reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

reklama
Dziś udał nam się spacer. Adaś popłakał z 15 minut a potem zasnał na rękach. Szybko włożyłam go do wózka i 1,5 godzinki spacerowaliśmy. Zobaczymy jak będzie jutro:confused:

A my dziś bylismy u rehabilitantki, no i potwierdziła Anielka ma asymetrie ułożeniową :-( czyli nie prawidłowe napięcie mięśniowe... no i teraz wszystko stanęło na głowie, musimy ja całkiem inaczej pielęgnować... Czeka nas jeszcze USG główki a w przyszły piątek znów na rehabilitację.
Agamamaani czy Ty byłaś zadowolona z usg w tym medicowerze? Bo nas i tak czeka prywatnie a chciałabym isc w dobre miejsce, nie do jakiegoś patałacha. Czy możesz mi ewentualnie przesłać jakiś tel i nazwisko lekarza? może byc na mail albo na priv jak wolisz. Cholera jestem załamana :-(

Mju współczuję:-( , ale bądź dobrej myśli, wszystko będzie dobrze:tak: ;-) . A powiedz mi czy tę asymetrię widać gołym okiem, czy to sie jakoś objawia????:confused: :confused: :confused:

Mju.. coś ta rehabilitantka namiseszała.. Franek też ma asymetrię ułożeniową ( ułożenie odgięciowe) i to z napięciem mięśniowym nic nie ma wspólnego.. po prostu jeszcze nie wykształcił prawidłowo mięśni z drugiej strony!

z USG byłam zadowolona, choć trwało dosc krótko i pani dr w bardzo delikatny sposób przekazała nienajlepszą wiadomość ( o tym zaokrąglonym rogu komorowym w mózgu) .. byłam u dr Magdaleny Jakubczak- Morawskiej w Medicover na Domaniewskiej... ona też robiła Frankowi USG bioderek.. miła lekarka i wygląda na fachową..
a tel. do Medicover to 22 9596
jeżeli chodzi o neurlolga to byłam u DR jOANNY sTRZELECKIEJ.. też w medicover.. ja wogóle mam wykupiony abonament w medicover dla siebie i dla dzieci więc do wzystkich lakarzy tam chodzę.. nie narzekam.. choć nie wszyscy sa super to większości ufam..

MJU, Aga bardzo mi przykro z powodu tych dolegliwości u waszych maluszków:zawstydzona/y::-( Całuski dla Anielki i Franka :zawstydzona/y:

Mam pytanie. Jak podajecie swoim maluchom Cebion Multi? Nasza pediatra kazała podawać witaminy bezpośrednio na język bo wtedy jest pewność, że dziecko dostało całą dawkę. No i z wit. D3 nie ma problemu dostaje ją rano bo lepiej się wchłania przy dziennym świetle a Cebion zawsze po kąpieli no ale on jest niesmaczny i Filip wzdryga się, robi łeeeee.... i robi taką minkę:

reklama
AGA, MJU, jesteśmy z wami, oby wszystko było ok z maluchami, co też za paskudztwa chodzą po świecie!!! fuj!!!!! DUZE CAŁUSKI OD LEONKA DLA ANIELKI I FRANUSIA! ;-) a to paskudztwo jakoś sie objawia samo, czy to wyszło na usg??

Do góry