reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości naszych Maluszków....

Hmmm, mówicie końcóweczka??? ;-) ja chyba nic takiego nie zauważyłam u Leonka, a moze był za mało czerwony, a mama ślepa ;-)

Kupki nadal brak, wywołuje czopkiem, a od dzisiaj dostaje DEBRIDAT, na poprawe pracy jelit, zobaczymy czy zadziała!!! a wy się spotkałyscie z tym specyfikiem???
Moja córa brała Debridat przez miesiąc. Ale czy pomógł:confused: Mam wrażenie, że te sprawy same jej się wyregulowały, chociaż Debridat pewnie nie zaszkodził.;-)
Adasiu moja mała też była karmiona tylko piersią i tez miała kłopoty kupkowe, tak więc, nie zawsze tylko karmienie butelką powoduje zaparcia.;-)

reklama
Mam nadzieje ze ten lek małemu pomoze, bo juz nie wiem co robić, to juz 3 tyg jak ma te problemy kupkowe, musze mu pomagać bo sie biedak meczy, az mi serce peka jak widze ze sie skreca cały i czerwieni...

Z tym karmieniem piersia roznie bywa. Synek mojej kuzynki mial straszne zatwardzenia a jest tylko i wylacznie na piersi. Lekarka powiedziala kuzynce ze to przez to ze ona ma bardzo tlusty pokarm i jego jelitka sobie z tym nie radza. Kuzynka dostala preparat ktory mial sprawic aby pokarm byl mniej tlusty a maly cos na poprawe pracy jelitek I teraz wszystko jest ok. :-)

Misiu sprawdz swojadietę , jedz produkty które dzialają rozluźniająco, unikaj bananów, słodyczy, czekolady a przerzuć sięna owoce, warzywa a szczególnbie polecam kopmpt z suszonych sliwek, tylko ze to podziala najpierw na ciebie :-)

Wiecie co z tym susiakiem to ja też nic nie widziałam,a może poprostu nieprzyglądałam się.Dzisiaj sprawdze.
Za to już tyle razy Szymek mnie obsikał że szok,poprostu lubi bez pieluszki:eek:
Nieraz zrobi z zaskoczenia i niezdąże odskoczyć i znów mamy spodnie do prania:-)

DZIEKI CLEO spróbuję tak zrobić, bo juz mi ręce opadaja nie wiem co robić, naprawdę!!!! istny koszmar!!!

dopiero jak edi napisała przyjrzałam się siusiakom moich facetów (nie piszę o mężu:laugh2: ) i faktycznie są na końcówkach czerwone. Ja dzisiaj nawet próbowałam ściągnąc trochę napletek, ale chyba się boję i mi nie wychodzi. Jak Patryś leżał w szpitalu i miał badania moczu to wyszły takie sobie z bakteriami i lekarka kazała powtórzyć za jakiś czas, ale zwróciła mi uwagę, że trzeba czyścić siusiaka odciągając skórkę...bo tam jest dużo zanieczyszczeń a mamy o tym zapominają :szok: ...niestety ja nie umiem tego zrobić...

słuchajcie czy waga 6400 w wieku niespełna 3 miesięcy (brakuje 10 sni) to nie jest za dużo?:eek: strasznie rosną mi dzieciaki....z 2600 do 6400 w tak krótkim czasie...hmmm....wyrośli prawie z wszystkich ubrań...a niektórych nigdy nie mieli na sobie...

Właśnie zajadm kompot ze suszonych śliwek ;-) dzięki CLEO, zobaczymy co się bedzie dziać, i zakupiłam jabłuszka na podwieczorek dla siebie.

AGA MAZURY podobno jeśli dziecko po skończeniu 3 mc podwoi swoja wagę z dnia urodzenia to jest SUPER! tak słyszałam ;-) więc chyba ok z twoimi maluchami, ciszyć sie trzeba , że rosną i są zdrowe ;-)

reklama
Do góry