moze zasnac,to Ja glaszcze albo po brzuszku albo po glowce i od razu zasypia. :-D I do tego sama sobie spiewa do snu "aaaaa". :-D

Do góry