reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

rączki po bokach.. głowa też na bok - i póki dziecko się nie nauczy samo zmieniac pozycji główki ( czyli do ok 3ch miesięcy) nie zostawiaj dziecko tak samo - może się udusic!!

reklama
Dziewczyny pamiętajcie,ze pokarm matki szybko sę trawi i jak dziecko je na raty to niestety robi to baaardzo często,jak mój Wojtek.Dzis w nocy dopadły go "gazy" i od 3.30 do 5 go uspakajałam a potem obudził się o 5.3 do karmienia.Takie życie, "tak dzieci rosną"-powiedzenie mojej mamy;-)

po bokach gufi :)
jak wasz maluch sam nie lubi lezec ns brzuchu to: siadasz przed kompem kladziesz sobie dziecko na kolanach i juz :D moj wlasnie tak wisi w tej chwili do tego mozna mu pomasowac plecki; albo ulozcie sie wygodnie i dziecko sobie polozcie na klacie :p lub wlasnie podwinac nozki <swoje > i malucha polozyc na nogach mozna masowac i bujac a w tym czasie oogladac telewizje; u mnie na tą kolke nic nie pomaga steka dzien i noc ehh wiecie ile trwa kolka :p

Moja ma kolkę od dwóch dni.Stwierdziłam że po mleku które piłam.Było az 2%.A takie powinno byc najwiecej.Więc odstawiłam.Trochę było spokoju ale dzis w nocy znowu płacz.Niby brzuszek miekki,daję krople na kolkę.Masuję.I zastanawiam sie czy to może z głodu.:no: Dostawiam do cyca,trochę pociągnie ok10min i przysypia .Poczym za chwile lub pare minut budzi sie juz.Takto jak jej nic nie było spała po 4-5 godzin w nocy.:tak: Niewiem czy to wpływ przez to co jem ,chociaz ograniczem jak moge.Czy coś innego.?

ja slyszalam i czytalam ze zwykle mleko uczula dziecko o kolce slowa nie bylo; moj tez kolka i zmienilam mleko z nan1 na bebiko jak nie pomoze jest jeszcze bebilon; przestalam tez karmic piersia :(((( u nas ani krople ani masaze nie pomagaly; no narazie jest troszke lepiej po zmianie mleka; chociaz maly mi stęka co zje to nie placze; dzis przespalam z przerwami pierwsza noc od wtorku; niech zyje macierzystwo

Kiedy dziecko ma kolkę to mozna zauważyć, bo strasznie płacze, buźka robi sie czerwona, a przede wszystkim strasznie sie pręży i zgina nóżki w kolankach.
Na szczęście moja ninia kolek nie ma o daj Boze żeby nie miała.

Dziewczyny! mojej Nataszce podeszła ropą blizna po szczepionce na gruźlice i nie wiem co robić... Małemu ładnie się goi a u małej wygląda to źle - ropa w środku i czerwone wokół. Nie wiecie co robić???

Margolis to jest ponoć normalne. Mi Pediatra w szpitalu mówiła o tym, ze jeżeli miejsce po szczepieniu będzie sie tak zachowywać to trzeba to zostawić. Tzn nie moczyć tego miejsca przy kąpieli, nie wyciskać, dbać aby to miejsce było suche. Jeżeli sączy sie z tego ropa to niech sie sączy, można lekko przyłożyć gazić i trzeba uważać przy ubieraniu żeby nie podrażniać tego miejsca. wszystko przejdzie samo.;-)

reklama
Do góry