reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

moj maly spi po 2 godzinki; po jedzeniu nosze az se beknie pozniej od razu na brzuch i masowanie pleckow bo niestety kolka sie u nas zaczela; pozniej kolanka do brzuszka; pozniej masowanie brzuszka :D ja sie nasapie przy nim zeby tak nie cierpial; moj wypija 120 mleka i dwa cyce; ja juz mysle ze ta kolka to przez to ze karmie cycem i butelką; ale szkoda mi pokarmu ktory ze mnie leci a malemu on nie wystarcza a przeciez dziecko glodne nie bedzie; narazie uzywam Nan1 ale juz mysle o zmianie na bebilon podobno dobry ale cholera patrzylam dzis i cena zabojcza; wiec kupilam espuminan czy jak mu taml w ulotce pisze zeby nie uzywac u dzieci ponizej 1 miesiaca zycia; eh no nic zobacze; moj odparzen nie ma a na noc wlasnie uzywam kremu z Nivea na odparzenia i paciam miedzy faldkami i jajami :) przegladalam na szybko ten dzial i cos pisalyscie o kroplach z czech a moj wlasnie w poniedzialek jedzie na delagacje do czech; tylko czy one dzialają i mozna stosowac u tak malych dzieci? uff koncze a i jeszcze MYSZKA nie panikuj i nie pisz glupot; kazdej z nas ciezko jest lub bylo a napewno bedzie wiec spokojnie tylko spokojnie; pozdrawiam was dziewczynki jak juz przezyjemy kolki kupki itp to bedziemy mialy wiecej czasu na BB :D

reklama
Dzikusko
te krople nazywaja się SAB i są dobre bo już kilka osób mi o nich mowiło,a i mój Wojtuś spokojniej przechodzi te kolkowe dolegliwości.
Kurczę,mój maluch zjada tylko na jedno karmienie jedną cycę, a przybiera ok400gr tygodniowo,więc hcyba mam duuuużo pokarmu:-)

A moja Zuzanka spi po 4-5 godzin. :-D A pozniej przez godzinke,a czasami nawet ponad :-p ciagnie cycusia. :-D No i kurcze,w ogole nie placze. :-D Jestem taaaaaaaaaka szczesliwa. :-D

Rrenee dzięki kurde ale dzis Julka daje normalnie nie chce jej się spac tylko by leżała na moim łóżku Co zaśnie ja ją przełożę do kołyski to zaraz oczy szeroko otwarte i już zaczyna się wiercenie i marudzenie. Kochana terrorystka :-D
A jak dostała trochę herbatki ziołowej hippa to się strasznie krzywiła chyba za bardzo jej nie podpasowała.

My śpimy przy zgaszonym świetle - zapalam jak wstaję do Oli.
Ja nie kładę Oli na brzuszku. Tzn. ze dwa razy leżała na brzuszku na moim brzuszku :-) .
A i jeszcze moja Oleńka uwielbia w dzień spać w wózeczku :-) . A jak się obudzi to zaraz Krzyś biegnie do wózka aby pobójać siostrzyczkę :-) .

To już się kładzie dzieci na brzuszku???????? właśnie się zastanawiałam.....Boshe kiedy mam to robić???...ja już nie wiem nawet jaki jest dzień tygodnia, która godzina itd...

moje chłopaki nie mają odparzeń a ja im tylko chusteczką pampers przecieram i niczym zupełnie nie smaruje...mam sudocremy...ale skoro nie ma takiej potrzeby to mam smarować i tak?...jutro chyba jak czas pozwoli to im "jajka powietrzę"...położe z gołymi tyłkami...i niech się wietrzą ;-) ja tylko do kąpieli dodaje oliwkę Linomag i dziecko po kąpieli jest odrazu naoliwione...nie trzeba smarować....i to koniec kosmetyków dla dzidziula...

boze ja dzis mialam wizyte pediatry z rejonu - ale glupie babsko!!! tak mnie zestresowala, ze przez 15 min plakalam po jej wizycie. stwierdzila, ze poniewac malej ropieja oczka i ma zapchany nos, to na pewno jakas infekcja i od razu kazala brac antybiotyk :wściekła/y: maz zadzwonil na szczescie do super dobrego pediatry, ktorego polecili nam znajomi i babeczko powiedziala, ze bron boze zadnych antybiotykow, bo wydzielina z nosa i zatakane kanaliki w oczku to efekt porodu. no i badz tu madry. na szczescie zaufalismy intucji i specjaliscie i stweirdzilismy, ze dzidzia jest zdrowa.

ja oczywiscie mam ciagle schizy, ze malutka sie nie najada moim mlekiem :no: wydaje mi sie, ze malo spi - w nocy 2 razy spi tak po 2-2,5 godziny, a reszte to takie drzemiki 45 min do 1,5 godziny. i jak sie budzi, to ciagnie cyca tak 20-25 min, potem najczesciej ja przewijam, ona sobie polezy, a potem znowu chce cyca i ssie 20 min i potem spi. czy to normalne??????? :confused:

Gufi - moja też lubi jeść na raty ;-) na dodatek dzisiaj w nocy domagała się jedzonka co 2 godziny, a w ciągu dnia jadła po 5 minut i zasypiała, ja ją do łózeczka, to spryciara od razu się budziła i znowu 5 minut jedzonka i przysypianko, a obudzić ją wcale nie jest tak łatwo jak zasńie w trakcie jedzonka. Dzień maruderka sobie chyba dzisiaj urządziła. Każdy maluszek ma inny tryb - nie ma co porównywać :-)

Gufi.. spokojnie.. Franek śpi w ciagu dnia po 1-1,5torej.. w nocy ma chyba dłuższe okresy spania ale pewna nie jestem bo.. śpię.. budzę się tylko jak mu cycuś z buzi wypadnie :D tak tak.. wiem,że jestem leniwa, ale śpię z synkiem i karmię go przez sen.. inaczej wogóle jak zombie bym chodziła..
gorzej, bo się już przyzwyczaił i wogóle nie chce w swoiim lóżeczku spac.. woli wózek albo ramiona mamy :D

a co do kładzenia na brzuszku.. Franek tez tego nie cierpi ( jak każde dziecko) ale ja jestem cierpliwa.. jak zacznie marudzić to go przewracam spowrotem a potem znów na brzuszek - czasem przed marudzeniem ratuje mnie położenie mu czegoś ciekawego do oglądania - np jakiegoś barwnego misia czy lalki o dużej twarzy ( maluszki lubią oglądac twarze a nie rozrózniają czyto twarz ludzka czy lalki :D) dzieci powinny jak najwięcej na brzuszkach leżeć - po pierwsze dla dobrego ułożenia bioderek, po drugie to dobrze robi na kolki , po trzecie.. dzieci, które dużo leżą na brzuszku szybciej się motorycznie rozwijają - główkę szybko podnoszą i szybciej zaczynaja raczkowac.

reklama
co ja bym bez tego forum zrobila :-) dzieki dziewczyny!

ja tez musze Ninke klasc na brzuszku - tylko nie wiem, jak maja byc wtedy ulozone raczki maluszka? po bokach czy podkurczone pod klatke piersiowa :confused:

Do góry